Accu Unie
Nu De nr.1 Online Accushop van de Benelux

Accu Unie is snel uitgegroeid tot één van de online marktleiders in Nederland op het gebied van Accu’s en toebehoren. Dit komt mede doordat deze webshop het grootste assortiment van Nederland aanbiedt en daarnaast een fijne webshop omgeving heeft die de eigenaar van Accu Unie zelf onderhoudt en bouwt. Op de webshop hoef je niet uren te zoeken naar de juiste accu, maar kun je door middel van een handige kenteken zoeker de juiste accu bij je auto vinden. Zo weet je zeker dat je altijd de goede accu koopt.

Een goede AdWords strategie

Toen de eigenaar van Accu Unie bij ons kwam was hij zoekende naar een partner die hem kon helpen bij het beheren van zijn AdWords accounts. Hij wilde zijn marktpositie verbeteren en was met meerdere bedrijven in gesprek gegaan, uiteindelijk koos hij voor IQ Leads.

Wij hebben vervolgens de koppen bij elkaar gestoken en zijn tot een passende strategie gekomen, waarbij de focus meer lag op type nummers, onderdelen en merken dan op algemene zoekwoorden met betrekking tot accu’s. Uiteraard is dat een manier om relevanter verkeer op de website te krijgen en de verbetering was daar. Uiteraard waren wij nog niet tevreden en zijn wij verder gaan kijken dan alleen AdWords.

De volgende stap

Wij hebben vervolgens de keuze gemaakt om samen met de eigenaar van Accu Unie aan de slag te gaan met conversieoptimalisatie. Door nauwe samenwerking en het snelle en goede doorvoeren van wijzigingen hebben wij samen gezorgd voor een prachtig resultaat. Door middel van slimme analyses uit Google Analytics en aanpassingen op basis van ervaring steeg de webshop qua gebruikerservaring met kop en schouders tussen zijn concurrentie uit. Dat heeft uiteindelijk het verschil gemaakt.

Nu verder

Toen Accu Unie bij ons kwam verkochten zij via internet ongeveer drie accu’s per dag, nu zitten wij gemiddeld op 13 accu’s per dag en dit is stijgende. Daarnaast ligt er de wens om de focus te verbreden naar het buitenland en zullen wij samen in niet al te lange tijd overgaan naar Thebatteryunion.

Website: www.accu-unie.nl