Bloggen voor SEO Stap 3: Bouw targetted links

In de eerste 2 delen (deel 1 & deel 2) van deze serie over bloggen voor SEO hebben wij het gehad over het zoekwoorden onderzoek en hoe we woorden moeten ‘targetten’ en gebruiken voor een blog. Je bent momenteel nog maar 1  stap verwijderd van het plaatsen van jouw prachtige blog. Nu gaat het om het toevoegen van links aan de blog.

Wanneer je veel blogt, dan heb je veel content om naar te linken. Bloggen voor SEO is een goede manier om lezers naar relevante content te wijzen op jouw eigen site en op die van anderen. Het is goed om jouw blog te ondersteunen met links naar andere pagina’s, zowel van jouw eigen site als naar sites van anderen, zolang deze relevant zijn aan jouw blog.

Het is ook erg belangrijk om links terug te krijgen naar jouw blog. Er is een aantal slimme strategieën om te zorgen dat dit gebeurt. Onthoud wel dat goede inhoud, wanneer deze ook goed gepromoot wordt, al vanzelf links zal krijgen. Deze blog concentreert zich op links bouwen in jouw blog naar content van jouw eigen website.

1. Bloggen voor SEO: Teruglinken naar oude blogs

Veel bloggers die bloggen voor SEO vergeten dat ze een catalogus van oude blogs hebben die ze kunnen hergebruiken. Zorg daarom dat je in nieuwere blogs links maakt naar relevante oude blogs. Het kan zijn dat de lezers een blog gemist hebben in het verleden, en zo kun je op deze manier een oude blog weer onder de aandacht brengen door middel van ‘Internal Linking’. Internal linking is het bouwen van links in bijvoorbeeld jouw blog naar eigen content.

Linkbuilding

2. Bloggen voor SEO: Links naar andere pagina’s op jouw website

Tijdens het bloggen voor SEO kun je zoekmachines helpen kennis te maken met meerdere aspecten van jouw website zoals diensten die je aanbiedt of bijvoorbeeld naar de contactpagina. Dit kan ervoor zorgen dat meerdere mensen naar jouw homepagina door klikken. Dit kan voor serieuze leads zorgen. De truc is hier om dit niet te overdoen.

3. Bloggen voor SEO: Externe links

Het internet is niet gemaakt voor content die alleen bestaat uit statische tekst. Niet alleen lezers waarderen links. Bloggers, eigenaren van websites en zelfs de zoekmachines doen dat ook! Als je schrijft over een andere blog, persoon, bedrijf of artikel, zorg ervoor dat je hiernaar linkt.

Tenslotte

Nu je blog is geoptimaliseerd, is het tijd om deze te plaatsen. Maar dit houdt niet in dat je nu klaar bent. Het online zetten van jouw blog zal niet meteen garanderen dat deze direct veel aandacht zal krijgen. Het is daarom erg belangrijk om jouw blog te blijven promoten op de bekende sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter & LinkedIn. Dit zal ook de kans vergroten dat jouw blog gelezen en gedeeld wordt. Wanneer websites met een bepaalde autoriteit naar jouw blog linken zal Google weten dat het waardevolle content is. Dit zal ervoor zorgen dat jouw blog hoger in de zoekresultaten komt.

Ga je aan de slag met bloggen voor SEO? Neem voor meer informatie, vragen, tips of hulp vrijblijvend contact op met IQ Leads. Graag nodigen wij je uit om een bericht achter te laten met eventuele opmerkingen of toevoegingen.