Zet influencers in voor jouw merk
Influencers zijn bekende mensen met een groot online bereik. Je kunt influencers inzetten om het bereik van jouw merk te vergroten. Wij helpen je hier graag mee.
Hierover sparren?

Influencer-marketing

Bekende mensen die jouw merk of product promoten

Influencer-marketing is de afgelopen paar jaar gegroeid tot een (soms meer dan belangrijk) onderdeel van de marketingstrategie van vele bedrijven. Met name in de e-commercewereld komt influencer-marketing enorm vaak voor. Wil jij dit ook en heb je hulp nodig met:

  • Het vinden van geschikte influencers?
  • Het benaderen van en onderhandelen met influencers?
  • Een uitgestippelde campagne voor jouw influencers?
facebook adverteren

Geschikte influencers

Als merk heb jij een identiteit die je wilt uitstralen. Niet iedere influencer kan deze waarden overbrengen. Het vinden van een geschikte match is daarom nog lastiger dan het lijkt. Wij zetten graag ons netwerk in om de juiste inlfuencer te vinden voor jouw merk, die aansluit bij de kernwaarden van je bedrijf.

Benaderen en onderhandelen

Het benaderen van en onderhandelen met een influencer neemt veel tijd in beslag. Daarbij is het ook lastig om te bepalen of de prijzen die een influencer vraagt wel marktconform zijn. Wij helpen je graag met het benaderen van en onderhandelen met de influencer, zodat jij zeker weten niet te veel betaalt.

Uitgestippelde strategie

Een influencer-campagne bestaat vaak uit meerdere delen. Tenminste, als je het goed wilt aanpakken. Toch is het voor veel ondernemers niet zo eenvoudig om een uitgestippelde strategie te ontwikkelen. Wij helpen graag met het opstarten en uitrollen van een strategie, zodat je snel resultaten ziet.

Starten met Influencer marketing?
Onze Influencer specialisten helpen je graag met het zoeken naar de beste influencer voor jouw merk

Wat is influencer-marketing?

Dit begrip klinkt nieuw, maar influencer-marketing bestaat in principe al heel lang. Mensen worden al jaren beïnvloed door een persoon. Denk aan mond-tot-mond reclame waarbij je buurman zijn nieuwe heggenschaar aanbeveelt, of een vriendin haar nieuwe outfit aanprijst. Denk aan de stoere Marlboro Man rond het jaar 1950. Het principe van influencer-marketing is niet veranderd, maar het medium is van offline of van een TV-commercial verplaatst naar de online wereld. Tegenwoordig zijn influencers vaker op social media zoals Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en TikTok actief. Op deze online platformen weten de influencers hun volgers op een bepaald gebied te inspireren. Zo zijn er onder andere influencers voor tuinieren, voor make-up en voor woninginrichting.

Voordeel van influencer-marketing

Door gebruik te maken van influencer-marketing kun je een specifieke doelgroep bereiken. Er zijn veel influencers met ieder zijn eigen specialisme of vlak. Denk hierbij aan reizen, mode, interieur, eten, sporten en veel meer.

Influencers hebben een groot bereik. Afhankelijk van het type influencer krijg je een groot of klein bereik. Er zijn verschillende types:

  • Nano- (max 5.000 volgers)
  • Micro- (tussen 5.000 en 50.000 volgers)
  • Meso- (tussen de 50.000 en 100.000 volgers)
  • Macro- (tussen de 100.000 en 1.000.000 volgers)
  • Mega-influencer (meer dan 1.000.000 volgers)

Let wel dat de kosten per type influencer enorm verschillen. Die kosten betalen zich vrijwel altijd wel uit, want een influencer kan je merk of product een enorme boost geven als het om merkbekendheid gaat.

influencer marketing.

Wist je dat-jes over Influencer-marketing

Wist jij al dat…

… 70% van de millennial-consumenten bij hun aankoopbeslissingen beïnvloed wordt door de aanbevelingen van hun leeftijdsgenoten?

… influencer-marketing een tot wel 16% hogere ROI kan opleveren dan andere vormen van marketing?

…bijna de helft van jouw potentiële klanten vertrouwt op aanbevelingen van invloedrijke personen?

… als je meer wilt weten over influencer-marketing of hulp nodig hebt bij het opzetten van een strategie, je bij IQ Leads terecht kan?

influencer marketing 2
Meer weten over influencer-marketing?
Onze eigen influencer-Martijn koppelt je graag aan de besten in het vak!
Adverteren op Facebook Adverteren op Instagram Social media marketing