Efficiënte linkbuilding-strategie
Autoriteit is één van de drie SEO-pijlers. Door middel van backlinks bouwt jouw site autoriteit op voor Google, waardoor jij een grotere kans maakt op sterke organische posities in de zoekmachine.
Plan een gratis call in

Linkbuilding uitbesteden

Verzamel kwalitatieve backlinks met linkbuilding

Autoriteit is misschien wel een van de meest belangrijke pijlers van zoekmachine optimalisatie. Je doet autoriteit op door “aanbevelingen” van andere websites, oftewel backlinks. Met een gevarieerd en gezond backlinkprofiel kun jij grote stappen zetten in de organische zoekresultaten. Toch is het voor veel ondernemers tijdrovend en lastig om aan goede backlinks te komen. Wij helpen je daar dan ook graag mee. Wil jij ook:

  • Een natuurlijk backlinkprofiel?
  • Kwaliteit boven kwantiteit?
  • Tijd besparen met outreach?
linkbuilding gevisualiseerd.

Natuurlijk backlinkprofiel

Een natuurlijk backlinkprofiel is erg belangrijk voor de autoriteit van je website. Dit houdt in dat jij een constante stroom van nieuwe backlinks krijgt. Het heeft namelijk geen zin om eens in het jaar een bulk backlinks te plaatsen. Het liefst wil je dit over het gehele jaar spreiden. En over verschillende websites. Daarnaast is het ook verstandig om goed af te wisselen met de gekozen anchorteksten. Wij weten als geen ander hoe we een gezond en natuurlijk linkprofiel opbouwen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Bij linkbuilding is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Een goede in-content link is immers meer waard dan een directory link. Wij doen dan ook geen beloftes over een X aantal links per maand, maar gaan op zoek naar de beste links die wij voor jouw bedrijf kunnen plaatsen. Door middel van ruil of door het plaatsen op ons eigen netwerk. In de afgelopen jaren hebben wij met deze manier van werken al vele mooie resultaten voor onze klanten behaald.

Tijd besparen

Als jij het belang van linkbuilding kent, weet jij ook hoeveel tijd het kost om websites aan te schrijven voor een linkverzoek. Wij nemen dit graag voor je uit handen. Zo hebben wij in de loop der jaren een groot netwerk van eigen sites en partners opgebouwd waarmee regelmatig geruild kan worden. Uiteraard geheel volgens de richtlijnen vanuit Google. Wij kunnen daarom efficiënt jouw linkbuilding in gang zetten of je huidige strategie uitbreiden.

Hoe presteert jouw linkprofiel?
Laat één van onze linkbuildspecialisten jouw linkprofiel onder de loep nemen!

Wat is linkbuilding?

Iedereen heeft een mening over linkbuilding en wat goed of slecht zou zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat onze manier van linkbuilding wél zorgt voor een stabiele toename in autoriteit en een stijging van relevante zoekwoordposities. Dat is namelijk het doel van linkbuilding. Maar wat betekent dit begrip precies? Linkbuilding is een specialisme binnen zoekmachine optimalisatie en de werking ervan is eigenlijk heel simpel. Je hebt een eigen website of -shop en je wilt dat externe relevante sites linken naar pagina’s op jouw site die jij belangrijk vindt. Deze zogenoemde backlinks naar jouw website zorgen ervoor dat de autoriteit van jouw website verbeterd, want Google ziet deze links als aanbevelingen. Met goede backlinks verhoog je jouw autoriteit, waardoor Google jouw website beter zichtbaar maakt op bepaalde zoekwoorden in de zoekresultaten.

“Dat is een fluitje van een cent” horen we je denken, maar linkbuilding kent een hoop ogen en haken. En doe je het fout, dan kan dat juist een inbreuk hebben op jouw autoriteit. Onze specialisten blijven dan ook keurig binnen de toegestane paden.

linkbuilding begrippenlijst.

