Internationaal linkbuilden


Internationaal linkbuilden voor je International SEO

Veel bedrijven weten dat ze bovenaan in de zoekmachines moeten staan willen ze maximaal bezoek naar hun website trekken. Maar hoe kom je terecht op die topposities? Belangrijker nog voor als jij je richt op internationale expansie, hoe doe je dit op internationaal niveau? Er zijn veel manieren om te werken aan je vindbaarheid. Op het moment dat je het opzoekt op het internet vliegen de termen zoals linkbuilding je om de oren. Maar wat is linkbuilding? Waarom zou je dit moeten doen? En nog belangrijker, hoe doe je dit? Daarom vandaag aandacht in deze blog voor linkbuilding met een extra focus op internationaal linkbuilden!

linkbuilding

Kort samengevat is linkbuilden het verzamelen van linkjes die op websites van derden staan. Het aantal links dat naar jouw site verwijzen heeft een enorme impact en is daarmee nog steeds een belangrijk onderdeel van je SEO strategie.

Als je aan de slag gaat met een website of een webshop in het buitenland moet je bij international SEO ook aan linkbuilding denken. Behalve het “simpel” vergaren van een linkje op een website moet je namelijk een stap verder denken. In deze blog geef ik je een aantal tips voor internationaal linkbuilden, zodat je een goede basis hebt voor online succes.


Populariteit externe website

Zoekmachines zien of jouw website linkjes heeft van andere websites. Zo zien ze of je weinig of juist veel links hebt. Ze zie hoe populair je website is en hoeveel waarde het heeft. Als de websites waar een link op staat richting jouw website populair is en van hoge kwalitatief, heeft dit een positieve werking op de linkwaarde. Daar staat helaas tegenover dat als een website van een lage kwaliteit een link plaatst, of er een irrelevante link geplaatst wordt, de linkwaarde lager wordt. Dit kan dus uiteindelijk een negatieve invloed hebben op je ranking.

Extensie domeinnamen

Het opstarten van een website of webshop begint bij veel mensen met een URL, maar bij het kiezen van een domeinnaam begint het al. Zoekmachines zien aan de extensie van je domeinnaam op welk land je je website richt. Domeinnamen worden ook wel aangeduid als Country Code Top-Level Domains (ccTLD’s) en bij dit type weten de zoekmachines op welk land je website richt. Richt je met je website op Duitsland dan is het belangrijk om linkjes te verzamelen die de extentie .de bevatten. Kortom, zorg bij internationale linkbuilding dat je je inzet voor links uit hetzelfde land als waar je gevonden wilt worden.

Internationaal Linkbuilden: Directories

In Nederland kennen we veel startpagina’s waar linkbuilders je website graag aansluiten. Voor internationaal linkbuilden is ook het goed om je website aan te melden bij directories van het land waar jij je op richt. Directories zijn startpagina-achtige websites die een overzicht hebben met interessante links over een bepaald onderwerp. Dit is niet alleen goed voor het verzamelen van links, maar maakt je website ook zichtbaar en je vergroot hierdoor je bereik.

internationaal linkbuildenGast bloggen

Zoek populaire en relevante websites en/of weblogs van het desbetreffende land waar jij je op richt. Vraag of je op deze websites een blog met een link naar je website kan plaatsen. Niet alleen zoekmachines zien je link, maar ook de bezoekers. Zij kunnen over jouw product of dienst lezen en als zij geïnteresseerd zijn kunnen ze via de link meteen op je website terecht komen. Een mooie manier van gratis publiciteit en het vergroten van je backlinkprofiel.

Meer informatie over internationaal linkbuilden

Met deze basis tips kun je een goed begin maken met internationaal linkbuilden. Mis je een essentiële tip? Laat mij het dan weten door hieronder een reactie achter te laten. Wil je meer te weten komen over internationaal linkbuilden, neem dan contact met ons op.

IQ Leads zet zich al jaren in voor klanten op het gebied van international SEO. Wij hebben diverse klanten die meerdere landen bedienen en in ieder land goed gevonden worden. Meedenken over een goede internationale strategie is dus geen probleem. Wil je hier meer over weten? Vraag gerust een gratis consult aan met één van onze experts die jou kan helpen met het uitzetten van een internationale SEO strategie.