Contentmarketing met een idee
IQ Leads helpt je graag met het opzetten van een duurzame contentmarketingstrategie. Want, content = key!
Plan een gratis call in

Contentmarketing

Contentmarketing voor jouw website

Contentmarketing is een brede term in de wereld van online marketing. Toch betekent dit niet dat het onbelangrijk is. Een goede contentstrategie is namelijk belangrijk om je te onderscheiden van concurrentie en goede online resultaten te behalen. Wil jij ook:

  • SEO-geoptimaliseerde teksten?
  • Aantrekkelijke en activerende banners en afbeeldingen?
  • Indruk maken op social media?
contentmarketing.

Geoptimaliseerde teksten

Een belangrijk onderdeel van contentmarketing is het schrijven van teksten. Op basis van een zoekwoordenonderzoek ga je aan de slag met het schrijven van content. De kunst is echter om teksten te schrijven die zowel geoptimaliseerd zijn voor de gebruiker als voor de zoekmachine. Als je de tekst niet optimaliseert voor de gebruiker blijft het aantal conversies achter. Optimaliseer je de tekst niet voor de zoekmachine, blijft het aantal bezoekers weer achter. De kunst van contentmarketing is dus om de balans te vinden.

Activerende afbeeldingen

Onder contentmarketing verstaan wij ook het maken van afbeeldingen en banners. Dit is namelijk ook een vorm van content. Ondanks dat banners en afbeeldingen geen bijdrage leveren aan het organisch ranken in de zoekmachine, helpt het wel om indruk te maken bij je bezoekers en je te onderscheiden van de concurrenten. Daarnaast vindt Google het positief als een pagina naast tekst ook goede en geoptimaliseerde afbeeldingen bevat. Ook al kan Google momenteel nog geen afbeeldingen lezen.

Content op social media

Social media is een perfecte manier om in kort contact met je doelgroep en vaste klanten te blijven. Toch is hier een ander soort content voor nodig dan op de website. Op je Facebookpagina wil je immers geen hele lappen tekst plaatsen. Het kan wel, maar de ervaring leert dat niemand deze lappen tekst leest. Daarom zul je voor je socialmediakanalen moeten nadenken over een andere vorm van content. Wij helpen je graag met het opzetten van een succesvolle contentstrategie voor social media.

Hoe presteert jouw content?
Vraag nu een gratis SEO-scan aan en kom er achter wat wij voor jou kunnen betekenen!

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een strategische marketingaanpak die gericht is op het creëren en distribueren van waardevolle, relevante en consistente content. Het doel daarvan is om een specifieke doelgroep aan te trekken en te behouden, waarmee je uiteindelijk winstgevende conversies krijgt. Contentmarketing omvat diverse soorten marketing waarbij inhoud oftewel content voor de consument wordt gemaakt en verspreid. Deze inhoud kan informatie zijn om de consument te informeren over jouw eigen diensten/producten.

Waarom contentmarketing?

Contentmarketing is vooral voor de potentiële klant en huidige klant van toepassing. Met behulp van contentmarketing help jij de klant met het oplossen van hun problemen. De inhoud die jij stuurt naar de doelgroep moet de interesse wekken en de behoefte van de doelgroep vullen. Dit doe je door waardevolle kennis te sturen. Door contentmarketing leert de doelgroep jou kennen als iemand die zijn problemen kan oplossen en ben jij – als het goed is – de eerste keus als de klant een goede leverancier zoekt. Nu je weet waarom je contentmarketing in zou moeten zetten, leggen we uit waartoe contentmarketing kan leiden.

content marketing.

Contentmarketing door IQ Leads

Bij IQ Leads maken wij bij contentmarketing onderscheid tussen verschillende diensten. Afhankelijk van jouw wensen beginnen we met het opzetten van een contentplan. Heb jij dit al eens laten doen? Dan kijken we of dit voldoende is om een strategie voor op te zetten. Zodra het plan gereed is, gaan we beginnen met het schrijven van SEO-teksten. Dit vullen we vervolgens aan met activerende banners en afbeeldingen.

