UNC Plus Delta
Voor de managementverbeteraar van Nederland

UNCPlus Delta helpt organisaties hun processen te verbeteren. Hiervoor maken ze gebruik van twee methodes: Lean Management en Six Sigma. Aangezien zij op zoek waren naar een organisatie die net zo goed was in het verbeteren van websites als dat zij zijn in het verbeteren van processen, kwamen ze uiteindelijk uit bij IQ Leads.

UNC Delta wilde vier websites migreren van Joomla naar WordPress. Daarnaast wilde ze een nieuw concept in de markt zetten, gefocust op kleinere ondernemers met een kleiner budget. Op de website moest het super makkelijk zijn om een training te boeken. In principe moest IQ Leads dus de hele online profilering van UNC Plus Delta opnieuw in de markt zetten.

Werkzaamheden

We zijn begonnen met het migreren van 4 websites van Joomla naar WordPress. Dit diende identieke kopieën te zijn. Hierbij kwam meer kijken dan een design namaken en de content overzetten. De website haalde zijn content namelijk uit twee Magento databases. Deze hebben we gemigreerd naar één database en vervolgens geïntegreerd binnen de nieuwe WordPress omgevingen.
Door dit te doen worden alle storefronts van UNC Plus Delta beheerbaar vanuit één database en dat werkt een stuk makkelijker. Daarnaast vonden we zelf dat de shop niet makkelijk genoeg te gebruiken. Dus implementeerde door middel van PHP een maatwerk gelaagde navigatie mogelijkheid.

Toegepaste best practices

  • Identieke kopieën van de websites in een nieuw CMS
  • Zorgen dat de rankings van de website niet verloren gaan door identieke URL’s en content aan te houden
  • Gebruiksgemak centraal stellen door meerdere storefronts te laten communiceren met één database

Het resultaat

Uiteindelijk migreerde IQ Leads vier websites van een zwaar verouderd Joomla systeem naar WordPress. Daarnaast bouwde we een gloednieuwe vindbare website gericht op een specifieke doelgroep en maakte we alle websites volledig responsive. We voegde meerdere Magento databases samen en koppelde deze aan drie storefronts die we vervolgens binnen WordPress benaderbaar maakte. Daarnaast bouwde we uit eigen initiatief een nieuwe manier van filteren, volledig custom met php. De koppelingen werden gerealiseerd met de nieuwe versie van Sugar.