Een goede tekstschrijver schrijft niet zomaar wat!

TekstschrijverOm je site te optimaliseren op het gebied van SEO, heb je goede teksten nodig. Voor SEO optimalisatie moet je website op de eerste plaats teksten bevatten die goede informatie geven en fijn leesbaar zijn voor je bezoekers. Daarnaast is het belangrijk dat je teksten goed te vinden zijn door zoekmachines. Gewoon een leuk stukje tekst op je website plaatsen heeft weinig nut voor je SEO, er komt echt zo veel meer bij kijken. Niet iedereen weet hoe je SEO teksten moet schrijven, of misschien vind je schrijven gewoon niet leuk, maar gelukkig kan je dan een tekstschrijver inhuren!

Wat moet een tekstschrijver kunnen?

Als je een tekstschrijver in wilt huren voor jouw bedrijf, dan moet je er niet zomaar eentje kiezen. Een goede tekstschrijver moet op de eerste plaats natuurlijk goed Nederlands schrijven, maar een goede tekstschrijver moet veel meer kunnen. Zo moet een tekstschrijver verstand van SEO hebben. De teksten van een goede tekstschrijver bevatten de volgende punten:

  • De tekst moet geschreven zijn met je doelgroep (of buyer persona) in het achterhoofd.
  • Per tekst één zoekwoord.
  • Dat zoekwoord moet op een natuurlijke wijze in de tekst staan (dus geen keyword stuffing!).
  • Synoniemen van het zoekwoord  en relevante gerelateerde zoekwoorden moeten in de tekst staan.
  • Het zoekwoord moet op andere relevante plaatsen terugkomen: SEO titel, meta description, subkopjes, in de ALT-tekst van de afbeeldingen, etc.
  • Interne en externe linkjes en bijbehorende anchor teksten zijn belangrijk voor een goede vindbaarheid.

Het lijkt zo misschien redelijk eenvoudig, maar er komt aardig wat bij kijken.

Het juiste keyword

TekstschrijverEen goede tekstschrijver snapt dat de teksten die hij/zij schrijft over een bepaald zoekwoord gaan. De keuze van dit zoekwoord is geen natte vinger werk: hiervoor moet er eerst goed onderzoek gedaan worden. Ten eerste moet gekeken worden naar welke woorden jouw doelgroep gebruikt. Mensen van 60 gebruiken nu eenmaal andere woorden dan iemand van 25. Dan moet er gekeken worden met welke zoekwoorden, met name long tail keywords, je hoog kan gaan scoren in Google. Wanneer veel concurrenten dezelfde zoekwoorden gebruiken, is het moeilijk om boven in de zoekresultaten te komen en kan je beter zoekwoorden kiezen waar de concurrentie wat lager op is.

Informatieve tekst

Na het vinden van de juiste zoekwoorden kunnen de teksten worden geschreven. En nee, de tekst mag niet volgepropt worden met dat zoekwoord. De teksten moeten wel zodanig geschreven worden dat Google ze hoger in de zoekresultaten plaatst, maar daarvoor moet je in de eerste plaats de teksten voor je bezoekers schrijven! Een tekstschrijver moet dus eerst bedenken naar welke informatie zijn doelgroep op zoek is, wanneer diegene die zoekwoorden bij de zoekmachine intypt. Als je dit goed voor ogen hebt, dan kan je een goede tekst schrijven. Een informatieve tekst waar het zoekwoord op natuurlijke wijze in voorkomt, omdat je de juiste informatie geeft over dat zoekwoord.

Een goede tekstschrijver nodig?

TekstschrijverNu ken je een aantal essentiële punten waar een goede tekstschrijver verstand van moet hebben. Als je het schrijven aan iemand anders wilt overlaten, dan is het ook belangrijk dat diegene een tekst kan schrijven die volledig in de stijl is van jouw bedrijf is en aansluit op de wensen van jouw doelgroep. Je wilt dan ook een klik hebben met degene die voor jou teksten gaat schrijven, want dan kan je duidelijk communiceren over wat je wilt.

Bij IQ Leads hebben we veel uitstekende tekstschrijvers in dienst die heel graag voor jou aan de slag gaan. Onze tekstschrijvers hebben verstand van alles wat bij SEO komt kijken en ze willen zich graag inzetten voor jouw bedrijf. Wil je weten wat onze tekstschrijvers voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!