Meten is weten

Google Analytics

Je bent ondernemer en je wilt graag weten welke stappen jouw klanten doorlopen op jouw website. Verder ben je benieuwd naar de verschillende fases waar klanten doorheen lopen en welke klantinteracties hierbij komen kijken. Dan is Google Analytics de juiste tool om dit te meten. Google Analytics is één van de hulpmiddelen voor conversie optimalisatie. Wij kunnen je helpen bij het instellen en het opzetten van het gehele proces. Daarnaast kunnen wij rapporten uitdraaien en advies geven waar jij als ondernemer op moet letten. Neem contact op met één van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek en wij vertellen je graag wat wij kunnen betekenen voor jou.

Google Ads

Bereik mensen die op zoek zijn naar jouw producten via het Google Ads platform

Lees meer

Google Shopping

Zichtbaar zijn in de grootste vergelijkingssite met jouw producten.

Lees meer

Bing ads

Bereik een unieke doelgroep door adverteren via de tweede zoekmachine van Nederland

Lees meer

Feed marketing

Slimme feeds voor adverteren via verschillende vergelijkingssites

Lees meer

Remarketing

Zorg dat je bezoeker je niet vergeet door middel van remarketing

Lees meer

Display marketing

Vind nieuwe bezoekers op basis van hun gedrag op internet

Lees meer

Wat is Google Analytics

Je wilt aan de slag met Google Analytics, maar wat is Google Analytics nou precies? Google Analytics is een dienst van google om gedragsgegevens te verzamelen van diverse online systemen. Eenmaal gegevens verzameld is het mogelijk om in Google Analytics deze gedetailleerd weer te geven om zo een duidelijk beeld te kunnen geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

Hoe werkt Google Analytics

Nu weet je dat Google Analytics een tool is waar gegevens worden verzameld en gedetailleerd wordt weergegeven, maar hoe werkt Google Analytics nou precies? Op elke pagina van uw website zal er een trackingcode moeten worden toegevoegd. Deze trackingcode verzamelt informatie over hoe een gebruiker de pagina heeft gebruikt. Google Analytics verzamelt diverse informatie zoals bijvoorbeeld de browser, de taal, het browsertype, het apparaat en het besturingssysteem dat is gebruikt om de website te bezoeken. Google Analytics volgt ook de verkeersbron. Deze informatie laat zien waardoor de gebruiker naar de website is verwezen. 

Elke keer dat een pagina wordt geladen, zal de trackingcode gegevens verzamelen en stuurt deze informatie door naar de Google Analytics tool.

 

Analytics

Verwerken van gegevens in Google Analytics

Wanneer een gebruiker op jouw website komt verzamelt de trackingcode de gegevens, verpakt deze en stuurt deze door naar Google Analytics om te verwerken in een rapport. Google Analytics verwerkt deze verder en ordent deze gegevens aan de hand van bepaalde criteria. In sommige gevallen kunt u zelf aangegeven hoe Google Analytics deze gegevens verwerkt. U wilt bijvoorbeeld bepaalde informatie niet tonen, dit kan je doen door filters toe te passen, deze filters zorgen ervoor dat de gegevens enkel de informatie bevatten die jij wilt zien.

Aan de slag met Google Analytics

Wil jij een duidelijk beeld hoe/wanneer jouw bezoekers zich bewegen op jouw website. Ga dan aan de slag met Google Analytics. Heb je hier geen tijd voor of weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag. Neem contact op met één van onze Google Analytics specialisten.