Let's connect

Social Media Marketing

Social media kanalen zijn populair, zowel bij particulieren als bedrijven. Social media marketing is een perfecte manier om met je doelgroep in contact te komen. Gebruikers zijn actief op de sociale platforms en houden hier hun vrienden, het nieuws en hun favoriete merken in de gaten.

Wil jij als bedrijf meer naamsbekendheid dan is social media marketing het ideale middel om in te zetten. Is jouw doel om meer mensen naar de website te krijgen? Hierbij helpt social media ook, elke post is een kans om nieuwe bezoekers te krijgen naar jouw website.

Adverteren op Facebook

Vind jij de juiste mensen op het grootste sociale platform? Trek de aandacht met een Facebook advertentie.

Meer informatie

Adverteren op Linkedin

Met een advertentie het grootste zakelijke platform kun je gemakkelijk jouw b2b-doelgroep bereiken.

Meer informatie

Adverteren op Instagram

Deel jouw verhaal met een Instagram advertentie voor meer naamsbekendheid en klanten.

Meer informatie

Adverteren op TikTok

Een advertentie plaatsen op een van de snelst groeiende social media platformen op dit moment?

Meer informatie

Influencer Marketing

Samenwerken met een influencer die precies bij jouw merk past? Het helpt je een nieuwe doelgroep te bereiken.

Meer informatie

Bekijk al onze diensten

Naast online adverteren kunnen de specialisten van IQ Leads jouw bedrijf op meerdere fronten ondersteunen. Benieuwd hoe?

Meer informatie

Social media kanalen bereiken specifieke doelgroepen

Met social media marketing is het mogelijk om je marketing op verschillende doelgroepen te richten op basis van de kanalen waarop jouw merk actief is. In plaats van de marketingboodschap alleen maar voor iedereen zichtbaar te maken, kan jij de doelgroep bereiken die jij wilt en zo betere leads naar de website krijgen.

Social media marketing om de ideale consument te bereiken en te retargeten: Hoewel social media advertenties een investering is, dragen social advertenties bij om de organische campagnes aan te vullen. Met de targeting mogelijkheden helpen de social mediaplatforms om de ideale kopers te bereiken, waardoor jij meer relevant verkeer naar jouw site krijgt. Zo haal jij het meeste uit jouw social media marketing budget. 

Social media marketing kan helpen bij het helpen aan uw zoekmachine positionering: De kans is groot dat je al bezig bent met zoekmachineoptimalisatie. Maar wist je dat zoekmachines jouw social media aanwezigheid mogelijk gebruiken als factor in hun rankings? Een succesvol merk dat een gezonde social media aanwezigheid heef, kan een signaal zijn voor zoekmachines dat jouw merk waardevol, geloofwaardig en betrouwbaar is. Het is daarom een veilige gok dat een actief social media kanaal je uiteindelijk helpt. 

social media marketing door iq leads

Je concurrentie doet aan social media marketing

De kans is groot de jouw directe concurrenten al aanwezig zijn op de social media kanalen. Dit laat niet alleen zien dat er kansen zijn voor jouw merk, maar het betekent ook dat sommige potentiële klanten op dit moment al in gesprek zijn met de concurrentie.

Als je concurrerend wilt blijven op de digitale markt is het van belang dat je aan de slag gaat met het opbouwen van een aanwezigheid op social media. Met social media marketing kan je niet alleen aanwezig zijn, maar het is ook een goede manier om jouw merkpersoonlijkheid, expertise en kennis van de branche te laten zien. Onderscheidt jezelf en haal meer relevant online verkeer binnen op jouw website.

Voordelen van social media marketing uitbesteden

Bespaar tijd

Social media marketing neemt een hoop tijd in beslag dus doe je niet ‘even erbij’. Het is een proces dat eigenlijk nooit af is. Daarom is social media uitbesteden een goed idee. Zo kun jij blijven doorgaan met hetgeen waar jij goed in bent, en nemen wij het stuk social media marketing van je over, want daar worden wij blij van!

Kwaliteit boven kwantiteit

Wij zorgen ervoor dat de social media marketing goed ingezet en de juiste doelgroep voor jouw bedrijf wordt bereikt. Hierdoor krijg jij kwaliteit bezoekers op je website. Je kunt namelijk wel veel advertenties opzetten maar als deze niet relevant zijn voor de doelgroep, dan gaat je budget verloren. 

Meer bezoekers op jouw site

Social media marketing is een juiste investering, want door middel van relevante en kwalitatieve advertenties zullen er meer bezoekers naar jouw pagina komen. Het gevolg? De doelgroep gaat jouw pagina leuk vinden en doorklikken naar jouw website. Het gevolg daarvan: de kans op nieuwe klanten wordt vergroot!

Hoe wij social media marketing aanpakken

Wil jij social media marketing uitbesteden, dan gaan onze social media marketing specialisten een sterke social media strategie voor jou ontwikkelen.

Social media marketing doelen stellen

Eerst stellen zij samen met jou doelen op, aan de hand van de doelen wordt vastgesteld welk budget er nodig is om dit doel te bereiken. Aan de hand van behaalde resultaten zal dit doel worden beoordeeld en worden bijgewerkt.

Social media doelgroep vaststellen

Aan de hand van verzamelde gegevens stellen zij een doelgroep op. Hier maken zij een look-a-like doelgroep voor aan binnen de social media platforms. Deze zullen worden benaderd voor de social advertenties.

onze social media marketing aanpak

Concurrentie analyse

Vervolgens gaan onze social media specialisten aan de slag om de meest belangrijke concurrenten in kaart te brengen. Er wordt gekeken naar wat voor social media platforms zij gebruiken om hun doelgroep te bereiken. Op basis van deze analyse gaan zij aan de slag voor jou.

Social media marketing strategie

Voordat we beginnen met een social media campagne, stellen we eerst nog een social media marketing strategie op. Op basis van de verzamelde gegevens zien onze specialisten waar er nog kansen liggen. Graag willen we weten welke producten of diensten jij graag wilt promoten naar de doelgroep. Onze social media specialisten stellen vervolgens een plan op waarin beschreven wordt:

  • De looptijd van de campagne
  • De verwachte kosten van de campagne
  • De verwachte resultaten van de campagne

Social media marketing uitbesteden aan IQ Leads

Zoals je ziet, achter social media marketing zit een duidelijke strategie én een hele hoop tijd. Geen tijd of geen zin daarin? Dat begrijpen wij volkomen. Laat daarom je social media marketing uitbesteden aan één van sociale media marketing specialisten.