Google adverteren maakt het makkelijk

google adverterenWanneer je een eigen website of webshop hebt ontkom je niet aan Google. Als je weet wat je moet doen om hoog in de search engine results page (SERP) komen te staan, is Google je grootste vriend.

Google adverteren: simpel en snel

Google biedt zelf een aantal handige hulpmiddelen aan om op de korte termijn snel boven aan te komen in de SERP. Enkele voorbeelden hiervan zijn Google Adwords en Google Analytics. Google Adwords is een tool die ervoor zorgt dat je pagina op de juiste zoekwoorden bovenaan de SERP te vinden is en maakt desgewenst gebruik van remarketing. Google Analytics is een handig programma waarmee je kunt analyseren welke website pagina’s goed lopen en welke niet, waar de mensen vandaan komen en ga zo maar door.

Waarom Google adverteren?

Meer dan 95% van internet surfers maakt gebruik van Google als zoekmachine! Google is op de meeste computers ook al ingesteld als startpagina. Al deze surfers zijn potentiële klanten, maar dan moeten ze je wel kunnen vinden. Door middel van Search Engine Optimization (SEO) zijn er veel manieren om hoger in Google te komen. SEO is ook echt aan te raden, maar is vooral bedoeld voor op de lange termijn. Met Google adverteren bereik je op korte termijn snel resultaat. Daarentegen kan Google adverteren ook behoorlijk wat geld kosten. Het is slim om te beginnen met Google adverteren en wanneer je SEO steeds meer onder de knie hebt en het goed toepast op jouw website, kan je het gaan afbouwen. Het is zonde om alleen maar bezig te zijn met betalen in plaats van ook je website te optimaliseren.

De grootste voordelen van Google adverteren op een rijtje:

 • google adverterenVoor weinig moeite, grootse resultaten
  Je hoeft er weinig tijd in te steken om veel meer bezoekers te realiseren.
 • Goed meetbaar
  Via Google adverteren krijg je duidelijke resultaten zodat je in één oogopslag kan zien wat wel werkt en wat niet.
 • Flexibel
  Je wordt niet alleen getoond bij de exact opgegeven keywords, maar ook bij keywords die gerelateerd zijn.
 • Ondersteunt andere marketingactiviteiten
  Met Google adverteren zorgt voor snelle resultaten, maar ook op de lange termijn blijft het een handige ondersteuning.

Alleen Google adverteren

Adverteren op Google is sneller dan SEO, waarom zou je dit dan niet alleen maar doen? Google helpt je goed op weg en is voor op de korte termijn ideaal. Maar niemand wil teveel geld kwijt zijn aan marketing en met Google kan het hoog oplopen in de kosten. Voor op de lange termijn is het belangrijk dat er ook SEO toegepast wordt. Een website met goede SEO zal uiteindelijk zelf, zonder hulp van Google, ook hoog in de zoekresultaten te vinden zijn. SEO en SEA zijn allebei belangrijke middelen om hoger in de SERP komen te staan, zie ze daarom niet los van elkaar maar als supplement van elkaar, dan haal je de beste resultaten op de korte én lange termijn!

Ben je nu ook geïnteresseerd in het toepassen van SEO? Download dan gratis ons e-book: 25 website ‘must haves’. Hiermee leer je hoe je SEO moet inzetten voor een maximale online zichtbaarheid van je website of webshop!

c7242bae-f71b-46c3-8187-2a3e6a2fcd76

<!– [if lte IE 8]>