Los je problemen op met onze gratis Magento Handleiding

Magento handleiding

Op gebied van e-commerce zijn er bij ons verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een SEOshop of voor een Magento shop. Over de tweede gaan we het hebben in deze blog. De voordelen van Magento zijn dat het veel uitgebreider is en bovendien is het CMS een stuk gebruikersvriendelijker.

Wij kunnen de website helemaal naar wens bouwen en kunnen je ondersteunen in het beheer. Naast dit krijg je van ons een uitgebreide Magento Handleiding waarin alles duidelijk is omschreven. Het mooie is dat je geen geavanceerde technische deskundigheid nodig hebt om met dit systeem te werken. Voor het bouwen heb je echter wel de hulp van een specialist nodig en dat zijn wij!

Producten toevoegen en beheren

Het is heel eenvoudig om producten toe te voegen, dit wordt uitgebreid besproken in de Magento handleiding. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je een catalogus kan opstellen, verschillende categorieën kan aanmaken en je producten kan voorzien van attributen. Door deze functionaliteit is Magento uitermate geschikt om te worden geoptimaliseerd op gebied van SEO en SEA. Wanneer wij de website voor je bouwen maken we hier dan ook goed gebruik van. Een goede website is immers niets als deze niet wordt bezocht.

Vervolgens wordt er behandeld hoe je prijsregels kunt instellen, voor zowel in de catalogus als in de winkelwagen. Hier kun je speciale prijzen toepassen op bijvoorbeeld een lidmaatschap of kun je staffelprijzen bepalen. Ook speciale prijsacties en promoties kun je aan de hand van de Magento handleiding eenvoudig opmaken.

Wanneer iemand een product bekijkt kun je verwante producten laten tonen om een mogelijke up- of cross-sale te doen, ook hier heb je volledige controle over.

Ratings en Reviews

Ratings en ReviewsWanneer een klant een bestelling heeft gedaan kun je deze vragen een review of rating af te geven. Een goede review helpt mee met het bouwen van vertrouwen voor nieuwe klanten, en zorgt voor een hogere conversie ratio.

Deze reviews en ratings kun je naar voren laten komen in de zoekresultaten waardoor jouw website extra opvalt en meer bezoekers kan genereren. Ook dit is met hulp van onze Magento handleiding een peuleschil.

Het beheren en aanmaken van bestellingen

Met behulp van de Magento handleiding kun je eenvoudig de bestellingen bekijken die op de website zijn gedaan. Deze kun je op verschillende manieren filteren, zoals op grootte, datum, alfabetisch, etc. Je kunt makkelijk een selectie maken van bestellingen en hier de details van bekijken zoals informatie, facturen, creditnota’s, verzendingen en eerdere notities.

Wanneer iemand bijvoorbeeld een telefonische bestelling, fax of email plaatst kun je deze ook eenvoudig toevoegen met gebruik van het admin paneel in Magento. Het bestelproces verschilt hierin niet zoveel van hoe een klant zelf een bestelling plaatst. Hier heb je ook de mogelijkheid om je klanten speciale prijzen of kortingen te geven.

Het beheren van je klanten

In het klanten-menu kun je je klantenbestand inzien en hier eenvoudig aanpassingen in maken. Ook kun je hier zelf klanten toevoegen wanneer iemand bijvoorbeeld een bestelling via de telefoon, fax of per email heeft gedaan.

Om het gedrag van klanten te bestuderen kun je bekijken welke klanten er momenteel online zijn en zien wat ze allemaal doen, of ze iets bestellen, welke pagina’s ze bezoeken, etc.

Je hebt een verscheidenheid aan klantenrapporten die je kan ontwikkelen in het rapporten-menu. Hiermee kun je een overzicht maken van bijvoorbeeld alle accounts die in een bepaalde periode zijn gemaakt, of kun je een lijst maken met klanten die het meeste geld hebben uitgegeven, of de meeste aankopen hebben gedaan in je webshop.

Als laatste wordt in het Magento handboek uitgelegd hoe je eenvoudig nieuwsbrieven kunt opmaken en naar je klantenbestand kunt versturen. Magento is dus ook bruikbaar voor je e-mail marketing.

Open source systeem en de Magento community

MagentoMagento is een open source systeem, dit betekent dat iedereen de broncode kan inzien en hier verbeteringen aan kan maken. De Magento community is erg actief en daardoor is dit platform constant in beweging om van de nieuwste ontwikkelingen gebruik te kunnen blijven maken. Dit zorgt er ook voor dat het een relatief voordelig systeem is en dat er ontzettend veel applicaties en widgets voor worden gebouwd.

Zo is het bijvoorbeeld ontzettend makkelijk om Google Analytics codes toe te voegen door middel van een module en kun je het gebruikersgedrag hierdoor makkelijk bijhouden.

Download de Magento handleiding

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij IQ Leads? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheid te bepalen of download geheel gratis onze Magento handleiding om alle opties eens op je gemak door te lezen.

ac6eece3-8a32-4313-b507-4ea09ffca0e6