Duurzame zoekmachine optimalisatie
Jouw website bovenaan in Google? Met de bewezen aanpak van IQ Leads brengen wij jouw website met behulp van SEO naar stabiele Google-posities.
Stel direct je vraag

Zoekmachine optimalisatie

Optimaliseer jouw website volgens de 3 SEO-pijlers

Iedere ondernemer heeft wel eens van de term zoekmachine optimalisatie of SEO gehoord. Toch lijkt niet iedereen te weten wat de waarde van een duurzame SEO-strategie is. Of is er te weinig tijd om te werken aan het continu blijven optimaliseren van de website. Bij IQ Leads ondersteunen wij jou daar graag bij. Wil jij ook:

  • Een gebruiksvriendelijke en snelle site door technische optimalisaties?
  • Geoptimaliseerde landingspagina’s op basis van zoekwoordenonderzoek?
  • Een duurzame en effectieve linkbuilding-strategie?
zoekmachine optimalisatie

Gebruiksvriendelijke website

Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie is de techniek van een website. Denk hierbij aan de snelheid van een website, maar ook zeker aan de gebruiksvriendelijkheid. Met onze in house developers en marketeers met technische kennis doen wij er alles aan om jouw klanten een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring te geven. Dus niet alleen websites optimaliseren voor Google, maar zeker ook voor jouw klanten. Dat noemen wij duurzame zoekmachine optimalisatie.

Meer over techniek

SEO-proof landingspagina’s

Op basis van een zoekwoordenonderzoek gaan wij landingspagina’s schrijven en/of optimaliseren met de juiste zoekwoorden. Dit onderdeel van zoekmachine optimalisatie is essentieel, omdat je hiermee context en relevantie aan de pagina verbindt. Zonder relevantie begrijpt Google niet goed waar de pagina over gaat, waardoor de kans op een goede ranking ook kleiner wordt. En zonder goede ranking weet geen klant jouw pagina te vinden.

Meer over content

Duurzame linkbuilding-strategie

Een belangrijk onderdeel van een SEO-strategie is linkbuilding. Dat moet je wel op een goede, gezonde manier doen. Daarom kijken onze linkbuild-experts naar belangrijke zaken zoals autoriteit, relevantie en variatie in anchorteksten. Zo profiteer jij maximaal van de inkomende links, wat zorgt voor een stijging in rankings. Deze manier van werken levert onze klanten al jaar in, jaar uit de beste resultaten op! Kunnen onze linkbuild-experts ook voor jou aan de slag?

Meer over linkbuilding

Waar sta jij in Google?
Vraag nu 1 van onze scans aan en kom er achter wat wij voor jou kunnen betekenen!

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Als we het bij IQ Leads over zoekmachine optimalisatie hebben, zal je ons voornamelijk de term SEO horen gebruiken. Dit is namelijk de internationale afkorting van Search Engine Optimization, in het Nederlands “zoekmachine optimalisatie”. Eigenlijk omvat SEO alles wat te maken heeft met het optimaliseren van de website, plus een beetje meer. Zo heeft zoekmachine optimalisatie als uiteindelijke doel om een goede organische positie binnen Google (of een andere zoekmachine) te krijgen.

Zorgt een SEO-geoptimaliseerde website dan alleen voor betere posities in Google? Zeker niet. Wij zien in de praktijk dat klanten waarvoor wij zoekmachine optimalisatie uitvoeren niet alleen meer verkeer op de website krijgen, maar dat deze bezoekers ook nog eens sneller geneigd zijn te converteren. Dit komt omdat een (steeds groter) deel van zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren voor de gebruiker. Zeg nu zelf. Als jij zelf online aan het zoeken bent, is het ook vervelend als een site een lange laadtijd heeft. Of dat je op een pagina terecht komt die helemaal niet aansluit bij wat jij zoekt. De kunst van SEO is dat het optimaliseren niet alleen draait om de zoekmachine, maar ook om de gebruiker. De algoritmes van zoekmachines zijn tegenwoordig slim genoeg om te herkennen of een gebruiker een prettige gebruikerservaring heeft op jouw site. Enerzijds zijn wij hard bezig om website te optimaliseren voor Google, maar anderzijds is het belangrijk om de website óók optimaal in te richten voor de eindgebruiker.

seo groei.

