Adverteren op Instagram: tips voor meer succes

Wil jij als bedrijf adverteren op Instagram? Als jouw doelgroep op Insta zit, is dat zeker aan te raden. Lees deze tips voor meer succes.

Instagram is een social media platform dat eigendom is van Meta (voorheen Facebook) en heeft meer dan 5 miljoen gebruikers in Nederland. Het is daarom een geweldig platform voor bedrijven en ondernemers die hun producten en diensten willen promoten, zowel met gratis eigen content als betaalde advertenties. Naast de grote hoeveelheid actieve gebruikers, is adverteren op Instagram ook aantrekkelijk door de relatief hoge betrokkenheid van gebruikers en de vele targetingopties die Instagram voor adverteerders aanbiedt. Instagram kan een grote boost geven aan jouw conversies, websiteverkeer en naamsbekendheid. Het platform is daarmee uitermate geschikt voor social media marketing. Maar: je moet natuurlijk wel even weten waar je moet beginnen. Wij helpen je graag op weg!

Instagram voor bedrijven

De eerste stap om te adverteren op Instagram is het opzetten van een zakelijk account. Als je nog geen zakelijk account hebt, zet je je Instagram-account eenvoudig om in een zakelijk account. Ga naar je profiel, tik in de rechterbovenhoek en scroll naar beneden. Hier tik je op ‘Overschakelen naar zakelijk profiel’. Volg vervolgens de stappen op je scherm.

Na de conversie komen er extra opties en inzichten beschikbaar in je profiel, zoals contactinformatie en toegang tot gedetailleerde inzichten over je posts. Een zakelijk account maakt het voor gebruikers eenvoudiger om je bedrijf op Instagram te vinden en contact met je op te nemen als ze geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Daarbovenop krijg je inzichten in de demografische informatie van je volgers, wat interessante inzichten kan bieden over je klanten. Meten is uiteraard weten.

Content maken voor Instagram

Natuurlijk hangt het succes van adverteren op elk platform grotendeels af van de kwaliteit van de content die je maakt en publiceert. Hoe beter de inhoud, hoe meer engagement en conversies je zal genereren.

Kwalitatief goede content kenmerkt zich door relevant, interessant en visueel aantrekkelijk te zijn voor je doelgroep. Het is belangrijk dat dit alles samenkomt, zodat potentiële klanten ook daadwerkelijk meer van je willen zien na het zien van een van je posts of verhalen.

Zorg er ook voor dat je je profiel up-to-date houdt en je profiel het soort bedrijf weerspiegelt dat je bent. Dit betekent ook dat je relevante zoekwoorden en hashtags moet toevoegen aan je bio, zodat je makkelijker vindbaar bent voor mensen die op zoek zijn naar een bedrijf zoals dat van jou.

instgram adverteren.

Instagram gebruiken als bedrijf

Eén van de grote voordelen van sociale media is dat je gratis content kan verspreiden aan een grote groep mensen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je content wordt gezien door potentiële klanten.

Ten eerste, gebruik relevante hashtags in je posts. Hashtags zijn een geweldige manier om nieuwe gebruikers te bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Gebruik relevante trefwoorden en zinnen in je hashtags, zodat mensen jouw inhoud gemakkelijk kunnen vinden.

Ten tweede, doe je voordeel met de Stories-functie van Instagram. Verhalen zijn een geweldige manier om je merk te promoten en je bestaande volgers te bereiken. Gebruik creatieve visuals en beknopte tekst om de aandacht van mensen te trekken. Je kunt ook betalen voor advertentieruimte in de Stories van Instagram. Op die manier bereik je ook gebruikers die je nog niet volgen.

Tot slot, vergeet niet om regelmatig te posten. Hoe meer inhoud je hebt, hoe groter de kans dat mensen het zullen zien. Plan je inhoud van tevoren in een contentkalender, zodat je er zeker van kunt zijn dat je regelmatig interessante en boeiende inhoud plaatst. Probeer minstens twee tot drie keer per week content te plaatsen om de engagement met je volgers hoog te houden.

Door deze tips op te volgen, bereik je veel nieuwe mensen met je content en promoot je je bedrijf en producten.

Instagram adverteren voor bedrijven

Natuurlijk zijn er ook betaalde advertentiemogelijkheden van Instagram om nog meer mensen te bereiken. Je kunt potentiële klanten targetten op locatie, leeftijd, interesses en meer. Betaalde advertenties zijn een geweldige manier om je zichtbaarheid op het platform te vergroten en een groter publiek te bereiken. Het maken van een Instagram-advertentie is eenvoudig en kan in een paar eenvoudige stappen worden gedaan.

Eerst moet je inloggen op de website van Meta Business Suite (Meta is het moederbedrijf van onder andere Instagram en Facebook). Zodra je je account hebt aangemaakt, kun je je eerste advertentiecampagne aanmaken. Selecteer vervolgens “Instagram” als de plaatsing voor je advertentie. Kies vervolgens een indeling voor je advertentie (foto, video of carrousel) en selecteer een call-to-action-knop (bijvoorbeeld Nu winkelen). Tot slot upload je je creatieve elementen en voeg je er tekst aan toe. Daarna hoef je alleen nog maar je betalingsgegevens in te dienen en te wachten tot je advertentie wordt goedgekeurd!

adverteren op instagram.

Best practices voor adverteren op Instagram

Nu je weet hoe je een Instagram-advertentie maakt, zijn hier enkele best practices om in gedachten te houden:

  • Gebruik visuals van hoge kwaliteit: aangezien Instagram een visueel platform is, is het belangrijk om verbluffende visuals te gebruiken in je advertenties. Zorg ervoor dat je afbeeldingen of video’s duidelijk en opvallend zijn.
  • Houd je boodschap kort en krachtig: omdat je maar een beperkte hoeveelheid ruimte hebt om mee te werken, is het belangrijk om beknopt te zijn met je berichtgeving. Houd je tekst kort en concentreer je op één kernboodschap.
  • Gebruik aantrekkelijke call-to-action knoppen: je call-to-action knop moet verleidelijk genoeg zijn om gebruikers de gewenste actie te laten ondernemen. Vermijd het gebruik van algemene zinnen als “meer informatie” of “klik hier”. Gebruik in plaats daarvan overtuigende zinnen als “ga nu aan de slag” of “shop nu”.
  • Denk buiten het traditionele advertentieformat: wees creatief met je advertentieformat! Instagram biedt een verscheidenheid aan advertentietypes, waaronder Stories-advertenties, videoadvertenties, carrouseladvertenties en meer. Denk na over welk type advertentie het meest effectief zou zijn voor jouw bedrijf.

Volg deze best practices en je bent goed op weg om succesvolle Instagram-advertenties te maken!

Hulp nodig met adverteren op Insta?
Onze social media specialisten staan voor je klaar