Linkbuilding door IQ Leads

Hoe wij linkbuilding aanpakken? We gaan samen met jou in overleg op welke pagina’s we ons de komende tijd gaan richten. Vervolgens brengen we het huidige linkbuild-profiel in kaart. Waarom? Uit deze analyse kunnen wij concluderen of jouw website links krijgt van domeinen waar je eigenlijk niet mee geassocieerd wilt worden.

Stel, je hebt een webshop in lingerie en nachtmode. Dan is een link van een evenementensite niet heel relevant. Gelukkig hebben wij voor deze gevallen speciale tools om deze links te disavowen. Daarmee vertellen we Google dat we deze link niet mee willen laten tellen voor de organische vindbaarheid. Hiermee worden deze backlinks als het ware onzichtbaar gemaakt voor zoekmachines.

Vervolgens kijken we met handige tools per pagina op welke (organische) zoektermen de pagina op dit moment vertoond wordt. Op basis van deze lijst maken we een keuze welke zoekwoorden het meest interessant zijn om te gebruiken als zogenoemde anchortekst.

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om te bepalen op welke externe sites we de links plaatsen. In deze fase brengen we met diverse tools jouw belangrijkste concurrenten in kaart om te zien van welke externe domeinen zij backlinks krijgen. Onze linkbuild-specialisten nemen contact op met deze partijen om de mogelijkheden te bespreken om ook voor jouw site een link te laten plaatsen.

seo groei.
"91% van alle internetpagina's krijgt geen organisch verkeer wegens het gebrek aan backlinks"

Voordelen van linkbuilding uitbesteden

Zoals je al weet, is het slim om linkbuilding uit te besteden. Niet alleen omdat wij de expertise in huis hebben, maar ook omdat het je een hoop tijd bespaart. Voor de duidelijkheid zetten we alle voordelen nog een keer voor je op een rijtje:

Bespaar tijd

Linkbuilden moet op een natuurlijke manier gebeuren en dat kost tijd. Tijd die wij graag van jou overnemen om een natuurlijk linkbuild-profiel voor jou op te bouwen. Dan kun jij blijven doen waar je goed in bent; focussen op jouw bedrijf.

Natuurlijk linkprofiel

Onze linkbuild-specialisten bouwen aan een gezond backlinkprofiel, omdat jouw website voor een ongezond backlinkprofiel gestraft kan worden. Het gevolg? De posities van goed scorende zoekwoorden kunnen flink dalen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wij vinden kwaliteit vele malen belangrijker dan kwantiteit. Daarom plaatsen we enkel links op relevante directories, schrijven we artikelen voor ons blognetwerk en gaan we aan de slag om zoveel mogelijk nuttige bedrijfsvermeldingen te verkrijgen.

Verhoog je autoriteit

Wij helpen je om de autoriteit van jouw website op een stabiele wijze te laten groeien, want autoriteit is een belangrijk onderdeel van een geslaagde SEO-campagne. Google beloont namelijk websites met een hoge autoriteit door de positie in de zoekresultaten te verhogen.

Meer bezoekers op jouw site

Met linkbuilding helpen we Google bots een handje om jouw content te vinden. Zonder relevante links naar jouw content wordt deze mogelijk nooit door Google gevonden. Bovendien zijn links een belangrijke ranking factor, dus hoe meer links je van hoge kwaliteit kunt krijgen, hoe hoger de positie van jouw content in de zoekresultaten. Dat levert dan weer meer zichtbaarheid op en leidt uiteindelijk naar meer bezoekers op jouw site.


Linkbuilding & Outreach

Outreach is een manier van linkbuilden. Het is een groeiproces van links en citaten naar jouw website vanuit online sociale kanalen van anderen. Wij hebben in de afgelopen jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd, waar wij relevante en unieke content mee kunnen delen om precies op de juiste tijd en plaats aanwezig te zijn voor jouw doelgroep. Het voordeel van outreach is dit jij jouw content kunt laten zien aan een hele nieuwe doelgroep die jij nog niet eerder hebt kunnen bereiken.

de pijlers van seo
Vragen over linkbuilding?
Onze linkbuildspecialisten vertellen je er graag meer over!
SEO SEA Social