Het Online Marketing Traineeship gaat verder dan mijn HBO opleiding!

Online Marketing is booming. Het is de toekomst. ‘Maar waarom weet ik er nauwelijks iets van af?’ Een goede vraag voor een net afgestudeerde HBO – student. En dus… ging ik opzoek naar de mogelijkheden om mijn kennis over Online  Marketing te verrijken. Een LOI – traject? Zelfstudie door tutorials op YouTube te bekijken? Ik twijfelde. En toen kwam ineens IQ Leads op mijn pad. Zij organiseren het Online Marketing Traineeship. Dat was voor mij de beste optie.

Klaar om af te trappen 

Op 30 maart was het zover. ‘Terug de schoolbanken in’. Waarbij Eric Bakker al trainer/coach fungeerde.  Al snel bleek dat ik echt iedere dag iets nieuws leerde over het vak Online Marketing. Normaal gesproken ben je op school gewend een paar uur per week les te krijgen over een specifiek vak. Na de eerste week had ik er al veertig uur op zitten,  los van het huiswerk. Er kwamen nieuwe termen voorbij waar ik voorheen nooit van had gehoord. Het begon mij steeds meer te dagen.  We sloten de eerste week van het Traineeship Online Marketing op vrijdag af, waarna ik met een voldaan gevoel het weekend ben ingegaan.

Online Marketing TraineeshipOnline Marketing Traineeship : SEO, copywriting & usability

De eerste maand hebben we ons vooral gefocust op SEO, oftewel hoe je zorg je ervoor dat jouw website hoog ranked in de organische zoekresultaten? Het schrijven van goede content hoort hierbij, zoals het maken van een blog. Dit is dan ook precies wat wij hebben gedaan. Zowel in groepsverband als individueel. Daarnaast zijn we bezig geweest met website usability, een heel belangrijk onderdeel van hedendaagse SEO. Als je eenmaal bezoekers hebt aangetrokken wil je natuurlijk ook dat ze zo lang mogelijk op de website blijven!

Je zult, tijdens het behandelen van de stof, in de gaten krijgen hoe belangrijk het is dat de usability factoren geoptimaliseerd zijn.

Certificaten

Een belangrijk onderdeel van het Online Marketing Traineeship, is het behalen van een tweetal certificaten, te weten SharpSpring Inbound Marketing en Google Analytics. Bij IQ Leads krijg je als trainee de ruimte om deze twee certificaten te halen. De SharpSpring theorie gaat over het aantrekken van websitebezoekers en om ze uiteindelijk klant te maken. De Google Analytics theorie geeft weer hoe het programma Google Analytics werkt en waar alle termen voor staan. Van maandag tot en met donderdag heb je de gelegenheid om de theorie te leren, waarna er op vrijdag een online examen wordt afgelegd.  Het behalen van de certificaten is een groot winstpunt voor jouw CV. Potentiële werkgevers hechten immers waarde aan kennis en kunde. Het is veel leerstof maar dan heb je ook wat!

Werken aan een praktijkcase

Online Marketing Traineeship.jpegVanaf de tweede maand ga je bij een klant van IQ Leads aan een praktijkcase werken. Voor mij betekende dat ik tweemaal per week afreisde naar Numansdorp om bij van Kooten Tuin en Buitenleven aan de slag te gaan. De overige drie dagen werkte ik gewoon bij IQ Leads. Er was/is veel werk aan de winkel. Tot nu toe was het herschrijven van teksten, het opzetten van een nieuwe websitestructuur en linkbuilden mijn voornaamste taken. Mijn ervaring is dat ik van praktijkcases veel meer leer dan van enkel theorie. Dit is dan ook een zeer leerzaam onderdeel van het Online Marketing Traineeship. Bovendien is het echt leuk als je inspanningen worden beloond met hogere bezoekersaantallen en conversies. Dat motiveert nog meer om eraan te blijven werken!

‘’Ik had na één maand al het gevoel dat ik meer had geleerd dan minstens één jaar studeren’’

Ik denk dus dat het volgen van het Online Marketing Traineeship de juiste stap is na een vervolgopleiding.  Ik vind zelf dat een HBO-opleiding minder waarde heeft gekregen door dit Traineeship. Ik had na één maand al het gevoel dat ik meer had geleerd dan minstens één jaar studeren. Dat zegt, naar mijn idee, genoeg over dit Online Marketing Traineeship bij IQ Leads. Het ligt er een beetje aan wat jou doel is want als je werkervaring wilt opdoen en tegelijkertijd heel veel wilt leren raad ik aan om je aan te melden voor het programma. Voor aanvullende informatie kan je contact opnemen met een medewerker op kantoor. Waar wacht je nog op?