Jouw productaanbod direct in Google
Adverteren op productniveau? Dan is Google Shopping daar de ideale tool voor. Wij helpen je graag met het opzetten van een winstgevende Google Shopping-strategie.
Maak mij rijk

Adverteren via Google Shopping

De kracht van Google Shopping

Circa 98% van de online zoekopdrachten wordt gedaan via Google. Je begrijpt dus wel dat Google Shopping één van de meest krachtige advertentieplatformen is. Het goed inrichten van Google Shopping is echter nog niet zo gemakkelijk. Je moet namelijk op veel details letten. En een winstgevende Google Shopping-campagne moet makkelijk te optimaliseren zijn. Dit betekent dat je van tevoren na moet denken over hoe deze campagne is ingericht. Wil jij ook:

  • Een overzichtelijk Google Shopping-account?
  • Up to-date-Google Shopping-advertenties?
  • Winstgevende Google Shopping-advertenties?

Overzichtelijk account

Hoe groter jouw productaanbod, hoe lastiger het wordt om een overzichtelijk Google Shopping-account in te richten. En in een onoverzichtelijk Shopping-account is het lastiger om de juiste optimalisaties te vinden en door te voeren. Wij helpen we je graag bij het uitstippelen en inrichten van jouw Google Shopping-account, zodat je altijd het overzicht houdt.

Up-to-date Shopping-advertenties

Heb jij vaak wijzigingen in je aanbod of prijs? Dan wil je natuurlijk dat dit ook doorkomt in jouw Google Shopping-advertenties. Door middel van een slimme feed zorg jij ervoor dat belangrijke wijzigingen direct worden doorgezet naar Google Shopping. Wij helpen je graag met het optimaliseren van jouw productfeed door middel van feedmanagement met een van onze tools.

Rendement uit Shopping

Uiteindelijk draait alles om rendement. Onze ervaren SEA-marketeers weten precies aan welke knoppen binnen Google Ads gedraaid moet worden om een maximaal rendement te behalen uit jouw Google-campagnes. Benieuw hoe wij dat doen? Neem contact op met ons kantoor en we vertellen je er graag meer over. Of kom eens langs zodat je met ons kunt meekijken.

Waar sta jij in Google?
Beoordeel zelf jouw Google Ads account met onze SEA checklist voor gevorderden

Een Google Shopping-account inrichten

Hoe slim Google ook is, het vertonen van advertenties op relevante zoekwoorden vinden ze nog steeds best lastig. Bij een Google Shopping-campagne stel je namelijk niet zelf je zoekwoorden in. In plaats daarvan toont Google advertenties op basis van de beschrijving en titel van je producten. Daarnaast scant Google jouw webshop met enige regelmaat. Op basis van deze informatie toont Google vervolgens jouw Shopping-advertenties.

google shopping inrichten

Google een handje helpen

Google is hier helaas niet zo super slim in. Dit betekent dat een rode jurk ook getoond kan worden voor het zoekwoord “paarse jurk”. Logischerwijs levert dit niets op. Dat is precies de reden dat jij elke dag jouw Google Shopping-resultaten wilt optimaliseren en je goed moet nadenken over hoe je een Google Shopping-campagne wilt inrichten. Hierbij maken wij vaak gebruik van één van de volgende strategieën:

  • Splitsing op productniveau
  • Splitsing op categorieniveau
  • Splitsing op variantniveau

De juiste keuze tussen een van de benoemde strategieën is geheel afhankelijk van het type product dat jij aanbiedt. Wij bespreken dit graag met je.

google shopping klein.
"85,3% van alle kliks via Google Ads komt voort uit Google Shopping Ads"

Google Shopping met een groot assortiment

Bestaat jouw assortiment uit duizenden producten? Dan kun je natuurlijk onmogelijk iedere dag jouw advertenties bijsturen. Iedere dag prijzen aanpassen in je advertenties, advertenties uitzetten wanneer producten niet op voorraad zijn of titels en waardes aanpassen… Dat is natuurlijk onmogelijk. Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw advertenties altijd up-to-date zijn?

Dat doe je door middel van een superslimme feed. Deze feed bevat een lijst van alle producten die jij verkoopt met de belangrijkste eisen voor Google. Een zeer goed verrijkte feed zorgt voor meer omzet. Dit betekent dat je er alles aan moet doen om een zo goed mogelijke feed neer te zetten. Dat doen wij door middel van Feed Management-systemen zoals Channable. Maximaal resultaat uit je Google Shopping-resultaten? Zorg ervoor dat jij je Google Shopping-campagnes slim inricht en jouw feed optimaliseert. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan eens contact met ons op. Wij geven je met liefde vrijblijvend advies.

google shopping uitbesteden
Meer weten over Google Shopping?
Onze Shopping-specialist Enver vertelt je er graag meer over
Google Ads Bing Ads Feedmanagement