Paid, Owned en Earned Content

De effectiviteit van contentmarketing kan worden beïnvloed door inzet van verschillende kanalen. Daarin maken we onderscheid tussen paid, owned en earned.

Paid content is de inzet van (online) kanalen tegen betaling. Dit kunnen bijv. websites, online magazines, blogs, social media of influencermarketing zijn. Wij hebben meerdere partners waar we regelmatig mee samenwerken om dit soort projecten te realiseren.

Owned content zijn de eigen kanalen van een bedrijf. Waaronder de website, sociale kanalen en het email-bestand. We helpen en adviseren je graag om deze kanalen te laten groeien, zodat het plaatsen van owned content steeds meer impact gaat hebben op je resultaten.

Earned content kan gezien worden als gratis publiciteit. Dit zijn de websites, blogs, nieuwsitems en reposts op sociale kanalen die jouw verhaal gratis doorvertellen.

Wij hebben als onlinemarketingbureau ervaring om vanuit owned en paid media een sneeuwbaleffect met earned media te creëren. Waarbij het vergroten van de bekendheid van jouw bedrijf centraal staat. Hierin kan contentmarketing een belangrijke rol in spelen. Contentmarketing helpt namelijk om vertrouwen uit te stralen en een band op te bouwen bij de klant. Wanneer de inhoud overtuigt, is de kans groter dat de klant de gewenste actie ondergaat op jouw website.

seo groei.
"99,22% klikt niet verder dan pagina 1 op Google"

De positieve impact van contentmarketing

Je weet nu wat content marketing is en waarom je contentmarketing in moet zetten voor je organisatie. Maar misschien vraag jij je nog af: waar leidt contentmarketing nou toe? Hieronder staan de belangrijkste voordelen van contentmarketing:

Verbeter de merkreputatie door contentmarketing: Een van de grootste voordelen van contentmarketing is dat de reputatie van je merk verbetert door middel van veel content. Daarmee bouw je aan een goede band met je klanten. Deze klanten krijgen vertrouwen in je merk en hierdoor bouw je als bedrijf aan een positieve merkreputatie.

Betere klantenbinding door contentmarketing: Door content goed in te zetten en op de juiste kanalen te plaatsen, is de kans groot dat mensen jouw website regelmatig gaan bezoeken. Als de inhoud eenmaal goed genoeg is voor mensen om in jou te geloven, werk je aan de klantenbinding. Heb je eenmaal een sterke band met de doelgroep, dan zal ook de klantloyaliteit stijgen.

Contentmarketing als lead generator: Het belangrijkste voor bijna elke ondernemer is het binnenhalen van conversies. Hierin kan contentmarketing een belangrijke rol spelen. Want zoals gezegd helpt een overtuigende inhoud van jouw contentmarketing om vertrouwen uit te stralen en een band op te bouwen bij de websitebezoeker. Die verandert daardoor sneller in een lead of klant.

Bepalende factoren contentmarketing

Focus op de juiste doelgroep: Verplaats je in de doelgroep: wat wil jouw doelgroep lezen? Alleen inhoud die relevant is voor de doelgroep draagt bij aan het bereiken van het doel.

Hoge tekstkwaliteit: Bij contentmarketing is het van belang dat de teksten foutloos en leesvriendelijk zijn geschreven.

Wees uniek: Veel bedrijven maken gebruik van contentmarketing, de truc is dan ook om unieke content te schrijven. Unieke content wordt eerder opgepakt door de zoekmachines. Dus wees uniek en voorkom dat je op lagere posities wordt geplaatst.

Contentmarketing uitbesteden aan IQ Leads

Wil jij ook aan de slag met contentmarketing, maar ontbreekt het aan de juiste middelen om goede content op te stellen of heb je simpelweg geen tijd? Laat dan de contentmarketing uitbesteden. Wij stellen een volledige contentkalender voor je op, waar jij geen omkijken meer naar hebt. Neem contact op met één van onze specialisten en wij helpen je graag verder.

zoekwoordenonderzoek.
Starten met contentmarketing?
Neem direct contact op met onze contentspecialist Mike
Linkbuilding Lokale SEO Zoekwoordenonderzoek