Over de grens
Wanneer Nederland te klein is

We kopen steeds meer online en we kopen steeds meer over de grens. Miljoenen potentiële klanten zitten in een ander land. De uitdaging zit in het gevonden worden door deze klanten. Of dit nu de buren zijn of dat ze veel verder weg zitten, jij wilt de grens over. Met de juiste inzet van zoekmachine marketing is dat mogelijk. Bij internationale spelers houdt IQ Leads rekening met de taal en cultuur van het land. Alleen op die manier is online internationaal ondernemen succesvol.

Internationale ambities
Dat is veel werk

Waarom wil je de grens over? Is Nederland te klein voor je? Internationaal ondernemen is niet gemakkelijk, het kost tijd en geld. De kansen zijn enorm. Maar onder de streep gaat het er niet om wat het kost, maar wat het oplevert. IQ Leads heeft meerdere successen geboekt op het gebied van internationaal ondernemen en helpt graag met jouw online ambities.

Internationale ambities
Met een uniek product

Heb je een uniek product waarmee je in het buitenland kansen ziet? Dan gaat IQ Leads graag een partnership aan. Verschillende internationale bedrijven zijn klant geworden van IQ Leads omdat zij de noodzaak van internationale SEO snappen. Zij realiseren zich dat internationale SEO niet hetzelfde werkt als zoekmachine optimalisatie in Nederland.

website seo pakketten - seo

Internationale SEO

Internationaal ondernemen is evenmin een tik met de toverstok. Consumentengedrag is in elk land anders. Wanneer je SEO goed hebt ingezet, zegt dit nog niets over de conversies. Is jouw site aantrekkelijk genoeg zodat ook een Fransman bij jou zal kopen? Ben je op de hoogte van de lokale wet en regelgeving? Heb je al nagedacht over waar je server staat of waar jij je postbus hebt?

International SEO is onder meer afhankelijk van:

 1. Taal van je content
 2. Inkomende links
 3. Top level domain (TLD)
 4. Locatie van webserver.
 5. Google Search Console instellingen
 6. Het fysieke adres van de site/shop

Internationale PPC

PPC marketing is een essentieel onderdeel van je internationale strategie.  PPC marketing maakt het namelijk mogelijk om in korte tijd een aanzienlijke naamsbekendheid op te bouwen.  Je kunt enkel en alleen in het buitenland opereren wanneer je brand internationaal bekend is. Zoekmachine adverteren binnen de grenzen van Nederland is een hele uitdaging, in het buitenland wordt dit echt niet makkelijker. Hieronder vijf zaken waar je rekening mee moet houden wil je je account openzetten voor het buitenland:

 1. Maak een nieuw account aan voor je buitenlandse campagnes
 2. Bouw aan je merk, zorg voor merkcampagnes
 3. Je lokale campagne werkt niet automatisch in het buitenland, testen is essentieel
 4. Maak geen gebruik van je huidige landingspagina, pas deze aan naar lokale maatstaven
 5. Verwacht niet dezelfde resultaten.

SEO-pakketten-nalytics-1

Internationale ambities? Wij nemen je graag mee over de grens

SEO audit

Waarom met IQ leads over de grens?

Eric Bakker is oprichter van IQ Leads en heeft zelf jarenlang in het buitenland gewoond en gewerkt. Hierdoor weet hij als geen ander waar je op moet letten wanneer je internationale ambities hebt.

Daar zijn ook onze klanten met internationale ambities achter gekomen. Inmiddels hebben we al veel klanten succesvol geholpen met online ondernemen in het buitenland. Dat doen wij met veel inzet en plezier vanuit het ‘pittoreske’ Alphen aan den Rijn. Dat is echter geen probleem want het internet biedt een hoop mogelijkheden. Hierdoor kunnen wij zonder problemen jouw websites en campagnes internationaal optimaliseren en beheren. Zodat jij je zorgen kunt maken om waar jij echt goed in bent: internationaal ondernemen.

 

eric Internationale ambities?
Onze klantmanagers zitten voor je klaar!