Zet in 5 stappen Facebook spelletjesverzoeken uit!

facebook spelletjesverzoeken uit

Neem een Candy Crush, een FarmVille of een Jelly Splash of een van de andere spelletjes die via Facebook gespeeld worden. Klinkt het je bekend in de oren? Allemaal heel leuk hoor, maar hoeveel vriendschappen zullen er op Facebook wel niet verloren zijn gegaan door die vervelende verzoekjes om een spelletje te spelen, een gratis leven te geven of een verjaardag toe te voegen aan iemand zijn kalender?

[blockqoute]Hoeveel vriendschappen zullen er op Facebook wel niet verloren zijn gegaan door die vervelende verzoekjes om een spelletje te spelen, een gratis leven te geven of een verjaardag toe te voegen aan iemand zijn kalender?[/blockqoute]

 Uitzetten van Facebook spelletjesverzoeken

Op het internet is er veel te vinden over het gebruik van Facebook. Maar een antwoord op de vraag hoe je zo gemakkelijk meldingen van spelletjes en andere applicaties uitzet wordt niet snel gevonden. Meldingen per gebruiker, per applicatie of gewoon alle meldingen van alle gebruikers en applicaties uitzetten. Je kan uiteraard gewoon de personen verwijderen die jou een verzoek sturen, maar je kunt het ook zelf heel simpel regelen door slechts een paar stappen te volgen.
facebook spelletjesverzoeken uit

 

Facebook spelletjesverzoeken uitzetten via je telefoon

Je gaat uiteraard eerst naar je Facebook app op je telefoon en klikt vervolgens op het zogenaamde hamburgermenu.

 facebook spelletjesverzoeken uit

Vervolgens veeg je naar beneden en druk je op Accountinstellingen.

 facebook spelletjesverzoeken uit

Als je dat gedaan hebt, druk je op Apps.

facebook spelletjesverzoeken uit

 Nadat je op Apps hebt gedrukt, druk je op Platform.

facebook spelletjesverzoeken uit

Nu zijn we beland in de laatste stap. Wees er van bewust dat als je deze stap zet, je nooit meer een bericht zult ontvangen van welke gebruiker of applicatie dan ook. Voordat je met je nieuwe instellingen terug gaat naar Facebook moet je nog even zorgen dat er achter ‘Nee’ een vinkje staat.

Platform Facebook Mobile

Facebook spelletjesverzoeken uitzetten via een normale browser

Facebook spelletjesverzoeken uitzetten via een normale browser is wel mogelijk, maar helaas niet zo gemakkelijk en compleet als via je telefoon.

 facebook spelletjesverzoeken uit

In tegenstelling tot bovenstaande instellingen op je telefoon is het helaas op de normale browser iets minder geavanceerd. Met de instellingen hieronder is het alleen mogelijk om per applicatie meldingen in- en uit te schakelen.

facebook spelletjesverzoeken uitfacebook spelletjesverzoeken uit

Om die vervelende Facebook spelletjesverzoeken uit te schakelen ga je naar instellingen rechtsboven in je scherm.

facebook spelletjesverzoeken uit

Vervolgens klik je links op Meldingen.

facebook spelletjesverzoeken uit 

Nu klik je achter App-verzoeken en activiteit op bewerken.

facebook spelletjesverzoeken uit

Dan kan je per applicatie meldingen aan- of uitzetten!

Gefeliciteerd! Door het volgen van deze simpele stappen op je telefoon of tablet heb je geen last meer van die vervelende meldingen op Facebook. 

Heb jij een snellere manier om deze meldingen uit te zetten of ben ik wat vergeten? Twijfel dan niet om een reactie achter te laten.