Verkopen via Nederlands' grootste markt
Advertenties draaien op Marktplaats? Dat is ook mogelijk voor nieuwe producten! Wij helpen je hier graag bij.
Onze specialist spreken?

Adverteren op Marktplaats

Verkoop ook nieuwe producten

De eerste gedachte die bij veel mensen naar boven komt bij het horen van Marktplaats is “tweedehands producten”. Logisch, want zo is Marktplaats ooit begonnen. Maar de huidige bezoekers zijn op zoek naar producten in het algemeen. De kans dat zij een nieuw product zullen aanschaffen, is altijd aanwezig. Extra opvallen door middel van advertenties is dan wel nodig. Wil jij ook:

  • Jouw producten op een platform met maandelijks 8 miljoen unieke gebruikers?
  • Adverteren op basis van een CPC-model?
  • Een rendabele aanvulling op bestaande marketingkanalen?
adverteren via marktplaats.

Groot platform

Marktplaats is al jaren het grootste marktplatform van Nederland. Maandelijks trekken ze meer dan 8 miljoen unieke gebruikers, oftewel half Nederland. Bovendien kun je bijna alles (ver)kopen op Marktplaats, dus kun je ook bijna overal op adverteren. Ook met nieuwe producten. Zonde om deze kans te laten schieten!

CPC-model

Bij veel marketplaces worden jouw advertentiekosten bepaald door het CPC-model. Dit houdt in dat je betaalt per 1.000 impressies. Bij Marktplaats is dat niet het geval, want je betaalt alleen per klik. Dus alleen voor bezoekers die echt geïnteresseerd zijn in jouw advertentie. Dit zorgt voor transparante en beheersbare kosten.

Extra marketingkanaal

Adverteren via Marktplaats is een prima marketingkanaal ter aanvulling op jouw reeds bestaande marketingkanalen. Wij adviseren altijd om Marktplaats erbij te doen en niet als hoofdkanaal te gebruiken. Want: op Marktplaats kunnen mensen niet direct afrekenen. Dus een goed werkende website is essentieel.

Adverteren op Marktplaats?
Plan een gratis adviesgesprek aan met een van onze Marktplaats Pro specialisten

Waarom adverteren op Marktplaats?

De bezoekers die maandelijks op Marktplaats komen, zijn daar meestal met de intentie om iets te kopen. Doordat je in principe al verder in de funnel aan het adverteren bent, is de conversieratio meestal hoger dan bij “koude acquisitie”. Als je een product aanbiedt dat ook tweedehands gekocht/verkocht kan worden op Marktplaats, is er in principe een mooie match om juist te adverteren op Marktplaats. Dan zijn er namelijk al mensen geïnteresseerd in jouw product en zelfs al actief op zoek.

Via Marktplaats betaal je heel transparant per klik op jouw advertenties. Dus geen onnodige kosten per weergaves. Als niemand op je advertentie klikt, betaal je ook niets. Wij raden wel aan om Marktplaats-advertenties te gebruiken als extra kanaal naast de overige marketing- en communicatiekanalen. Zo ben je niet afhankelijk van één marketingplatform..

Marktplaats Pro (Admarkt)

Adverteren via Marktplaats gaat via hun eigen marketingplatform genaamd Marktplaats Pro (voorheen Admarkt). Marktplaats Pro / Admarkt is aan het begin even wennen, maar na een tijdje heb je het snel onder de knie wat advertentiemogelijkheden betreft. Om je een duwtje in de rug te geven, helpt Marktplaats je met een advertentietegoed wanneer je net begint met adverteren via Marktplaats Pro.

Verhoog het verkeer naar je website en de omzet op jouw webshop via Admarkt. Wanneer een bezoeker zoekt naar een product staat jouw advertentie meestal bovenaan. Zoals gezegd worden de kosten berekend op basis van kliks naar de advertentie of webshop. Via Marktplaats Pro is het ook mogelijk om extra opvalmogelijkheden te selecteren, zoals een ‘gecontroleerde verkoper’-sticker, een eigen pagina op Marktplaats, een fotoknaller (twee extra foto’s in de resultatenlijst) en een fotolink die naar vier andere gerelateerde advertenties linkt. Binnen Admarkt zijn er twee soorten pakketten te kiezen: basis en plus. De plusvariant heeft net meer opties, zoals bijvoorbeeld de opvallende stickers en fotolink.

Door middel van media als advertentiemogelijkheid adverteer je met opvallende banners. Deze banners worden getoond aan alle 8 miljoen maandelijkse bezoekers, maar kunnen ook alleen getoond worden aan een bepaalde doelgroep.

marktplaats pro advertentie voorbeeld.
Ook adverteren via Marktplaats?
Onze Marktplaats-specialist Enver vertelt je er graag meer over!
Verkopen op Bol.com Verkopen op Amazon Verkopen via Marktetplaces