Maak gebruik van een miljoenenkanaal

Adverteren via marktplaats

De eerste gedachte die bij veel mensen naar boven komt bij het horen van Marktplaats is, tweedehands producten. Logisch, maar bezoekers zijn op zoek naar producten, de kans dat zij een nieuw product zullen aanschaffen is altijd aanwezig. Als je deze kans wil vergroten, moet je opvallen tussen andere advertenties en bezoekers naar jouw webshop zien te krijgen.Marktplaats heeft per maand ruim 8 miljoen unieke bezoekers. 40% van deze bezoekers zoekt naar nieuwe producten. Wanneer je via Marktplaats wil gaan adverteren, brengt Marktplaats jouw advertentie gelijk onder de aandacht bij potentiële kopers. Hoe? Super gericht adverteren.

Online adverteren

Haal meetbare conversies binnen en weet wat die conversies kosten.

Lees meer

Verkopen via marketplaces

Maximale zichtbaarheid op meerdere platformen.

Lees meer

Verkopen op Bol.com

Lokaal, maar internationaal: bereik de grote markt in de Benelux.

Lees meer

Verkopen op Amazon

Verkoop jouw producten 'over de grens' door te gaan verkopen op een van het grootste e-commerce platformen; Amazon.

Lees meer

Display advertising

Segmenteer je doelgroep en bereik hun op externe websites door middel van aantrekkelijke visuele advertenties

Lees meer

Feed optimalisatie

Het optimaliseren van je feed is enorm belangrijk om zo het meeste uit dit instrument te halen. Benieuwd naar hoe jij je feed kunt optimaliseren?

Lees meer

Waarom adverteren op Marktplaats

De bezoekers die maandelijk op Marktplaats komen zijn daar meestal met een intentie: om iets te kopen. Doordat je in principe al verder in de funnel aan het adverteren bent, is de conversieratio meestal hoger vergeleken met “koude acquisitie”. Als je een product aanbiedt die ook tweedehands gekocht/verkocht kan worden op Marktplaats, is er in principe een mooie match om juist te adverteren op Marktplaats.

Via Marktplaats betaal je ook heel transparant per klik. Geen onnodige kosten per weergaves etc. Als niemand op je advertentie klikt betaal je ook niets. Wij raden wel aan om Marktplaats adverteren te gebruiken als extra kanaal naast de overige marketing- en communicatie kanalen. Zo ben je niet afhankelijk van een marketingplatform.

Adverteren Bing Ads

Admarkt

Adverteren via Marktplaats gaat via hun eigen marketing platform genaamd Admarkt. Admarkt is aan het begin even wennen, maar na een tijdje heb je het snel onder de knie wat advertentiemogelijkheden betreft. Om je een duwtje in de rug te geven helpt Marktplaats je met een advertentietegoed wanneer je net begint met adverteren via Admarkt.

Verhoog het verkeer naar je website en de omzet op jouw webshop via Admarkt. Wanneer een bezoeker zoekt naar een product, staat je advertentie meestal bovenaan. Zoals gezegd worden de kosten berekend op basis van kliks naar de advertentie of webshop. Via Admarkt is het ook mogelijk om extra opvalmogelijkheden te selecteren, zoals een ‘gecontroleerde verkoper’ sticker, een eigen pagina op marktplaats, een fotoknaller (twee extra foto’s in de resultatenlijst), opvalstickers en een fotolink, die naar vier andere gerelateerde advertenties linkt. Binnen Admarkt zijn er twee soorten pakketten te kiezen, basis en plus. De plus variant heeft net meer opties, zoals bijvoorbeeld de opvalstickers en fotolink die eerder genoemd zijn. 

Door middel van media als advertentiemogelijkheid adverteer je met opvallende banners. Deze banners worden getoond aan alle 8 miljoen maandelijkse bezoekers, maar kunnen ook afgesteld worden voor een bepaalde doelgroep.