Atpinspires
Een online magazine voor leadgeneratie

Zakelijk reisbureau ATPI biedt klanten zakelijke reizen aan in vier sectoren: corporate travel, griffinstone, corporate events en sport events. Naast de algemene corporate website had de organisatie behoefte aan een inspirerende website met blogs, reisverhalen en andere tips. De website atpinspires is volledig ontworpen als online magazine, waarbij de bezoekers vloeiend van het ene artikel doorklikken naar het andere artikel. Naast naamsbekendheid en online vindbaarheid op verschillende type reizen en bestemmingen, is ook leadgeneratie een belangrijk doel.
IQ Leads ontwierp het webdesign en creëerde deze website. De grote uitdaging hierbij was om rekening te houden met de verschillende labels van de organisatie. Om dit te realiseren is de blogmodule van WordPress volledig uitgebouwd om zo landingspagina’s voor elk van de vier labels te ontwikkelen. Dat betekent dat elk van deze labels een unieke pagina met de meest recente en relevante berichten heeft.

De landingspagina bevat niet alleen blogberichten, maar biedt ook ruimte voor video’s, foto-carousels, call to actions en advertenties van derden. Elke landingspagina is opgebouwd als een krant, met daarin langere en korte berichten verdeeld over meerdere kolommen. Dit zorgt voor een echt magazine-effect, waarbij elke landingspagina een unieke indeling heeft. Daarnaast is er natuurlijk de homepage van de website, waar de beste berichten van elk van de vier labels naar voren komen.

Omdat elk bericht meer is dan een verhaal over een reis of bestemming, kan elk bericht worden voorzien van unieke call to actions, zorgvuldig samengestelde gerelateerde content en een specialist die benaderd kan worden voor vragen over de bestemming. De gerelateerde content ondersteunt APTI in het leadgeneratie-proces.

Een ander belangrijke functionaliteit van de website is dat de bezoekers kennis kunnen maken met de auteurs achter de blogberichten. Elke auteur heeft een unieke auteurspagina met de door hem/haar geschreven berichten en een korte biografie. Kortom, atpispires.com is een goed voorbeeld van de enorme flexibiliteit die het WordPress CMS biedt.

Het resultaat

Wij zijn apetrots op het behaalde resultaat. Samen met APTI hebben we een knallende WordPress website met een uniek webdesign gerealiseerd, waarbij het maximale uit het WordPress CMS is gehaald. Google Analytics laat daarnaast zien dat niet alleen wij, maar ook verschillende bezoekers de website weten te vinden.