Hoe krijg je meer volgers op Instagram?


Mijn collega Dionne schreef in haar blog “7 onmisbare social media marketing tactieken voor 2015” al dat je in 2015 Pinterest en Instagram goed in de gaten moet houden. De experts zijn het nog niet helemaal met elkaar eens welk platform in 2014 het meeste groei heeft laten zien, maar dat Instagram één van de snelst groeiende sociale media kanalen van 2014 was, is een feit!

Ook bedrijven zijn gaan inzien dat Instagram een heel interessant kanaal kan zijn. Moet ieder bedrijf gaan Instagrammen? Nee! Instagram is niet voor ieder bedrijf geschikt, maar voor de meeste bedrijven is er wel een mogelijkheid om onder het mom van social business iets met Instagram te gaan doen. Belangrijk is wel dat jouw doelgroep op Instagram te vinden is, want zonder volgers is de lol er snel af. En dan komt de grote vraag: hoe krijg je meer volgers op Instagram?


Zorg voor mooie (bewerkte) foto’s

Instagram is een platform dat volledig draait om mooie, aansprekende foto’s. Veel instagrammers hebben een bepaald thema, waar ze het meest over posten. Door een vast thema aan te houden dat mensen aanspreekt bouwen ze al snel een grote groep volgers op. Zoals het account @mommasgonecity. Het gezin adopteerde een rescue dog en de moeder van het gezin begon met het maken van foto’s van de middagdutjes van haar jongste zoon en de hond.

Met de super schattige foto’s en de vaste hashtag #theoandbeau ging het Instagram account binnen no time viral. Bedrijven meldden zich massaal met product placement verzoeken en het gezin verdient inmiddels een leuke boterham met alle merchandise en marketing. Het account is een goed voorbeeld van hoe je meer volgers krijgt op Instagram: @mommasgonecity heeft 534.000 volgers en met de komst van de vierde telg kunnen we voorlopig nog wel even blijven genieten van de middagdutjes van #theoandbeau en #theoandevvie.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Gebruik de juiste hashtags

Zoals je hierboven kunt zien maakt het account goed gebruik van vaste hashtags. Voor jouw account is het ook belangrijk op zoek te gaan naar de juiste hashtags. Maak vooral een eigen hashtag aan zoals #NIKKIE voor het modemerk Nikkie of #ad6 voor het evenement Alpe d’HuZes. Hoe groter je account wordt, des te meer je hashtag onderdeel van de huisstijl wordt. Maar het is ook belangrijk om andere hashtags te gebruiken die bij jouw product passen. Denk hierbij aan merken, productgroepen of instagram verzameltags als #baglovers.

Gebruik niet teveel hashtags en gebruik, tenzij je echt wanhopig bent, geen populaire hashtags die niets met je product of merk te maken hebben. Niets is zo frustrerend als een foto van iemands ontbijt met #1direction of #Fifa15!

Zoek de interactie

Als je besluit om Instagram in te gaan zetten voor je bedrijf moet je twee dingen niet vergeten! Als eerste: frequent posten en als tweede zoek de interactie op met je volgers. Simpelweg af en toe een fotootje plaatsen is niet voldoende. Kijk wat anderen over jou of je producten zeggen en reageer hierop of like hun posts. Roep ook gerust je volgers op om op een foto te reageren! Bijvoorbeeld door te vragen:

“Volgende week met 20% korting? Like voor links en reactie voor rechts”.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Traffic naar je website

Eén van de voordelen van het gebruik van social media voor bedrijven is dat je meer bezoekers naar je website kunt trekken. Het enige ‘nadeel’ aan Instagram hierbij is dat je geen hyperlinkjes kunt plaatsen. Wil je toch meten hoeveel bezoekers er vanuit Instagram naar je website gaan? Maak dan gebruik van URL shorteners als bit.ly en Goo.gl, deze linkjes zijn eenvoudig te kopiëren en plakken. Daarnaast geven ze ook inzicht in het gedrag van je volgers en kun je zien hoeveel kliks er zijn geweest, wanneer en hoe laat.

 Hoe krijg je meer volgers op Instagram?


Ik hoop dat je nu een beetje een idee hebt hoe je meer volgers kunt krijgen op Instagram. Heb je toch nog vragen, laat het me dan even weten in een reactie. Kunnen wij je helpen met jouw social media strategie of de vraag of een social media kanaal bij jouw bedrijf past? Neem dan gerust contact met ons op.