Een goed werkende website met Technische SEO
De techniek van jouw website moet je zien als het geraamte van jouw website. Dit heeft dan ook een grote invloed op de gebruiksvriendelijkheid van jouw website én op de organische rankings.
Plan een gratis call in

Technische SEO optimalisatie

Een snelle en gebruiksvriendelijke website

Techniek is één van de drie pijlers van SEO. Als jouw website technisch niet goed in elkaar zit, zullen de resultaten van inspanningen voor de overige pijlers ook achterblijven. De kunst is dan ook om de techniek van jouw website continu te blijven optimaliseren. Heb jij hulp nodig met:

  • Jouw website scannen op fouten?
  • Het oplossen van technische fouten?
  • Jouw website sneller maken?

Website scannen

Om technische fouten op te kunnen lossen moet je wel weten wáár deze fouten in de website zitten. Handmatig alles nakijken is een tijdrovende klus. Gelukkig zijn daar programma’s voor. Wij helpen je dan ook graag met het (periodiek) scannen van je website en het in kaart brengen van alle technische fouten, zoals 404’s en 301’s.

Technische fouten oplossen

Het oplossen van technische fouten, bijvoorbeeld een 404 inlink, is een tijdrovend maar belangrijke klus. Als ondernemer ben jij hoogstwaarschijnlijk liever bezig met waar jij goed in bent: ondernemen. Geen zorgen, want wij helpen je hier graag mee. Met behulp van onze tools sporen wij fouten op en kunnen deze ook voor je oplossen.

Website sneller maken

De Pagespeed van een website is een belangrijke factor van de gebruiksvriendelijkheid van je website. Met tools zoals PagespeedInsights kun je dit zelf eenvoudig scannen. Toch blijkt het daadwerkelijk oplossen van fouten vaak een klus die erg technisch is. Met onze kennis van technische SEO én Development helpen wij je hier graag mee.

Is jouw website technisch in orde?
Vraag gratis een technische SEO-scan aan en kom er achter wat jij kunt verbeteren!

Wat is technische SEO?

Technische SEO omvat het optimaliseren van een website op het gebied van technische aspecten om de gebruiksvriendelijkeheid – en daarmee de zichtbaarheid en het verkeer via zoekmachines – te verbeteren. Denk hierbij aan het optimaliseren van de website-infrastructuur, het verbeteren van de laadsnelheid, het optimaliseren van de crawlbaarheid en indexeerbaarheid van webpagina’s, het oplossen van technische fouten en het implementeren van gestructureerde gegevens.

Waarom technische SEO?

Door continu te blijven optimaliseren op technische SEO maak je je website aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker voor bezoekers. Dit is anno 2023 een van de meest belangrijke rankingfactors van zoekmachines. Ziet een zoekmachine dat jouw website technisch goed in elkaar steekt en bezoekers een prettige ervaring hebben? Dan is de kans groot dat dit beloond wordt met betere rankings. Genoeg reden om vandaag nog te starten met technische optimalisaties!

seo groei.

Hoe technische SEO uitvoeren?

Voordat je technische fouten kunt oplossen is het belangrijk om te weten wat er allemaal verkeerd gaat. Lang niet alle technische fouten zijn zichtbaar aan de voorkant van jouw website. Gelukkig is het met tools te achterhalen waar de fouten verscholen zitten. Vervolgens is het de kunst om de fouten uit de tool te halen en op te sporen in jouw website. Je zult al snel zien dat lang niet iedere fout even eenvoudig is om op te lossen. Door onze jarenlange ervaringen met het oplossen van technische fouten in allerlei CMS’en, weten wij precies waar we moeten zijn en is jouw website of -shop binnen no time foutvrij.

"Meer dan 50% van alle websites heeft technische fouten die invloed hebben op de zichtbaarheid!"

Technische SEO door IQ Leads

Technische SEO is voor ons onderdeel van de werkzaamheden die wij voor jou uitvoeren. Als één van de drie pijlers is dit nameljk niet iets dat je incidenteel een keer beetpakt, maar iets dat je continu aan het monitoren en verbeteren bent. Alleen dan zorg jij voor het maximale resultaat met jouw website. Onze marketeers staan dagelijks voor je klaar om je te helpen met technische optimalisaties aan jouw webshop of website. Neem gerust contact op met een van onze marketeers om de mogelijkheden voor technische SEO te bespreken. Nieuwsgierig en meer lezen over de verschillende onderdelen van technische SEO? Lees dan eens een van onze blogs over dit onderwerp:

Meer weten over technische SEO?
Neem contact op met Mike en hij vertelt je er graag meer over.
Linkbuilding Zoekmachine-optimalisatie Zoekwoordenonderzoek