Wij leggen de link

Linkbuilding

Je hebt de on-page factoren van jouw website al helemaal in orde en ook technisch ziet het er picobello uit. Wat heb je dan nog nodig? Een goede linkbuilding campagne om de posities van relevante zoekwoorden in Google te verbeteren én te behouden. Linkbuilding is immers een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en helpt om jouw onderneming zichtbaar te maken in de resultaten van zoekmachines. Onze linkbuild specialisten bouwen een natuurlijk linkprofiel voor jou op van links met hoge waarden die passen bij jouw niche. Het doel? De autoriteit van jouw website op een stabiele wijze laten toenemen.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie kan bij de juiste uitvoering een enorm rendement opleveren.

Meer informatie

Zoekwoordenonderzoek

Achterhaal welke woorden er in welke fase van de klant-journey gebruikt worden om jouw doelgroep echt te bereiken.

Meer informatie

SEO Audit

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle fouten die ervoor zorgen dat je site de toppositie op Google nog niet heeft bereikt.

Meer informatie

SEO content plan

Een succesvolle SEO content strategie begint met een plan. Als je hoog wilt scoren, heb je goede content op de juiste plaats nodig.

Meer informatie

Lokale zoekmachine optimalisatie

Bij jou in de regio gevonden worden met je website of shop? Zorg dan dat je goed vindbaar bent.

Meer informatie

SEO migratie

Zonder een goede SEO migratie loop je risico op tot 80% verlies van je organisch verkeer. Voorkom dit en ga voor een goede aanpak.

Meer informatie

Wat is linkbuilding?

Iedereen heeft een mening over linkbuilding, maar wij zijn ervan overtuigd dat onze manier van linkbuilding wél zorgt voor een stabiele toename in autoriteit en een stijging van relevante zoekwoord posities. Linkbuilding is een specialisme binnen zoekmachine optimalisatie en de werking ervan is eigenlijk heel simpel. Je hebt een eigen website of -shop en je wilt dat externe relevante sites linken naar pagina’s op jouw site die jij belangrijk vindt. Deze zogenoemde backlinks naar jouw website zorgen ervoor dat de autoriteit van jouw website verbeterd, waardoor Google jouw website beter zichtbaar maakt op bepaalde zoekwoorden in de zoekresultaten.  

Dat is een fluitje van een cent horen we je denken, maar linkbuilden kent een hoop ogen en haken en kan juist een inbreuk hebben op jouw autoriteit wanneer dit niet op een juiste manier uitgevoerd wordt. 

Hoe IQ Leads linkbuilding aanpakt

Hoe wij het aanpakken? We gaan samen met jou in overleg op welke pagina’s we ons de komende tijd gaan richten. Vervolgens brengen we het huidige linkbuild profiel in kaart. Waarom? Uit deze analyse kunnen wij concluderen of jouw website links krijgt van domeinen waar je eigenlijk niet mee geassocieerd wilt worden. 

Stel, je hebt een webshop in lingerie en nachtmode. Dan is een link van een evenementen site niet heel relevant. Gelukkig hebben wij voor deze gevallen speciale tools om deze links te disavowen. Daarmee vertellen we Google dat we deze link niet mee willen laten tellen voor de organische vindbaarheid. Hiermee worden deze backlinks als het ware onzichtbaar gemaakt voor zoekmachines. 

Vervolgens kijken we met handige tools per pagina op welke (organische) zoektermen de pagina op dit moment vertoond wordt. Op basis van deze lijst maken we een keuze welke zoekwoorden het meest interessant zijn om te gebruiken als zogenoemde anchortekst. 

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om te bepalen op welke externe sites we de links plaatsen. In deze fase brengen we met diverse tools jouw belangrijkste concurrenten in kaart om te zien van welke externe domeinen zij backlinks krijgen. Onze linkbuild specialisten nemen contact op met deze partijen om de mogelijkheden te bespreken om ook voor jouw site een link te laten plaatsen.       

Voordelen van linkbuilding uitbesteden

Bespaar tijd

Linkbuilden moet op een natuurlijke manier gebeuren en dat kost tijd. Tijd die wij graag van jou overnemen om een natuurlijk linkbuild profiel voor jou op te bouwen. Dan kun jij blijven doen waar je goed in bent; focussen op jouw bedrijf. 

Natuurlijk linkprofiel

Onze linkbuild specialisten bouwen aan een gezond linkbuild profiel, omdat jouw website gestraft kan worden wanneer Google constateert dat jouw site in korte tijd ineens heel veel externe backlinks heeft ontvangen. Het gevolg? De posities van goed scorende zoekwoorden kunnen flink dalen. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Wij vinden kwaliteit vele malen belangrijker dan kwantiteit. Daarom plaatsen we enkel links op relevante directories, schrijven we artikelen voor ons blognetwerk en gaan we aan de slag om zoveel mogelijk bedrijfsvermeldingen te verkrijgen.  

Verhoog je autoriteit

Wij helpen je om de autoriteit van jouw website op een stabiele wijze te laten groeien, want autoriteit is een belangrijk onderdeel van een geslaagde SEO campagne. Google beloont namelijk websites met een hoge autoriteit door de positie in de zoekresultaten te verhogen.

Meer bezoekers op jouw site

Met linkbuilding helpen we Google bots een handje om jouw content te vinden. Zonder relevante links naar jouw content, wordt deze mogelijk nooit door Google gevonden. Bovendien zijn links een belangrijke ranking factor, dus hoe meer links je van hoge kwaliteit kunt krijgen, hoe hoger de positie van jouw content in de zoekresultaten, hoe meer jouw site zichtbaar wordt en dat leidt uiteindelijk naar meer bezoekers op jouw site.

NAAST LINKBUILDING OOK OUTREACH

Outreach is een manier van linkbuilden en is een groeiproces van links en citaten naar jouw website vanuit online sociale kanalen van anderen. Wij hebben in de afgelopen jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd, waarmee wij relevante en unieke content mee kunnen delen om precies op de juiste tijd en plaats aanwezig te zijn voor jouw doelgroep. Het voordeel van outreach is dit jij jouw content kunt laten zien aan een hele nieuwe doelgroep die jij hiervoor nog niet eerder hebt kunnen bereiken.