Internet marketing bureau, kies de beste voor jou!

internet marketing bureau

Zoals je nu waarschijnlijk al weet, er komt veel kijken bij online marketing. Je snapt het belang van een plekje hoog in Google en je wilt daarom ook bovenaan in de zoekresultaten van de Google zoekmachine komen te staan. Dit kan door middel van onder andere SEO, Google Adwords en website optimalisatie. Al die verschillende begrippen kunnen na een tijdje je hoofd doen laten tollen. Online marketing is belangrijk maar kost ook veel tijd, helemaal als je er nog niet helemaal thuis in bent. Daarom is het alleen maar verstandig om het aan een internet marketing bureau over te laten! Een voordeel voor jou: er zijn er genoeg, maar dit kan de keuze ook alleen maar moeilijker maken. Ik zal je een paar tips geven om het juiste internet marketing bureau voor jou te kiezen en zal het proberen zo onpartijdig mogelijk te doen!

Wat kan een internet marketing bureau voor jou betekenen?

Je hebt waarschijnlijk al veel research gedaan, maar voor het overzicht nog even de punten op een rij van wat een internet marketing bureau voor jou zou kunnen doen (niet alle bureaus bieden hetzelfde aan):

 • Search Engine Optimization (SEO)
 • Google Adsense
 • Social media
 • Website maken/ optimalisatie
 • Webdesign
 • Inbound marketing
 • Google Analytics

Waar je op moet letten bij het kiezen van een internet marketing bureau?

Zoals eerder gezegd, de keuze is reuze, maar elk internet marketing bureau is anders. Hieronder een paar richtlijnen waar je op moet letten bij het kiezen van een goed internet marketing bureau:

 • internet marketing bureauNiemand kan je garanderen dat je bovenaan in de zoekresultaten van zoekmachines komt te staan, belooft iemand dit wel dan kan je er al van uit gaan dat diegene onzin uitkraamt.
 • Vind een bedrijf dat transparant is. Wanneer een bedrijf geheimzinnig doet over zijn werkwijze, zit er iets niet goed.
 • Je moet je nooit verplicht voelen om de link van het internet marketing bureau op je website te plaatsten, dan betaal je ze voor hun eigen linkbuilding.
 • Vraag ook altijd naar hun projecten, laat het bedrijf maar bewijs laten zien van wat ze allemaal kan. Krijg je niets te zien? Dan moet je door naar de volgende.
 • Wees ook niet bang om aan klanten te vragen wat zij van dat internet marketing bureau vinden of wat hun ervaringen met dit bureau zijn.
 • Focus op de lange termijn resultaten. Een bedrijf kan je binnen een maand bovenaan Google krijgen, maar dit is een snelle en kostbare manier die niet voor op de lange termijn is. Voor goede resultaten moet je een bedrijf kiezen die ook plannen heeft voor op de lange termijn.
 • Kies een bedrijf dat helpt om jouw organisatie te verbeteren. Niet alleen moeten ze transparant zijn in wat ze doen, ook moeten ze jou de hulpmiddelen aanbieden om als organisatie ook te verbeteren. Ze kunnen je bijvoorbeeld leren hoe je betere teksten schrijft voor SEO of hoeveel zoekwoorden je ergens moet plaatsen.

Wanneer je deze punten in acht neemt, zullen er nog maar een enkele internet marketing bureaus overblijven. Wanneer je een aantal interessante hebt gevonden, moet je de bedrijven eerst wat beter leren kennen. Ga ze volgen op social media en ga eens langs bij een paar workshops, zo krijg je een beter beeld van het bedrijf. Kies vervolgens de 3 meest interessante bedrijven uit en ga langs voor een offerte. Elk internet marketing bureau zal een ander praatje klaar hebben staan voor je, maar wees niet bang om te vragen waarin zij uniek zijn, hoe ze precies te werk gaan en waarom je juist die moet kiezen. Neem vervolgens goed de tijd om de offertes met elkaar te vergelijken, niet alleen naar de prijs kijken, vooral kijken wat je krijgt voor je geld.

IQ Leads als jouw internet marketing bureau?

Tot nu toe was de informatie geheel onpartijdig maar natuurlijk wil ik je er wel even op wijzen dat ook wij een internet marketing bureau zijn! Wij bieden het volledige online marketing pakket aan, maar ook als je hulp zoekt in slechts een paar onderdelen van online marketing kunnen wij helpen. Kom gerust een keer langs om een workshop te volgen of vragen te stellen over onze werkwijze.  Meld je bijvoorbeeld aan voor onze volgende SEO Friday om gratis te bespreken waarop je website, -shop en online marketing op verbeterd kan worden (ook voor niet klanten). Je kan ook geheel vrijblijvend een gratis offerte aanvragen!

Aanmelden voor SEO Friday