Hoe kies je het beste social media bureau?

social media bureauAls je zelf de tijd of kennis niet hebt om optimaal gebruik te maken van je social media, dan is het goed om een social media plan en andere activiteiten rondom social media uit te besteden aan een social media bureau.

De kracht van social media is groot en het gebruik ervan kan je bedrijf dan ook maken of breken. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel van goede SEO. Het is dan ook belangrijk om goed rond te kijken naar welk social media bureau jou kan helpen en welke je belazeren waar je bij staat. Hieronder de belangrijkste punten waar een goed social media bureau aan moet voldoen:

Een social media bureau kent alle nieuwtjes

Social media zijn telkens aan het vernieuwen en dit gaat ook hard. Vier jaar geleden zat iedereen op Hyves en verdiende Hyves bakken met geld, maar nog niet zo lang geleden is Hyves van de aardbodem verdwenen. Wat nu een trend is, kan volgend jaar al helemaal weer uit zijn. Met internet en social media gaat dit zo hard, dat je een social media bureau moet hebben die dit allemaal nauwlettend in de gaten houdt.

Een social media bureau moet alles weten van analytics

social media bureauWanneer een social media bureau niets snapt van je analytics en er dus ook niets mee gaat doen, moet je heel snel weglopen. Analytics worden gebruikt om te analyseren of je social media effectief zijn. Social media monitoring is namelijk een essentieel onderdeel van je social media strategie.

Er is niet één manier voor alle bedrijven om goed van social media gebruik te maken, er moet gespeeld worden om te kijken wat werkt en wat niet. Hiervoor is het dus noodzakelijk dat ze kennis hebben van je analytics!

Kies een social media bureau met ervaring

Hoewel social media nog redelijk nieuw zijn, wil je wel een bedrijf met kennis. Naast dat het bureau vertrouwelijk over moet komen, moet je ook vragen om referenties en voorgaande/ huidige opdrachten. Check deze referenties, zo kan je ook gelijk zien wat hun stijl is en waar ze toe in staat zijn.

Kies het juiste bureau voor jouw bedrijf

social media bureauDat waren een paar punten waar een goed social media bureau sowieso aan moet voldoen, maar hoe kies je de juiste voor jou? Er zijn genoeg goede social media bureaus in Nederland, maar je moet er ook een kiezen die bij jou past. Om dit te bepalen moet je ook op de volgende punten letten:

  • Wat is je budget en voldoet het bedrijf daaraan?
  • Wil je een groot of klein bedrijf? Als je zelf een klein bedrijf hebt is het aan te raden om voor een klein social media bureau te gaan, om de aandacht te krijgen die je verdient.
  • Is er wel een klik? Je moet een social media bureau zien als een verlenging van je team, niet als een derde partij die apart werk voor je gaat doen. Je moet het idee krijgen dat je hun enige klant bent en dat je samenwerkt. Zij gaan vanuit jouw naam werken, dus je wilt wel dat je betrokken wordt bij wat ze doen en met ze overweg kan.

Het is belangrijk om je te gaan oriënteren op verschillende bureaus, zodat je een idee krijgt van wat er allemaal is. Ga niet gelijk voor het eerste, beste social media bureau. Maak een lijst van 5 of 10 verschillende bureaus en ga bij ze allemaal langs. Het gaat even wat tijd kosten, maar het is een belangrijke keuze, want je hebt lang plezier van goede social media marketing!

Ook wij kunnen je helpen met social media! Wil je weten wat wij precies bieden? Neem dan contact met ons op, of vraag gelijk geheel vrijblijvend een gratis offerte aan!