IQ Leads van toen tot nu

Over ons

2003

Na jaren dromen wordt de sprong gewaagd. De ondernemersspirit valt niet meer te onderdrukken en het idee achter IQ leads wordt geboren. De eerste website gaat de lucht in, gemaakt door een mannetje.

2005

Stilstaan is nu geen optie meer. Ideeën worden werkelijkheid en een tweede en derde versie van de website worden gemaakt. We ontwikkelen snel en grijpen iedere kans die voorbij komt.

2007

Door al onze ideeën in de praktijk te brengen, komen we er achter wat online voor succes zorgt. We ontwikkelen de techniek van de website en gaan aan de slag met goede website teksten. De deuren van de zoekwoord-wereld worden geopend.

2009

Dat er kansen liggen op het internet is duidelijk. Onze eigen websites staan op de eerste plek in Google. We weten dus hoe het werkt.

2010

Kennis is heilig dus wordt er veel in studie geïnvesteerd. Ook wordt er met coaches gespart over het uitvoeren van strategieën. We hebben online steeds meer succes waardoor ook concurrenten ons beginnen te bellen. “Wat is jullie geheim?”

2011

We houden veel ballen in de lucht. Onze eigen websites lopen goed en we krijgen veel leads. De definitieve beslissing valt: We gaan 100% inzetten op online marketing. Dit wordt een nieuw bedrijf.

2012

Bij een nieuwe dienst hoort een nieuwe naam en IQ Leads is geboren. We starten met het bouwen en beheren van Wordpress websites en richten een eigen development afdeling in. Ook de eerste online marketeers vinden hun weg naar ons kantoor.

2013

We groeien uit onze voegen dus de eerste verhuizing is daar. Een nieuw kantoor aan de Curieweg in Alphen. Onze kennis gaan we delen door het geven van trainingen en het eerste trainee traject wordt gestart.

2014

Doordat we trainees intern opleiding hebben we al snel een pool aan geschikte online marketeers. Ook in onze klantenkring is er een goede groei, de eerste Enterprise Magento shop wordt gebouwd. Een gigantisch traject voor meerdere Europese landen. IQ Leads gaat over de grens.

2015

De snelle groei zorgt voor tegenslag intern. Klopt fouten worden ook hier gemaakt, we zijn ook maar mensen. In sept nog een grote klap, Eric krijgt een ongeluk en is uitgeschakeld. Het directie team gaat uit elkaar en Eric gaat alleen als directie verder met IQ Leads.

2016

Tijd voor bezinning. We gaan door maar het roer gaat om. Meer focus op Nederlandse klanten en de full-service gedachte. Een duidelijke keuze voor Lightspeed, Magento en WordPress aangevuld met onze expertise op het gebied van online marketing.

2017

Alle lichten staan op groen. Vanuit onze nieuwe kantoor op de Europalaan werken we ons nieuwe concept uit. Een hoop nieuwe klanten uit binnen en buitenland. Nog meer dan ooit zien we waar we goed in zijn en wat we realiseren voor onze klanten en onze dienstverlening breiden we uit met de H2H factor. (human to Human).

2018

Ons team, onze kennis en onze klantenkring groeit. Voor iedere klant wordt een passende oplossing gevonden. Coaching, websites bouwen, online marketing inrichten, wij ontzorgen en hebben aandacht voor het resultaat, daar draait het om.

2019

Het jaar bracht weer voldoende veranderingen met zich mee. Binnen ons development team kiezen we unaniem voor WordPress en Lightspeed en laten Magento vallen. Goede resultaten behalen voor klanten is geen rocket science, maar een combinatie van logisch nadenken, keuzes maken en hard werken.

2020

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. We breiden langzaam ons team en expertises uit. Marketplaces, social advertising, alles wordt opgepakt voor onze klanten. We gaan nog steeds tot het gaatje, met volle energie, ondernemerschap en vooral veel plezier.

2021

Met nieuw personeel in een groter pand beginnen we 2021 met een schone lei! Ook dit jaar gaan we uiteraard ons uiterste best doen om onze klanten te helpen groeien. Met enorme passie en de kracht van online marketing maken we er een mooi jaar van.

2022

Ook in 2022 blijven wij net als onze klanten lekker hard groeien. Met veel plezier in ons vak en een groter wordend team weten wij steeds ons aanbod uit te breiden. In het jaar 2022 is er aan ambitie in ieder geval geen gebrek.