SEO Shop als je klantenmagneet

“Een eigen webshop lijkt me zooo leuk!”. Een paar dagen terug was SEOshop als klantmagneetdit het antwoord van iemand op mijn vraag wat ze het liefst zou willen doen voor werk. Was het een aantal jaar geleden nog weggelegd voor avonturiers die zichzelf als pionier zagen, vandaag kan iedereen eigenaar zijn van een webshop.

De webshop heeft een belangrijke plek ingenomen binnen het winkelen en heeft een behoorlijke klap uitgedeeld aan het “ouderwetse shoppen” in de winkelstraat. Zo ga ik niet meer naar de winkel om mijn contactlenzen te halen, maar bestel ik ze online. De buurvrouw komt amper nog haar huis uit omdat ze zelfs haar steunzolen thuis laat bezorgen. Door deze trend is een webshop beginnen een interessante optie. Je kunt vanuit je eigen huis een onderneming starten zonder al te veel risico’s te lopen en er zijn veel potentiële klanten. Maar je wil natuurlijk wel boven de rest uitsteken. Jouw webshop moet succesvol zijn. Maar hoe? Er zijn genoeg bedrijven die jou helpen om verschillende webshop types te starten. Een bedrijf dat hier bovenuit steekt is SEOshop.

Wat is SEOshop?

Sinds het bedrijf startte in 2008 heeft het een grote ontwikkeling doorgemaakt. In een paar jaar tijd zijn ze uitgegroeid tot een van de snelst groeiende e-commerce platforms van Europa. Maar daarmee zijn ze blijkbaar nog niet tevreden, want volgens hun website is het hun missie om in 2020 het leidende, multi-channel e-commerce platform van Europa te worden.

Het aantrekken van klanten is natuurlijk een erg belangrijk criterium om je shop tot een succes te maken. Hoe zoeken mensen naar een webshop? Via zoekmachines, en dan vooral via Google. SEOshop richt zich specifiek op het vindbaar zijn via zoekmachines. Zij zorgen ervoor dat je webshop sneller en makkelijker gevonden wordt, wat klanten oplevert! Even een korte uitleg over de term SEO, aangezien dit een zeer belangrijk punt is binnen SEOshop.SEOshop webwinkel beginnen

SEO staat voor Search Engine Optimization, of vertaald naar simpel Nederlands: zoekmachine-optimalisatie. Dit kun je scharen onder zoekmachinemarketing en daarmee worden alle activiteiten bedoeld die men gebruikt om een website goed te laten scoren in zoekmachines, waarvan Google vandaag de dag de belangrijkste is. SEOshop richt je webshop zo in dat zoekmachines de pagina’s en SEO webshop content die daarop staat goed kunnen indexeren. Er zijn zelfs tags toe te voegen waardoor de content specifieker wordt en daardoor beter vindbaar is voor je toekomstige klanten.

Is SEOshop Iets voor mij?

SEOshop biedt een online platform waarop eenvoudig een eigen webshop gestart kan worden. Hun missie is “webwinkeliers succesvol maken door een krachtig platform te leveren met de juiste e-commerce functies, door kennis van het product en de e-commerce markt te delen en door intelligente, schaalbare ondersteuning te bieden waar nodig.” Juist. Met een SEOshop winkel heb je dus alle gereedschappen in handen om je producten online te verkopen. Een uitgebreide samenstelling aan app’s hoort ook bij het pakket dat SEOshop geleverd wordt. Met een standaard template en zonder gebruik te maken van alle extra’s kun je binnen een half uurtje je eigen webshop in de lucht hebben. Of je besteedt het hele proces uit aan een SEOshop partner als IQ Leads, die optie bieden zij ook. Dan kun je bijvoorbeeld een gespecialiseerde template laten maken waardoor je webshop er nog meer uitspringt. Daarnaast is het mogelijk je webshop niet alleen op de Nederlandse markt te richten; ook buiten onze grenzen kun je jouw producten aanbieden. En niet te vergeten, het is zo ontworpen dat zoekprogramma’s zoals Google SEOshop-winkels als een van de eerste zoekresultaten laat zien. Dat betekent dus meer klanten en uiteindelijk meer winst voor de webshop.

Op een rijtje

Tenslotte zetten we nog de belangrijkste kenmerken van SEOshop op een rijtje.

  • Simpel en snel je eigen webshop beginnenSEOshop webshop
  • Volledige designvrijheid en een ruime keuze uit gratis en betaalde templates
  • Geen installatie nodig
  • Inclusief hosting
  • Richt zich op de vindbaarheid door zoekmachines
  • Gratis updates
  • Onbeperkte telefonische ondersteuning

SEOshop maakt het voor iedereen mogelijk een webshop te beginnen en uit te bouwen naar eigen wens en smaak en zorgt er bovendien voor dat je klanten trekt via de zoekmachines. De vele opties dat het biedt maakt dat zowel voorzichtig beginnende ondernemers als grootser ingestelde avonturiers ermee aan de slag kunnen. Wil je jouw SEOshop uitbesteden aan een echte kenner? IQ Leads helpt je dan als SEOshop partner graag verder! Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

SEOshop SEO tips - SEOshop SEO pakketten