Zoekmachine optimalisatie door IQ Leads

Bij IQ Leads gebruiken onze SEO-marketeers dagelijks hun jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie om onze klanten te helpen groeien. Van kleine, startende ondernemers tot de echte rotten in het vak. Bij IQ Leads geloven we in een duurzame langetermijnvisie. Geen shortcuts, maar echt waarde leveren voor jouw klanten én Google. Daarbij zijn wij heel transparant in de werkzaamheden en verwachtingen. Het is nu eenmaal niet mogelijk om organisch binnen één dag bovenaan Google te staan. Dat zul je ons dus ook nooit horen zeggen. Zoekmachine optimalisatie is een langetermijnstrategie en niet iets dat je even tussendoor doet. Uiteraard passen onze SEO-specialisten hun ervaringen op het gebied van zoekmachine optimalisatie toe en adviseren zij de klant, zodat we samen quick wins zorgen voor snelle resultaten. Benieuwd naar de resultaten die wij voor klanten hebben behaald? Lees dan snel een van onze SEO-cases.

SEO-optimalisaties volgens de 3 pijlers

Als het gaat om zoekmachine optimalisatie werken wij altijd aan de hand van de 3 SEO-pijlers: Techniek, Content en Autoriteit. Nu snappen wij best dat dit soort loze marketingtermen voor jou als ondernemer misschien niet zo veel zeggen. Daarom hebben wij het wat tastbaarder gemaakt door concrete voorbeelden van SEO-optimalisaties:

Techniek

Robots.txt? XML-sitemap? Wij maken je website SEO-technisch helemaal in orde. Techniek is namelijk ook een groot onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

Zonder een goede basis ben je nergens. Een goede site-structuur en hiërarchie zorgen ervoor dat Google jouw website makkelijk kan doorzoeken, begrijpen en indexeren. Kortom, een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

Een e-commerce site heeft al snel honderden of zelfs duizenden pagina’s. Hoe wil je dat Google met jouw site omgaat? Hebben alle pagina’s evenveel waarde? Is er sprake van duplicate content? En wat doe je bij een wisselend productaanbod en dus een constante stroom aan nieuwe pagina’s? Wij scheppen orde.

Wij monitoren je website wekelijks in programma´s als Google Search Console en Screaming Frog, zodat fouten zo snel mogelijk worden geïdentificeerd en opgelost. Een Google penalty ontvangen? Wij analyseren het probleem en komen altijd met een eenvoudige oplossing.


Content

Google kijkt naar de kwaliteit van jouw pagina’s. Geef je antwoord op de vraag van de gebruiker? Bied je unieke content? Gebruik je de juiste zoekwoorden? Wij helpen met het schrijven van teksten die perfect aansluiten op de gebruikersvraag en voldoen aan alle best practices.

De kwaliteit van een pagina wordt onder andere bepaald door de title tag, meta description, headings, content en afbeeldingen. Wij zorgen ervoor dat alles goed is ingevuld, zodat jouw pagina’s ranken met een zoekresultaat waar gebruikers graag op klikken.

Heb je zelf geen tijd of kunde voor het schrijven van de juiste teksten? Geen probleem. Onze SEO-specialisten weten precies waar een tekst aan moet voldoen om goed te scoren. Opereer je internationaal? Dan schakelen wij een van onze internationale collega’s of bevriende vertalers in.

Autoriteit

Linkbuilding. Iedereen heeft er een mening over. Wij zijn ervan overtuigd dat onze manier van werken zorgt voor een stabiele toename in autoriteit en stijging van zoekwoordenposities. We plaatsen links op relevante directories, schrijven artikelen voor ons blognetwerk en zorgen voor zoveel mogelijk relevante bedrijfsvermeldingen.

Wij helpen bij het registreren van jouw bedrijf in Google My Business en vullen deze met de juiste gegevens. Zo is jouw bedrijf niet alleen vindbaar via de zoekmachine, maar ook via Google Maps. Voor de lokale speler is een GMB-vermelding een short-cut naar de eerste pagina van Google.

de pijlers van seo
Direct een SEO-specialist spreken?
Neem contact op met Mike voor alle SEO-vragen
Linkbuilding Content SEO-Audit