Facebook app maken, hoe doe je dat?

Een Facebook app helpt je om meer actieve volgers en fans te creëren door ze meer bij je pagina te betrekken. Maar natuurlijk zijn niet alle apps gelijk een succes en bij een Facebook app maken moet je wel even goed nadenken!

Wat is een Facebook app?Facebook app maken

Iedereen kent wel de apps voor op je telefoon, dit kunnen spelletjes zijn, online winkels, radio en noem zo maar op. Social media, maar met name Facebook heeft hier op ingespeeld en is met zijn eigen ‘App-Center’ gekomen. Hier kan je allemaal verschillende apps downloaden die gekoppeld zijn aan je Facebook account. Zo kan iedereen zien wat je speelt, hoeveel punten je haalt en die (irritante) verzoeken sturen.

Je kan met je Facebook bedrijfspagina ook zelf een Facebook app maken wat een mooi onderdeel kan zijn van je social media marketing of social business. Je kan bijvoorbeeld een app maken met een wedstrijd of een grappig spelletje waar je product in voor komt.

Waarom een Facebook app maken?

Je kan als bedrijf dus een Facebook app maken, maar het kost wel veel tijd om er zelf eentje te maken. Als je niet over de kennis beschikt om een dergelijke app te maken is het een tijdrovende klus en als je het uitbesteedt kost het je geld. Maar ik zal je in het kort vertellen waarom het zeker de tijd en moeite waard is!

De voordelen van een Facebook app maken op een rijtje:

  • Je kunt de applicatie geheel zelf inrichten en je eigen huisstijl geven
  • Je kan om het email adres vragen van je bezoekers voor een hogere leadgeneratie!
  • Je vergroot je naamsbekendheid
  • Als je app makkelijk deelbaar is, vergroot je ook snel je bereik
  • Mensen krijgen een positief gevoel bij je merk
  • Met een Facebook app kan je mensen betrekken en binden aan je merk

Een Facebook App voor mijn organisatie?

Een goede Facebook App maken kan het perfecte middel zijn om de betrokkenheid van je doelgroep met je merk of organisatie te vergroten. Je kan apps op veel verschillende manier maken, je kan een eenvoudig en functioneel overzicht van producten of verkooppunten geven tot aan een interactieve campagne met een spelletje dat gericht is op een specifieke doelgroep. Een Facebook app maken is dus zeker aan te raden, maar deze positieve gevolgen krijg je natuurlijk alleen als je app ook daadwerkelijk leuk is.

Een goede Facebook app maken

Wanneer het zelf ontwikkelen van een applicatie een onderdeel van je social media plan is, kan dit een grote investering betekenen, qua tijd en geld. Als je een app gaat ontwikkelen moet jij, of degene die je inhuurt zich goed verdiepen in je doelgroep en wat je wilt bereiken met de app. De applicaties kan je zo gek maken als je zelf wilt, hieronder een paar tips voor een goede Facebook app maken.

Tips voor een Facebook app maken:

  • Houd je aan de Facebookregels, je moet bijvoorbeeld bij promoties en prijsvragen via een facebook app Facebook altijd vrijwaren, dus zeggen dat het helemaal los staat van Facebook.
  • Zorg dat je app ook op tablets en smartphones goed werken. 45% van de Facebook gebruikers komen via een mobiel apparaat, deze wil je niet mislopen!
  • Maak een leuke of grappige app, alleen wanneer je bezoekers het leuk vinden zullen ze het delen op hun eigen Facebookpagina en zo vergroot je het bereik.
  • Zorg dat je app een speciale actie voor je fans bevat, je volgers betrekt door ze een vragen te stellen (quiz, polls), of een kortingsactie of een prijs weggeeft. Je moet een Facebook app maken waar je volgers iets uit kunnen halen!

Bij een Facebook app maken komt veel kijken, de technische kant heb ik hier nog niet eens besproken. Maar een goede Facebook app zal zich lonen en meer fans creëren, je naamsbekendheid vergroten en leiden tot meer omzet. Het is zeker iets wat je in je social media strategie moet verwerken!

Samen met IQ Leads aan de slag!

Heb je hulp nodig om een Facebook app te maken? Neem dan even contact met ons op. We gaan graag voor je aan de slag!