Adrie Jonk
De beleving begint met reserveren

Adrie Jonk begon ruim vijftig jaar geleden als autorijschool in Purmerend. Al snel groeide de organisatie uit tot een succesvol autoverkoop- en autoverhuurbedrijf met vestigingen in Purmerend, Zaandam en Zwaag. Naast auto’s en aanhangwagens van Honda, SEAT en Mazda, biedt Adrie Jonk verschillende soorten elektrische fietsen aan.

Nadat we voor Adrie Jonk een gloednieuwe WordPress website hadden gebouwd waar ze erg tevreden over waren, kwamen ze bij ons met een nieuwe opdracht. Een unieke verhuurmodule die precies aansluit bij hun wensen. Reguliere plug and play modules werkten niet naar behoren. Adrie Jonk had namelijk specifieke wensen waarin normale modules niet voldeden.

Werkzaamheden

IQ Leads bouwde daarom een vernieuwd digitaal platform waar het voor klanten mogelijk is om binnen een beperkt aantal eenvoudige stappen een auto, vrachtwagen, koelwagen of aanhangwagen te huren. Adrie Jonk had hiervoor bijzondere eisen. Zo wil de organisatie speciale filtermogelijkheden op de nieuwe website. In het reserveringssysteem moet het namelijk mogelijk zijn om auto’s te selecteren door te filteren op het aantal koffers, het type brandstof, het type auto en het aantal personen. Daarnaast moet het mogelijk zijn om klanten die een langere tijd een auto huren korting te geven. De in de markt beschikbare plug-ins kunnen deze eisen niet vervullen. Bij het nieuwe autoverhuursysteem kwam daarom een stukje maatwerk software kijken.

Toegepaste best practises

  • Super gebruiksvriendelijke omgeving
  • De mogelijkheid in een paar stappen een vervoersmiddel te huren
  • Zoekmachine geoptimaliseerd, dus snelle laadtijden en zoekwoord gefocuste teksten
  • Gebouwd op basis van usability richtlijnen

Het resultaat

De nieuwe autoverhuurwebsite van Adrie Jonk is een website die losstaat van Adriejonk.nl (de ‘gewone’ website van Adrie Jonk), maar die wel te herkennen is als onderdeel ervan. Er zijn andere kleuren gebruikt en de website heeft een andere lay-out. Binnen zes eenvoudige stappen heeft de klant een auto gereserveerd. Het enige wat de beheerder hoeft te doen is bevestigen dat de auto inderdaad verhuurd kan worden.

De reserveringsmodule is door de maatwerk software een unieke toepassing geworden die aan alle specifieke wensen van Adrie Jonk voldoet. Klanten kunnen filteren op alle onderdelen die de autodealer van belang acht. Daarnaast kan de beheerder van de website zelf gemakkelijk wijzigingen doorvoeren in het systeem. Wil een klant bijvoorbeeld een goedkope auto huren, maar zijn deze allemaal gereserveerd? Dan kan de beheerder handmatig een duurdere auto de prijs geven van de goedkope auto die niet meer beschikbaar is. Op deze manier zorgt de nieuwe verhuurwebsite voor een maximale gebruiksvriendelijkheid voor haar gebruikers.