SEO Optimalisatie in de toekomst

Vandaag richten wij ons op SEO optimalisatie in de toekomst, wat alweer het laatste deel uit deze serie van 4 blogs over: Online Marketing: wat is SEO?”. In de vorige delen hebben wij stil gestaan bij de basisbeginselen van online marketing & SEO, zoekmachine optimalisatie in het verleden en zoekmachine optimalisatie in het heden. Vandaag richten wij dus onze blik op SEO optimalisatie in de toekomst!


SEO Optimalisatie: The future is now!

SEO optimalisatieAls wij onze website optimaliseren doen wij dat met een doel, namelijk het verkrijgen van kwalitatieve bezoekers. Dit was vroeger al het geval en dit zal richting de toekomst dan ook niet veranderen. Deze bezoekers hebben namelijk de grootste kans om geconverteerd te worden naar leads met het uiteindelijke doel tevreden klanten. De vraag blijft altijd, hoe trekken wij deze mensen aan? Welke SEO optimalisatie technieken moeten wij toepassen? Wat moeten wij uit onze trukendoos tevoorschijn halen voor maximaal resultaat?

Het antwoord is eigenlijk simpel: kwaliteit! Dit geldt voor zowel informatie, content, visualisaties wat dan ook. Bijvoorbeeld, hoogwaardige educatieve content welke aantrekkelijk is voor mensen die een probleem of een vraag hebben, welke moet worden opgelost of beantwoord. Houdt dit in dat u nu allemaal how-to video’s moet produceren of e-boeken moet schrijven voor uw SEO optimalisatie? Welnee, een blog zou wel eens de beste plek op uw site kunnen zijn om deze nuttige en educatieve content aan te bieden en één van de meest effectieve manieren om deze content met de wereld te delen, is social media zoals Facebook, Twitter en Google+.

Creëer content voor mensen van vlees & bloed

Zoekmachines zijn complex, zeer complex en dit zal in de toekomst niet veranderen. Met alle recente wijzigingen die uitgevoerd zijn door Google en die uiteraard nog komen gaan zal het algoritme steeds complexer worden. De zoekmachine wordt slimmer, misschien wel menselijker, door steeds beter de zoekvraag te beantwoorden met het aanbieden van relevante informatie. Uiteindelijk proberen zoekmachines te anticiperen op wat mensen willen wanneer ze zoeken in de zoekmachine, zelfs vóórdat ze beginnen met hun zoektocht!

SEO optimalisatieHet is heel makkelijk om te blijven hangen in de oude manier van SEO optimalisatie: linken, zoekwoorden en ranken. Echter, het wijzigen van de content op uw website met het idee dat u hoog zult ranken in Google, is in feite niet erg waarschijnlijk.

Bied daarom altijd relevante en samenhangende content aan voor de bezoekers van uw website (uw prospects en doelgroep). Als u merkt dat u SEO optimalisatie enkel en alleen voor zoekmachines doet, dan moet u zichzelf afvragen waarom u dat doet…?

Het SEO Optimalisatie future-proof stappenplan

Om u te helpen de juiste keuzes te maken en te voorzien van de juiste informatie kunt u uiteraard altijd onze blog, video’s, ebooks, & white papers lezen vol met handige tips over SEO optimalisatie, het schrijven van de juiste content en het genereren van leads. Echter om het u extra gemakkelijk te maken hierbij 7 handige tips die uw SEO inspanningen future proof maken:
  1. Probeer uw bezoeker een unieke ervaring te bieden welke hen uitdaagt zich bij uw website te betrekken (engagen)
  2. Zorg ervoor dat uw content uniek is
  3. Creëer gepersonaliseerde content die context biedt
  4. Maak een content strategie die focust op het creëren van diepgaande, unieke content van hoge kwaliteit.
  5. Begrijp de kopers profielen (buyer persona’s) van uw onderneming.
  6. Stel duidelijke bedrijfsdoelstellingen op (anders dan het ranken in Google).
  7. Zorg ervoor dat u de fundamentele SEO praktijken doorvoert om de zichtbaarheid van uw site in de zoekresultaten te verhogen.

En nu…?

Wordt het tijd om aan de slag te gaan! Al het begin is moeilijk, maar gaandeweg wordt het steeds gemakkelijker. Om u toch nog een extra duwtje in de rug te geven, hebben wij een prachtig e-book samengesteld met handige tips en informatie over echte website must haves, welke u bezoekers gegarandeerd een unieke ervaring aanbieden. Deze kunt u gratis via onderstaande button downloaden.
Wilt u liever advies of ondersteuning bij het implementeren van uw SEO optimalisatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak om al uw SEO wensen te bespreken.