Google account: alles op één plek!

Iedereen kent de Google zoekmachine, maar Google biedt zoveel meer dan alleen een zoekmachine! Ik zal je alles vertellen over wat je allemaal met een Google account kan doen en of het iets voor jouw bedrijf is!

Wat kan je met een Google account?

Je kan jezelf heel makkelijk aanmelden bij Google. De kans zit er ook dik in dat je al een Google account hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een Gmail of YouTube account aanmaakt, heb je gelijk toegang tot een Google account alle andere gratis diensten van Google. Google komt ook bijna maandelijks met nieuwe apps of diensten waar je met je Google account gratis gebruik van kunt maken! Veel mensen weten niet dat je er nog veel meer mee kan dan alleen je mail checken of filmpjes kijken. Met een Google account kan je gratis gebruik maken van de volgende apps:

 • Google accountGoogle Gmail
 • Google+
 • Google Drive
 • Agenda
 • Contactpersonen
 • Discussiegroepen
 • Sheets
 • Google Maps
 • Docs
 • Formulieren
 • En nog veel meer!

Een Google account voor zoekmachineoptimalisatie

De apps die ik zojuist heb benoemd ken je waarschijnlijk al en zijn heel leuk voor de particuliere gebruiker, maar wat kan je als bedrijf met een Google account? Heel kort gezegd: een Google account helpt je met de SEO van je bedrijf! Natuurlijk heb je ten eerste de betaalde apps die een Google account kan bieden zoals Google AdWords. Maar naast die betaalde apps zijn de gratis apps van een Google account ook nuttig voor een goede SEO. Handige gratis apps zijn:

 • Google Places
 • Google+
 • Google Analytics

google account - MapsGoogle places is vooral een handige app wanneer je het moet hebben van regionale klanten. In plaats van jezelf aan te melden bij de gouden gids, kan je jouw bedrijf gratis aanmelden bij Google Places. Bepaalde producten of diensten willen mensen in hun eigen regio bereiken, dus voor die mensen moet je zichtbaar zijn! Er is geen reden om het niet te doen want een account aanmaken is gratis en bij een zoekopdracht in Google naar een bepaald product of dienst in de regio worden alle resultaten in de buurt weergegeven.

Google+ is een social media platform en hoewel er in Nederland nog niet heel veel actieve gebruikers zijn, groeit het wel ontzettend snel! Wanneer je op Google+ gaat zitten als bedrijf maak je een bedrijfsprofiel aan. Je profiel op Google+ kan aan je website gekoppeld worden. Als je dit goed doet, dan is de kans groot dat Google je profielfoto toont in de zoekresultaten. Als je zorgt dat je regelmatig SEO vriendelijke teksten online zet en daar ook nog eens je foto naast hebt staan, dan is de kans groter dat ze op jouw link klikken. Daarnaast wordt social search steeds belangrijker voor je positie in de zoekresultaten. Je kan dus maar beter voor zijn op je concurrenten dan straks achterblijven!

google accountGoogle Analytics is een handige tool waarmee je kan zien hoeveel bezoekers je website trekt. Hiervoor moet je een Google Analytics account aan je website koppelen. Het geeft je veel inzicht, want je kan zien uit welke landen je bezoekers komen, welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang ze op je site zitten en nog veel meer. Dit is een onmisbare tool voor elk bedrijf met een website!

Maak een Google account aan

Een zakelijk Google account is, net als een particulier Google account, heel praktisch want alles is makkelijk te openen vanaf één plek. Je hoeft dus niet voor alle apps je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te vullen, handig! Daarnaast biedt Google zoveel handige (gratis) apps aan die jou helpen om hoger in de zoekresultaten te komen. Ze komen ook regelmatig met nieuwe apps wat je als bedrijf zeker in de gaten moet houden. Je verliest niks met het aanmaken van een Google account en als je het een beetje goed doet win je er zelfs bij. Het zou dus stom zijn om geen Google account aan te maken!

Heb je nog vragen over een Google account, of ergens hulp mee nodig? Neem dan contact met ons op, wij helpen je verder!