SEOshop, WooCommerce of Magento, welk e-commerceplatform kies jij?

Het beginnen van een webshop is een hele klus die begint bij een moeilijke keuze: welk e-commerce platform ga ik gebruiken? Als jij je oriënteert op de verschillende mogelijkheden, dan kom je een groot aantal oplossingen tegen. Maar welke oplossing kies je?

Iedere webshop is anders en iedere webshopbeheerder heeft andere wensen en behoeften. Daarom is IQ Leads gespecialiseerd in drie verschillende e-commerceplatforms, namelijk SEOshop, WooCommerce en Magento. Deze drie platforms omvatten de belangrijkste mogelijkheden op het gebied van e-commerce. Lees in dit blog welk platform het meest interessant is voor jou.

SEOshop

Sommige organisaties richten zich voornamelijk op het verkopen van producten in een fysieke winkel, maar zien nieuwe kansen in het opstarten van een webshop. Groot gelijk, tegenwoordig zoekt iedereen producten via het internet. Een aankoop doen is maar een kleine stap verder. Voor deze organisaties krijgt de webshop niet de focus, maar is deze een bron van extra inkomsten.SEOshop

Bovenstaand verhaal is een situatieschets die aansluit op de mindset van een typische SEOshopper. Een typische SEOshop-webshopbeheerder heeft niet de doelstelling om marktleider te worden met zijn online shop. Hij wil producten verkopen in een mooie webshop met een professionele uitstraling, maar zijn webshop mag niet te veel geld kosten; hij heeft een beperkt online budget.

SEOshop biedt precies wat deze ondernemer nodig heeft: een relatief mooie webshop tegen een voordelige prijs. Een groot voordeel van SEOshop is bovendien dat je geen professionele designer hoeft te zijn om je webshop een mooie uitstraling te geven. Verschillende templates maken het mogelijk om binnen een korte tijd en zonder dat je veel voorkennis hebt, een mooie webshop te maken.

Ook het toevoegen van producten, het schrijven van goede meta descriptions en het plaatsen van blogartikelen is een eitje met dit programma. Binnen SEOshop zijn verschillende tools beschikbaar waarmee jij ervoor zorgt dat jij je conversies aanzienlijk verhoogt. Ook deze tools zijn gemakkelijk te beheren.

SEOshop SEO tips - SEOshop SEO pakketten

WooCommerce

Als je voor WooCommerce kiest, dan kies je voor WordPress. WooCommerce is namelijk een plug-in voor je WordPress-website. Je begrijpt dat wanneer jij al een WordPress-website hebt waar je een webshop intern aan toe wilt voegen, WooCommerce een interessante oplossing is. Een voorwaarde is wel dat jij niet van plan bent om je website compleet om te gooien en hier één grote webshop van te maken. In dat geval kun je beter voor Magento of SEOshop kiezen.WooCommerce

Wil jij een compleet nieuwe webshop beginnen? Dan is WooCommerce interessant in het geval dat jouw webshop veel content bevat. Je bent vast wel eens een blog tegengekomen met een ingebouwde webshop. De kans is groot dat deze website gebouwd is in WordPress, en dat het winkelgedeelte in WooCommerce gebouwd is. WooCommerce raden wij aan als jij een kleine tot middelgrote webshop wilt starten.

Samengevat is WooCommerce vooral interessant als jouw focus ligt op content. Natuurlijk is het mogelijk om in SEOshop of Magento een blog te plaatsen, maar deze mogelijkheid is vaak zeer beperkt. In SEOshop moet je je bijvoorbeeld in allerlei bochten wringen om een fatsoenlijke opmaak te bewerkstelligen. WordPress biedt die mogelijkheid wel.

Magento

Magento is interessant voor de online ondernemer die gaat voor volledigheid. Het is niet voor niets dat bekende A-merken als PostNL, KLM en Samsung gebruikmaken van dit veelzijdige platform.

Dat betekent uiteraard niet dat jij een wereldmerk hoeft te hebben om gebruik te kunnen maken van de voordelen van Magento. Het grote voordeel van dit e-commerceplatform is namelijk dat het volledig schaalbaar is. Hoe groot of klein jouw webshop ook is, je kunt altijd gebruikmaken van Magento. Daarom is dit platform bijzonder interessant voor webshops die het voornemen hebben om verder te groeien. Magento groeit namelijk gewoon met je mee!Magento

Is het voor jou belangrijk dat het e-commerceplatform waar jij gebruik van maakt flexibel is? Ook dan kun je het beste voor Magento kiezen. De mogelijkheden zijn oneindig. Maak jij bijvoorbeeld gebruik van een voorraadsysteem dat jij wilt koppelen met je webshop? Dan is dat heel goed mogelijk met Magento. Of wil jij een internationale webshop beginnen die te zien is in verschillende talen, waar verschillende valuta’s aan gekoppeld zijn en waar je verschillende btw-bedragen kunt instellen? Kies ook dan voor Magento. Zelfs als je een compleet nieuw systeem wilt ontwikkelen dat nog niet eerder op de markt was, kun je gebruikmaken van dit e-commerceplatform.

Naast al die maatwerkoplossingen biedt Magento zelf ook verschillende extensies. Doordat het een open source platform is, is een gigantische community continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe plug-ins. En daar profiteer jij van.

Met andere woorden: Magento is de ideale oplossing als jouw webshop een belangrijke bron van inkomsten is. Om die reden wil jij dat jouw webshop er piekfijn uitziet en je wilt niet belemmerd worden tijdens het ondernemen en het beheren en aanpassen van jouw webshop. De typische Magento-gebruiker heeft dan ook een webshop waar hij veel tijd in steekt.

Wat kies jij?

Voor iedere wens is een passende E-commerce oplossing die daarop aansluit. Afhankelijk van jouw budget, persoonlijke voorkeuren, omvang van de webshop, de (inter)nationale focus en andere zaken is er altijd een geschikt platform wat hieraan voldoet.

Sta jij op het punt een keuze te maken en zoek jij hiervoor een partner die jou hierin kan adviseren of kan voorzien van de juiste oplossing? Neem dan gerust eens contact op met één van onze collega’s. Wij staan jou graag te woord en kunnen jij altijd voorzien van een passend advies. Van een kleine webshop, tot een grote multistore omgeving. Als ervaren E-commerce specialist kunnen wij jou hierin uitstekend van dienst zijn!

Dus wacht niet langer en bel: 0172-421411 of mail al jouw vragen en ideeën naar: info@iq-leads.nl. Liever advies ontvangen in een persoonlijk gesprek? Maak dan gerust een afspraak. Wij zetten de koffie alvast klaar!