Internet optimalisatie tips

Internet optimalisatie tipsMet internet optimalisatie bedoelen we eigenlijk zoekmachine optimalisatie. In deze blog geef ik je diverse tips over wat je vooral wel moet doen en wat vooral niet op het gebied van internet optimalisatie.

Don’ts voor internet optimalisatie

1. Gebruik niet te veel zoekwoorden in je tekst

Hoewel het goed is om je zoekwoorden meerdere malen terug te laten keren in je teksten op je website, moet je uitkijken dat de zoekwoorden niet als spamachtige tekst overkomen, want als zoekmachine Google dit ziet kan hij je daarvoor straffen. Voor een goede internet optimalisatie adviseer ik je een zoekwoorddichtheid van twee à drie procent aan te houden. Kom je boven de drie procent uit? Dan is het goed om een aantal zoekwoorden te verwijderen en vervangen voor bijvoorbeeld synoniemen.

2. Verborgen teksten

Soms komt het voor dat websites voor hun internet optimalisatie verborgen teksten op hun pagina’s hebben staan. Deze stukjes tekst hebben dan dezelfde kleur als de achtergrond en bevatten veel zoekwoorden. Zo wordt er geprobeerd om hoog in Google te komen en de tekst is alleen te zien als je deze markeert of selecteert.

3. Cloaking

Cloaking is een gevaarlijke seo-techniek en wordt gezien als een onnatuurlijke vorm van internet optimalisatie. Met cloaking maak je ook een onderscheid tussen gewone bezoekers en crawlers van een zoekmachine. Je laat ze dan andere content zien. Zo laat je bijvoorbeeld aan bezoekers een normale internet pagina zien en aan de zoekmachines een pagina die totaal geoptimaliseerd is en vol staat met zoekwoorden. Mocht een zoekmachine zoals Google hier achter komen, dan straft deze je direct en kan je zelfs uit de zoekresultaten gefilterd worden.

Do’s voor internet optimalisatie

1. Snelheid

Hoe snel wordt er een internetpagina van de website geladen? Het is een factor die je niet meteen verwacht, maar die wel meetelt voor betere internet optimalisatie. Als je een pagina vol met filmpjes of slideshows met afbeeldingen stopt, kan dit veel vertraging opleveren bij het laden van je internet pagina.

Je kunt zelf met Google pagespeed testen hoe snel je pagina laadt en zo zien waar je verbeteringen kan doorvoeren.

2. Metadata

Metadata zijn niet direct zichtbaar voor de bezoekers van je website en per pagina kan je de metatitel, meta description en andere metatags invullen. De metatitel is de titel van de pagina en geeft aan waar de pagina over gaat. De meta description is de omschrijving van de pagina. Het is goed om het zoekwoord van de meta titel in de meta description te herhalen. Zowel de meta titel als de meta description komen terug in de zoekmachines. Als je een lijst met zoekresultaten hebt, zie je de meta titel en de meta description onder elkaar staan. Mocht Google je meta description niet relevant vinden voor de pagina (of heb je deze niet ingevuld), dan gaat deze er zelf één creëren en wordt meestal de eerste alinea gepakt.

Heading-Tags3. Headers

Voor zowel bezoekers als zoekmachines is het belangrijk om headers te gebruiken op je internet pagina. Headers zijn eigenlijk gewoon (tussen)kopjes en worden op pagina’s aangeduid met H1, H2, H3, enz. Hoewel ze tot H7 gaan, wordt er bijna alleen maar gebruik gemaakt van H1 tot en met H4. Headers zijn vaak groter en hebben vaak een andere kleur. Voor een goede internet optimalisatie is het goed om je zoekwoord ook in de headers te plaatsen.

Meer weten over internet optimalisatie?

Wil je meer te weten komen over internet optimalisatie, neem dan vrijblijvend contact op met een online marketeer van IQ Leads.