Slim jouw website migreren

SEO migratie

Krijg je een nieuwe website waardoor de domeinnaam of de URL structuur van je website wijzigt? Of ben je van plan om binnenkort over te stappen naar een ander CMS systeem? Bijvoorbeeld van Magento naar Lightspeed? Dan is het risico op verlies van SEO-waarde zeer groot, waardoor jouw website niet meer zichtbaar is in de zoekresultaten van Google. Website migratie is heel belangrijk om meteen door te voeren, omdat je tot wel 90% van jouw organische verkeer kunt verliezen als je de SEO migratie niet meteen goed doorvoert. Wij hebben ruime ervaring in website migraties en helpen jou graag met de juiste SEO migratie.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie kan bij de juiste uitvoering een enorm rendement opleveren.

Meer informatie

Linkbuilding

Een goede site-structuur en hiërarchie zorgen ervoor dat Google jouw website makkelijk kan doorzoeken, begrijpen en indexeren.

Meer informatie

Zoekwoordenonderzoek

Achterhaal welke woorden er in welke fase van de klant-journey gebruikt worden om jouw doelgroep echt te bereiken.

Meer informatie

SEO audit

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle fouten die ervoor zorgen dat je site de toppositie op Google nog niet heeft bereikt.

Meer informatie

SEO content plan

Een succesvolle SEO content strategie begint met een plan. Als je hoog wilt scoren, heb je goede content op de juiste plaats nodig.

Meer informatie

Lokale zoekmachine optimalisatie

Bij jou in de regio gevonden worden met je website of shop? Zorg dan dat je goed vindbaar bent.

Meer informatie

Hoe wij SEO migratie aanpakken

Bij een SEO migratie is het belangrijk dat jouw website op een juiste manier wordt gemigreerd, zodat de positie van jouw website in de zoekresultaten niet verloren gaat. Wij kunnen website migraties op verschillende manieren doorvoeren:

 • Veranderen van HTTP naar HTTPS
 • Wijziging in de URL-structuur
 • Verhuizing naar een nieuwe domeinnaam
 • Wijziging van de serviceprovider
 • Verhuizing naar een ander CMS systeem of platform
 • Redesign van de website
 • Herstructurering van de website
 • Contentmigratie

Een website migratie is geen gemakkelijke klus en daarom helpen we je graag met jouw SEO migratie. 

wordpress webshop laten bouwen

Wat zijn de gevolgen van een slechte SEO migratie?

Wanneer je zoekmachines niet laat weten dat een bestaande URL vervangen wordt door een nieuwe URL met een zogenoemde 301 redirect, zullen jouw bezoekers op een 404 pagina terechtkomen. De pagina is namelijk offline gehaald, waardoor de index ook niet meer klopt. Zoekmachines willen voorkomen dat bezoekers op een zogenoemde ‘kapotte pagina’ terechtkomen, waardoor deze pagina uit de index gehaald wordt. En voor jouw positie in zoekresultaten zal dit een flinke klap opleveren, omdat deze pagina niet meer getoond zal worden. 

Een zoekmachine weet jouw website te vinden, omdat een zoekmachine in 3 stappen werkt:

 1. Crawlen
 2. Indexeren
 3. Rangschikken

Crawlen

In de eerste stap gaat een zoekmachine jouw website verkennen, zodat deze zoekmachinesoftware, ook wel bots genoemd, de inhoud op jouw website kan indexeren. Wanneer jouw website niet goed gecrawld kan worden, zal deze ook niet zichtbaar zijn in de zoekmachine resultaten. 

Indexeren

De zoekmachine resultaten die zichtbaar zijn na een bepaalde zoekopdracht, zijn webpagina’s die volgens de zoekmachine het meest relevant zijn aan de zoekopdracht. Om ervoor te zorgen dat de webpagina’s aansluiten aan de zoekopdracht, moet de zoekmachine zoveel mogelijk data verzamelen op alle websites die op het internet te vinden zijn. Met crawlers kunnen zoekmachines dus jouw domein en alle beschikbare pagina’s op jouw website indexeren, die vervolgens bewaard worden in een database. 

Rangschikken

Je wilt als gebruiker natuurlijk de meest relevante webpagina’s zien na een bepaalde zoekopdracht. Zoekmachines maken gebruik van een complex algoritme, om de meest relevante webpagina’s te tonen. 

Eens in de zoveel tijd komt de zogenoemde Googlebot terug op jouw website om te kijken of er aanpassingen doorgevoerd zijn. Is er bijvoorbeeld nieuwe informatie? Dan wordt dit opgeslagen in de database, zodat deze altijd up-to-date is. Echter, wanneer een pagina niet meer bestaat, of de URL van de pagina is veranderd, dan kan de Googlebot de pagina die in de database is opgeslagen niet meer terugvinden, waardoor deze uit de database verwijderd wordt. 

Hoe IQ Leads jou helpt bij website migraties

Wij hebben jarenlange ervaring in website migraties en hebben inmiddels al honderden domeinen, van grote tot kleine partijen, succesvol gemigreerd. We helpen je daarom graag met jouw SEO migratie, zodat jouw organische verkeer niet verloren gaat.