Verzamel de juiste gebruikersdata
Harde data in plaats van giswerk als basis van jouw online resultaten. Weten hoe? Wij helpen je graag.
Sparren over Analytics?

Google Analytics

De juiste data verzamelen in Google Analytics

Je bent ondernemer en je wilt graag weten welke stappen jouw klanten doorlopen op jouw website. Verder ben je benieuwd naar de verschillende fases waar klanten doorheen lopen en welke klantinteracties hierbij komen kijken. Dan is Google Analytics de juiste tool om dit te meten. Google Analytics is één van de hulpmiddelen voor conversie optimalisatie. Wij kunnen je helpen bij het instellen en het opzetten van het gehele proces. Wil jij ook:

  • Google Analytics implementeren op jouw website?
  • Gefilterde data uit Google Analytics halen?
  • Weten welke belangrijke rapporten je nodig hebt?
google analytics in het klein.

Analytics implementeren

Je hebt vast wel eens gehoord van Google Analytics. Maar het aanmaken, implementeren en koppelen hiervan is voor veel ondernemers lastig. Voor onze marketeers is dit gesneden koek, want wij werken dagelijks met dit programma. We helpen je dan ook graag met de volledige Google Analytics-installatie en -optimalisatie, zodat jij binnen de kortste keren waardevolle data kunt verzamelen.

Data filteren

Je weet inmiddels wel dat data belangrijk is. Toch is data uit Google Analytics niet 100% betrouwbaar als je niet de juiste filters instelt. Denk hierbij aan het uitsluiten van jouw eigen werknemers als die op de website zitten. Of alleen de data van Nederlandse klanten op jouw .nl-website weergeven en gegevens van de Belgische bezoekers uitsluiten. Wij stellen deze filters graag voor je in.

Belangrijke rapporten

Is Analytics goed ingesteld, maar heb je geen idee waar je moet kijken om de gewenste data te krijgen? Wij helpen je graag door je uit te leggen waar je de belangrijkste data van jouw website kunt vinden. Liever alle belangrijke data op 1 plek? Dan maken we graag een Google Data Studio-dasboard voor je aan. Zo heb jij de belangrijke data altijd binnen handbereik.

Verzamel jij al data?
Onze specialisten helpen je graag met het verzamelen en uitlezen van data uit Analytics

Wat is Google Analytics?

Je begrijpt ondertussen dat Google Analytics erg belangrijk is. Maar wat is het nou precies? Google Analytics is een dienst van Google om gedragsgegevens te verzamelen van diverse online systemen. Eenmaal verzameld is het mogelijk om in Google Analytics deze gegevens gedetailleerd weer te geven om zo een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

google analytics.

Hoe werkt Google Analytics?

Hoe werkt Google Analytics dan precies? Op elke pagina van de website zal er een trackingcode moeten worden toegevoegd. Deze trackingcode verzamelt informatie over hoe een bezoeker de pagina heeft gebruikt. Google Analytics verzamelt diverse informatie zoals bijvoorbeeld de browser, de taal, het browsertype, het apparaat en het besturingssysteem dat is gebruikt om de website te bezoeken. Google Analytics volgt ook de verkeersbron. Deze informatie laat zien via welk kanaal de gebruiker naar de website is verwezen.

Elke keer dat een pagina wordt geladen, zal de trackingcode gegevens verzamelen en stuurt deze informatie door naar de Google Analytics tool.

hoe werkt analytics?
"Informatief sterke pagina's converteren 220% beter dan oppervlakkige pagina's"

Gegevens verwerken in Google Analytics

Wanneer een gebruiker op jouw website komt, verzamelt de trackingcode de gegevens, verpakt deze en stuurt deze door naar Google Analytics om te verwerken in een rapport. Google Analytics verwerkt deze verder en ordent deze gegevens aan de hand van bepaalde criteria. In sommige gevallen kun je zelf aangegeven hoe Google Analytics deze gegevens verwerkt. Als jij bijvoorbeeld bepaalde informatie niet wilt laten meetellen, kun je filters toepassen. Deze filters zorgen ervoor dat de gegevens enkel de informatie bevatten die jij wilt zien.

Aan de slag met Google Analytics

Wil jij een duidelijk beeld hoe en wanneer jouw bezoekers zich bewegen op jouw website? Ga dan aan de slag met Google Analytics. Heb je hier geen tijd voor of weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag. Neem contact op met één van onze Google Analytics-specialisten.

google analytics inlezen
Hulp nodig met Google Analytics?
Onze Analytics-specialist Enver vertelt je graag alle mogelijkheden