Trends in Ecommerce: vijf voorbeelden

Trends in Ecommerce, op weg naar een prachtige toekomst! Wij hebben bij IQ Leads de laatste jaren de Ecommerce sector goed in de gaten gehouden op gebied van innovatie en het lijkt erop dat wij spannende tijden gaan beleven. Wij hebben een gunstig stadium bereikt wat betreft gebruikerservaring en functionaliteit.

Hoe dit komt? Ecommerce is in de loop der tijd sterk (door)ontwikkeld en volwassen geworden. Het is “Big Business“, zoals de Amerikanen zouden zeggen. Digitale teams zijn slimmer en vindingrijker dan voorheen. Sexy nieuwe technologie zoals HTML5, CSS3 en jQuery zorgen voor deze sublieme gebruikerservaring.

Als zodanig wil ik daarom mijn glas heffen op de nieuwste trends in Ecommerce en als beloning jullie een aantal –hopelijk inspirerende – voorbeelden te laten zien. Voordat wij verdergaan eerst een kleine nuance op wat ik je zo meteen ga vertellen. Deze blog gaat over de innovatieve concepten van websites en zijn geen voorbeelden van perfect gebouwde webshops, wat dat betreft kan op het gebied van usability nog een hoop gedaan worden. Bij een webshop die gebouwd is door IQ Leads zou dit uiteraard perfect opgepakt worden! Desalniettemin onderscheiden deze webshops zich van de rest door hun innovatie in Ecommerce concepten.

Data is cruciaal voor Ecommerce

Bij de nieuwste Ecommerce websites gaat het allemaal om data. Wanneer je niet continue aan het testen bent, aan het meten en afstemmen, dan ben je eigenlijk verkeerd bezig. Wat voor het ene merk goed werkt, is misschien waardeloos voor een ander merk. Kijk bij jouw eigen website dus altijd naar jouw doelgroep, product range, merken en andere zaken die van invloed zijn.

Vijf voorbeelden van trends in Ecommerce

Dat alles terzijde, de Ecommerce teams die risico’s nemen en de grenzen overschrijden verdienen een groot applaus. Richtlijnen zijn precies dat: richtlijnen. Regels zijn er om gebroken te worden en innovatie moet altijd worden aangemoedigd, zelfs wanneer het niet op iets uitloopt. Dus, laten we naar een aantal voorbeelden van de laatste trends in Ecommerce bekijken die het opmerken waard zijn in hun aanpak op het gebied van de gebruikerservaring. Klik op de screenshots om ze zelf te bekijken en laat me weten hoe je er zelf over denkt.

Jack Jones

Het bundelen van informatie is een van de grootste trends in Ecommerce. De nadruk wordt gelegd op het verkopen van hele outfits in plaats van de individuele producten, dit is één van de basics wat betreft slimme merchandising en kan helpen met het opdrijven van de bestellingen.

Innovatie in e-Commerce

Folks

Het gebruiken van dynamische en/of geanimeerde achtergronden was een van de voorspellingen voor Web Design trends voor Ecommerce 2014 en die zijn wij ook zeker tegengekomen de afgelopen tijd op websites. Folks heeft een aparte aanpak. Wanneer je de homepage bezoekt zie je een suggestieve animatie van een reis met een auto, in plaats van dat het de aandacht legt op de laatste reclame acties.

Nu zul je je misschien afvragen wat deze aanpak met trends in Ecommerce te maken heeft?  Direct niet zoveel, maar er valt iets te zeggen over de manier waarop de zintuigen geprikkeld worden. Het weerhield mij er niet van de website te bezoeken, sterker nog de website trok mij juist enorm. Ik bedoel, kijk hoe mooi deze eruit ziet!

Innovatie in e-Commerce

Bonarium

Het dropdown-menu op deze website heeft kleine tekeningetjes en labels die helpen bij het navigeren. De “Try Me” feature die hieronder is afgebeeld is een handige mix-and-match tool, die het passen van kledingstukken in een pashokje nabootsen. Het is moeilijk om hier niet mee te spelen, een perfect voorbeeld van trends in Ecommerce!

Innovatie in e-Commerce

Two Socks

Om te beginnen, kijk eens naar de prachtige presentatie van de filters van het kenmerk gedeelte. Net als bij Bonarium wordt er bij Two Socks veel meer dan alleen tekst gebruikt om te navigeren.

De belangrijke informatie is wat schaars op de product-pagina’s, maar het oog voor detail in de user interface is erg goed. Als je bijvoorbeeld vergeet om de maat van jouw voet in te vullen, krijg je een mild ogende waarschuwing en het veld waar je dit kunt invullen knippert een moment rood zodat je meteen kunt zien waar je deze kunt invullen.

Deze webshop heeft ook een schattige ‘nood’ functie, voor degenen die ‘dringend sokken nodig hebben maar geen tijd hebben om te winkelen’. Het is een soort gokmachine, met één druk op de knop worden er 3 willekeurige sokken getoond!

Innovatie in e-Commerce

Rob-step

Een homepagina met veel kwaliteitsproducten, een kleurenkiezer en het gebruik van hotspots als manier om te navigeren en om de website te ontdekken. Nieuwe trends in Ecommerce zien wij ook bij Rob-step terug!

Innovatie in e-Commerce

Mack

Nog meer bundelen! Hier is er een “bekijk kamer” / “view products” knop rechts bovenin waarmee u kunt switchen tussen “room view” en “product view”. Met de room view optie kun je wanneer je met de muis over de meubels en delen van de kamer gaan om product informatie te zien. Geweldig voor shoppers die nog aan het rondkijken zijn.

Innovatie in e-Commerce

Inspiratie, ideeën & wensen… wat wil jij?

Dit zijn 5 voorbeelden van websites die de nieuwste trends in Ecommerce volgen, met het oog gericht op gebruikerservaring. Weet je nog andere websites met focus op e-Commerce die innoveren, of dingen nét iets anders doen dan de rest? Heeft één van deze webshops jouw geïnspireerd? Laat een berichtje achter en laat het ons weten!

Ben je al toe aan de volgende stap en wordt het tijd voor een upgrade van jouw eigen webshop? Dan hebben wij de oplossing voor je! IQ Leads is Ecommerce specialist en kan voor jou een prachtige, gebruiksvriendelijke webshop bouwen met wow factor! Of het nu gaat om een Magento webshop of een WordPress webshop, wij bouwen alles geheel naar jouw wensen en kunnen ook voor jou (speciale Magento) hosting verzorgen!

Oh ja, voordat ik het vergeet. Als SEO specialist / doorgewinterde internet marketing experts realiseren wij ook nog een optimale vindbaarheid voor jouw Ecommerce omgeving! Magento SEO, WordPress SEO of iets anders, het maakt ons niet uit. Wij verzorgen een perfecte webshop welke zoekmachine geoptimaliseerd is en voldoet aan alle wensen & eisen. Van scratch af aan gebouwd of gebaseerd op een idee/theme/template, IQ Leads is jouw partner!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een aantrekkelijke prijs? Bekijk hieronder onze speciale Magento webshop-actie, druk op de button en ga binnen 1 week live met uw nieuwe Magento webshop!

IQ Leads: jouw specialist in Ecommerce!