Hoe adverteer je op LinkedIn?

In een eerder blog las je waarom adverteren op LinkedIn ook voor jouw bedrijf een goede optie is en wat de voordelen zijn. Nu je er even over na hebt kunnen denken of dit iets voor jou is, wil je natuurlijk ook weten hoe je op LinkedIn adverteert. Dat vertellen we je in dit blog.

Samenvatting: voordelen van adverteren op LinkedIn

Voordat we uit gaan leggen hoe je een advertentiecampagne op LinkedIn opzet, vatten we nog even voor je samen wat de voordelen zijn:

  • Je bereikt een zakelijke doelgroep. LinkedIn is dus de perfecte plek voor een B2B-campagne.
  • Je target je doelgroep heel erg specifiek. Op LinkedIn heb je de mogelijkheid om je doelgroep te selecteren op functie, branche, interesses en vaardigheden. Ten opzichte van SEA en andere social ads is dit heel specifiek.
  • Jouw doelgroep heeft een duidelijk doel. Een LinkedIn-gebruiker weet precies wat het wil. Wil je adverteren op Facebook of adverteren op Instagram, dan target je vooral bezoekers die op zoek zijn naar entertainment.
  • Je resultaten zijn duidelijk meetbaar. LinkedIn biedt een duidelijk inzicht in de prestaties van de campagnes.

Hoe zet je een LinkedIn-advertentiecampagne op?

Nu je weet waarom jij met jouw bedrijf ook op LinkedIn moet adverteren, is het logisch dat je jezelf afvraagt: ‘’hoe dan?’’. Gelukkig vertellen we je ook dát graag.

Stap 1: bepaal je doelstelling en doelgroep

De eerste stap bij het maken van een LinkedIn advertentiecampagne is het vaststellen van je doelstellingen en het identificeren van je doelgroep. Maak voor jezelf duidelijk wat je wilt bereiken met je campagne. Er zijn drie mogelijke doelstellingen:

  • Het genereren van leads
  • Het vergroten van naamsbekendheid
  • Het stimuleren van websiteverkeer of likes/reacties

Na het bepalen van de doelstelling is het belangrijk om je doelgroep te bepalen op basis van demografische gegevens, zoals locatie, functietitel, branche en bedrijfsgrootte. Dit helpt je om je advertenties te richten op de juiste professionals en verhoogt de kans op succes.

Stap 2: maak content en deel je ads in

Nu je je doelstellingen en doelgroep hebt vastgesteld, is het tijd om de advertentie-indeling te kiezen en creatieve content te maken. LinkedIn biedt verschillende advertentie-indelingen, waaronder tekstadvertenties, gesponsorde content, gesponsorde e-mail en videoadvertenties. Kies de indeling die het beste past bij je doelstellingen en doelgroep. Zorg ervoor dat je advertenties aantrekkelijk, relevant en boeiend zijn. Gebruik pakkende koppen, overtuigende teksten en visueel aantrekkelijk beeldmateriaal om de aandacht van je doelgroep te trekken en hen te stimuleren tot actie.

Stap 3: instellen, lanceren en wanneer nodig optimaliseren

Na het creëren van je advertenties is het tijd om je campagne in te stellen, te lanceren en te optimaliseren. Bepaal je budget, biedstrategie en de looptijd van je campagne. Stel de targetingopties in op basis van de kenmerken van je doelgroep die je in stap 1 hebt geïdentificeerd. Controleer regelmatig de prestaties van je campagne, zoals klikfrequentie, conversieratio en kosten per klik, en pas je advertenties en targeting indien nodig aan om betere resultaten te behalen. Experimenteer met verschillende variabelen, zoals koppen, afbeeldingen en call-to-actions, om te ontdekken wat het beste werkt voor je doelgroep.

Door deze drie stappen te volgen, zet je een effectieve LinkedIn advertentiecampagne op die je helpt om je zakelijke doelgroep te bereiken en je marketingdoelstellingen te behalen. Uiteraard staan wij bij IQ Leads klaar om je daarmee te helpen.

Wil jij ook adverteren op LinkedIn?
Wij staan voor je klaar!