SEO webshop content waar Google én jouw klanten van houden

SEO webshopElke webshophouder weet het wel, Content is King, ook voor e-Commerces. Je hebt daarom een goede contentstrategie nodig wanneer het aankomt op het realiseren van een SEO webshop om zo hoog in de organische resultaten van Google te komen en meer bezoekers te realiseren.

Het creëren van originele, kwalitatieve website content die zowel goed beoordeeld wordt door Google als jouw klanten is sowieso al niet voor de poes, maar de webshophouder staat voor nog grotere uitdagingen om echt goede content te schrijven. In deze blog behandel ik daarom 4 belangrijke tips zodat jouw e-Commerce een echte SEO webshop wordt. Jij wilt toch zeker ook beter gevonden worden in Google en jouw sales een boost geven?

SEO webshop tip 1: Thin content uitbouwen

SEO webshop contentOmdat e-Commerce sites van nature veel afbeeldingen bevatten, moet er heel bewust worden gedacht aan het zeker stellen van genoeg woorden per pagina voor een SEO webshop. Anders zal Google jouw pagina’s niet hoog laten ranken in de zoekresultaten. Vaak wordt de meeste content in productomschrijvingen opgenomen, maar hoeveel woorden kun je realistisch gezien schrijven over een ‘blauwe zomerjurk’ of een ‘Spiderman mok’? En hoeveel tekst wil een klant nou  echt lezen?

Het klinkt misschien niet als een vermakelijke tijdsbesteding, maar toch is het nodig dat je thin content (oftewel korte stukken tekst) uitbreidt, want thin content is één van de grootste SEO valkuilen van webshops. Bouw korte stukken tekst uit door kwalitatieve productomschrijvingen te schrijven die waarde toevoegen aan elke pagina. Zelfs een paar honderd woorden zijn beter dan niets. Bekijk jouw analytics zoals pageviews, bezoeken, en de engagement om te bepalen of jouw content en pagina’s nuttig en relevant zijn voor gebruikers. Wanneer jouw bezoekers vinden dat de content op jouw site van hoge kwaliteit is, zal Google dat namelijk waarschijnlijk ook doen.

SEO webshop contentSEO webshop tip 2: Denk in verhoudingen

Want hoeveel is nou genoeg content vraag jij je af? In tegenstelling tot ‘gewone’ websites, is het voor e-Commerces niet per se een kwestie van woorden tellen om te zorgen voor een SEO webshop. Kijk in plaats daarvan naar de verhouding tussen de content en andere zaken op jouw pagina’s. Om te bepalen hoeveel content ‘genoeg’ is, raad ik aan voor elke pagina antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Wat is de verhouding van unieke content op deze pagina met de rest?
  • Wat is de verhouding tussen content en advertenties?
  • En de verhouding tussen afbeeldingen en content?

SEOshop SEO tips - SEOshop SEO pakketten

SEO Webshop tip 3: Het probleem van dubbele productomschrijvingen

SEO webshop content

Veel e-Commerces zijn door duplicate content hard in hun ranking gedaald door een Google update in het algoritme. Dit komt doordat ze vaak één pagina per variatie van een product aanmaken en in de tekst bijvoorbeeld slechts ‘rood’ voor ‘blauw’ aanpassen. Of doordat ze productomschrijvingen rechtstreeks van de leverancier overnemen. Wat kun je aan duplicate content doen en zo zorgen voor een SEO webshop? Ik kan twee dingen zeggen:

  1. Herschrijf productomschrijvingen die rechtstreeks van een fabrikant gekopieerd zijn.
  2. Kies in het geval van meerdere productvariaties voor slechts 1 enkele pagina waar je opties toevoegt om de kleur, vorm, grootte, etc. te kiezen.

SEO Webshop tip 4: Benut User Generated Content

SEO webshop content

Content die door jouw doelgroep gegenereerd is heeft twee voordelen. Ten eerste krijgt je eerlijke feedback die je kunt gebruiken om jouw e-Commerce of producten/diensten te verbeteren. Ten tweede, en vooral relevant om te zorgen voor een SEO webshop, leidt user generated content tot nieuwe, unieke content voor jouw site. Hiermee kunt je weer hoger op de ladder komen in de zoekmachineresultaten. Forums, product reviews, discussieborden en  commentaarsecties zorgen ervoor dat klanten hun mening makkelijk kunnen delen, vragen kunnen stellen en meer. Met deze nieuwe content nemen de conversiekansen op jouw SEO webshop ook zeer zeker toe.

Meer tips ontvangen over het maximaliseren van jouw webshop resultaten? Download ons e-book!

In dit e-book krijg je tips over hoe je beter gevonden wordt, de klantloyaliteit stimuleert en de omzet verhoogt door het inzetten van SEO en social media voor jouw e-Commerce. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen via 0172 421 411 of onze contact pagina.

b7f821cc-6a02-4239-942b-900c20b7baa4