Online leadgeneratie tot kunst verheven

Wanneer je op een veel te drukke zaterdagmiddag door een grote winkelstraat loopt wil je nog wel eens zomaar een winkel binnenstappen. Of dat nou is omdat je de drukte wilt vermijden, of omdat je partner je meesleurt naar binnen, je eindigt soms stomtoevallig in een winkel. Dan kijk je eens om je heen, ziet iets waarvan je eigenlijk niet wist dat je het wilde hebben, en acht minuten later sta je met een tasje in je hand weer in de drukte. Op internet zal dat niet snel gebeuren. Het web is het domein van mensen met weinig tijd die zo snel mogelijk het juiste willen vinden. Daarom is online leadgeneratie uiterst belangrijk.

Online  leadgeneratie door expertsOnline leadgeneratie

Als eigenaar van een bedrijf heb je geen tijd om met flyers de straat op te gaan. Dat is ook helemaal niet handig, want jouw doelgroep zit net als jouw onderneming op het internet. Het ideale scenario is dat toekomstige klanten naar jou toekomen. En dat is mogelijk! Wanneer je op de juiste manier jouw doelgroep weet te bereiken, komen de klanten vanzelf. Maar dit is niet zo simpel als je misschien zou hopen. Daarom is het ook aan te raden hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen. Wij van IQ Leads zijn experts in online leadgeneratie. Wij maken bij het genereren van leads gebruik van ons inbound SEO proces.

Online leadgeneratie d.m.v. inbound SEO

Mensen die ons gevolgd hebben weten dat we een nieuw soort online marketing hebben geïntroduceerd, namelijk Inbound SEO. Door het aanbieden van de juiste soort content aan de juiste personen, trek je klanten naar je toe. In dat geval spreek je dus van online leadgeneratie. Door middel van onze inbound versie van het ‘oude’ SEO proces, ‘Inbound SEO’, kun je zorgen voor online leadgeneratie. Inbound SEO is al zeer succesvol gebleken en dit wordt alleen nog maar uitgebreider. Het hele Inbound SEO proces, wat dus voor leads en uiteindelijk klanten zal zorgen, bestaat uit vier stappen. We zullen deze stappen kort uiteenzetten.

1. Juiste bezoekers aantrekken

Je wilt jouw ideale klant bereiken. Die ideale klant noemen wij ook wel een buyer persona. Je trekt deze mensen aan door op hen afgestemde content te verspreiden, via kanalen die door hen gebruikt worden. Onder die content vallen blogs, social media posts en informerende artikelen. Wanneer een persoon ergens naar op zoek is, en dé perfecte informatie daarover via jou vindt, dan is de kans groot dat diegene op je website belandt. Op die manier trek je dus meer websitebezoekers aan.

2. Bezoekers omzetten in leads

Wanneer je die ideale klant op jouw site hebt, wil je er natuurlijk voor zorgen dat die een klant wordt. Om dit voor elkaar te krijgen heb je eerst gegevens van die persoon nodig waardoor die een lead wordt. Die gegevens krijg je niet zomaar; daar wil je toekomstige klant iets voor terug. Denk hierbij aan gratis e-books, een checklist of een white paper. In ruil daarvoor krijg jij de persoonlijke gegevens. Een goede call to action en een landingspagina zijn hierbij belangrijk.

3. Leads omzetten in klanten

Nu het online leadgeneratie proces succesvol is geweest, is het tijd om van je leads klanten te maken. Het is van belang dat je exact weet wat jouw leads willen, zodat je ze dat kan geven. Wanneer ze blij zijn met wat jij ze geeft, zullen ze sneller klant worden.

4. Bestaande klanten tevreden houden

Online leadgeneratie en tevreden klantenDe laatste stap in het Inbound SEO proces is het blij maken van je klant. Na stap drie is iemand klant van je geworden, en een uitstekende manier om meer klanten aan te trekken is door je al bestaande klanten uiterst tevreden te maken en te houden. Blijf hen bijvoorbeeld waardevolle content aanbieden via je website, maar ook via social media. Wanneer zij enthousiast over je zijn, zullen ze dat delen met andere potentiële klanten.

Online leadgeneratie is veel werk

Zoals je ziet is dit een uitgekiend proces en vergt het veel werk. Content produceren is één ding, maar goede content maken afgestemd op de juiste personen is iets anders. Daar komt kennis en veel werk bij kijken. IQ Leads heeft deze kennis en stopt heel veel werk in dit online leadgeneratie proces. Neem vrijblijvend contact met ons op om uitgebreid de mogelijkheden voor jouw onderneming te bespreken! Wil je daarnaast al zelf aan de slag? Download dan ons e-book: De beste online leadgeneratie tips & tricks!

file-2053066739