Je website promoten met content marketing en social media

Tegenwoordig is een website essentieel voor het runnen van een succesvolle onderneming. Het wordt vaak gebruikt als uithangbord voor de organisatie of om klanten te informeren over bepaalde producten of diensten. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk relevante bezoekers op je website binnenhalen, maar met alleen een mooi webdesign red je het niet. Om succes te hebben met je website is het noodzakelijk om een marketingstrategie te bepalen die helpt bij het promoten van je website. Aan de hand van enkele online marketing factoren, waaronder content marketing, en social media marketing, beschrijf ik hoe je een goede strategie ontwikkelt die ervoor zorgt dat je online succes behaalt.

Website promoten met content marketing

Content marketing is één van de belangrijkste instrumenten om je website te promoten. Het gaat niet alleen om tekstuele informatie, maar ook om afbeeldingen, video’s of andere media. De wereld van content is altijd in beweging, het staat nooit stil. Daarom is het belangrijk om op de hoogte blijven van waar je doelgroep zich mee bezighoudt of wat hun interesses zijn. Maar hoe doe je dat?

Een goede content marketing strategie kan een oplossing bieden. Door je website te voorzien van relevante content bereik je niet alleen een grotere doelgroep, maar word je vindbaarheid ook verbeterd in zoekmachines. Google beoordeelt de waarde van content op relevantie.Website promoten content

Het gevolg van relevante content is dat bezoekers langer op de website blijven en bereid zijn sneller je product te kopen. Zodoende wordt de conversie van je website verhoogd en krijg je een betere beoordeling van Google. Gebruik daarom passende zoekwoorden die aansluiten bij je content.

Bij een goede beoordeling wordt het proces van SEO (Search Engine Optimization) in gang gezet. Google beoordeelt dan niet alleen je content, maar ook het design van je website, de interne – en externe links en nog een aantal andere factoren.  De scores van al die onderdelen bepalen je uiteindelijke positie in de organische zoekresultaten.

Voordelen van je website promoten via content marketing:

 • Je website bevat relevante content
 • Je website is overzichtelijk voor bezoekers
 • Je verhoogt de conversie van de website
 • Je bereikt een grotere doelgroep
 • De vindbaarheid in zoekmachines verbetert

Website promoten met social media marketing

Social media marketing is een handige en veel gebruikte manier van website promoten. Mediakanalen als Facebook, LinkedIn of Twitter zijn het populairst onder consumenten. Daarom is het goed om via deze wegen te communiceren met je doelgroep. Je kunt makkelijk een boodschap verspreiden binnen enkele seconden. Daarnaast is interactie met de klant ook mogelijk, waardoor je een goede band opbouwt. Wanneer ze een vraag of opmerking hebben, kun je snel reageren zonder veel tijd kwijt te zijn.

Naast je website promotenWebsite promoten social media, kun je social media ook inzetten voor andere activiteiten. Het uitvoeren van een marktonderzoek, het genereren van leads en het bereiken van potentiële klanten d.m.v. een sneeuwbaleffect zijn enkele voorbeelden. Al deze handelingen zijn geheel kosteloos en eenvoudig uit te voeren.

Jouw website promoten kan ook nog op een andere manier via social media, namelijk social advertising. Met social advertising kun je adverteren op Facebook, LinkedIn en andere platformen. Vergeleken met normaal adverteren, gaat het om kleinere advertenties die beter meetbaar zijn op basis van sociaal-demografische – en geografische gegevens. De advertenties worden dus alleen getoond aan gebruikers die voldoen aan een bepaald profiel.

Social media marketing verbetert ook de vindbaarheid in zoekmachines. Google kijkt namelijk niet alleen naar de informatie die je verspreidt, maar ook naar links die vanuit verschillende mediakanalen verwijzen naar je website. Deze manier van website promotie kun je eenvoudig doen door in elk profiel een link te plaatsten. Het gevolg is dat je website meer waard wordt, waardoor Google een betere beoordeling geeft.

Voordelen van je website promoten via social media:

 • Bezoekers benaderen
 • Betere vindbaarheid in zoekmachines
 • Interactie aangaan
 • Leads genereren
 • Marktonderzoek uitvoeren
 • Geen kosten

Aan de hand van diverse online marketing strategieën, waaronder dus content marketing en social media marketing, kun je succesvol je website promoten en meer leads binnenhalen via je website. Lees in ons e-book ‘Een introductie in leadgeneratie’ meer over hoe je succesvol meer leads en klanten realiseert.

Download nu het e-book!

03e7b124-19e4-43ef-ba88-bbcb9bbfa1f2