Adverteren op Instagram
Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers is Instagram na Facebook het grootste social media-platform ter wereld. Een uitgelezen kans om jouw advertenties op te tonen.
Sparren over Insta Ads?

Adverteren via Instagram

Adverteren door middel van foto’s

Instagram is na Facebook – wat overigens dezelfde eigenaar heeft – het grootste social media-platform ter wereld. In tegenstelling tot moederbedrijf Facebook richt Instagram zich alleen maar op het plaatsen van foto’s. Zeker als jij een product hebt dat visueel aantrekkelijk is, liggen er grote kansen voor jou op Instagram. Wil jij ook:

  • Breed aanwezig zijn op verschillende socials?
  • De mooiste kanten van jouw product laten zien?
  • Een nieuw kanaal voor retargeting?
adverteren op instagram.

Breed aanwezig zijn

De aanwezigheid op social media is een steeds belangrijker wordend onderdeel van jouw online strategie. Daar waar het een aantal jaar geleden een leuke extra was, is dat nu bijna een vereiste. Wil jij Instagram onderdeel maken van jouw online aanwezigheid, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag met zowel de opzet als het optimaliseren van jouw Instagrampagina.

Product uitlichten

Als jij een visueel product hebt, is Instagram meer dan geschikt om te showen met jouw producten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om producten in een afbeelding te taggen, zodat Instagramgebruikers direct kunnen doorklikken naar de winkelpagina om het product te bestellen. Heb jij hulp nodig bij het opzetten van jouw Instagrampagina? Onze marketeers helpen je hier graag mee!

Retargeting-kanaal

Een van de meest effectieve manieren van adverteren via Instagram is remarketing. Hiermee bereik je mensen die jouw website al eens bezocht hebben, maar bijvoorbeeld niet over zijn gegaan tot aankoop. Doordat deze mensen jouw bedrijf nog herkennen, zijn ze sneller geneigd hun bestelling af te ronden. Daarom is retargeting via Instagram een goede aanvulling op jouw marketingactiviteiten.

Starten met Instagram Ads?
Neem contact op met een van onze specialisten voor advies op maat

Waarom adverteren op Instagram?

Het adverteren op Instagram helpt jou om meer naamsbekendheid bij de doelgroep te krijgen en om meer verkeer naar jouw website te leiden. Maar waarom is Instagram een geschikt kanaal om te gebruiken voor advertenties? Allereerst is Instagram een enorme en nog steeds groeiende gemeenschap. Hierdoor bereik je snel een groot deel van je doelgroep. Instagram en Facebook zijn met elkaar verbonden, dus advertenties zijn makkelijker te richten op jouw doelgroep op basis van Facebook-gegevens. Ook is Instagram een uitstekend kanaal om loyaliteitsacties op te zetten voor bestaande klanten. Via het adverteren op Instagram kun je bovendien meer volgers krijgen. Tip: zorg voor afwisselende content. Zo kan je inspelen op actuele gebeurtenissen, bestaande producten extra onder de aandacht brengen of juist nieuwe producten promoten.

instgram adverteren.

Mogelijkheden van Instagram-adverteren

Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers is Instagram een toonaangevend social media-platform met een onbegrensd marketingpotentieel. Instagram is een effectief platform voor social media-marketing voor bedrijven met opvallende, visuele content. Dat soort bedrijven komen namelijk in contact met hun potentiële klanten, wat helpt om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Deze doelstellingen kunnen zijn:

  • Meer naamsbekendheid en betrokkenheid;
  • Meer verkeer naar jouw website;
  • Meer online conversies.
mogelijkheden social.
"75% van alle 18-24 jarigen gebruikt dagelijks Instagram"

Voordelen van adverteren via Instagram

Hierboven noemden we al de drie belangrijkste doelstellingen voor adverteren op Instagram. Dat is een geschikt kanaal om jouw naamsbekendheid te verhogen, meer bezoekers naar de website te trekken en meer conversies te krijgen. Daarnaast brengt Instagram-adverteren nog een paar voordelen met zich mee:

  • Advertenties zijn makkelijk op te zetten en uit te sturen;
  • De betrokkenheid bij Instagram is vele malen hoger dan op elk ander social media-platform;
  • Adverteren op Instagram is niet opdringerig, want advertenties zien er hetzelfde uit als gewone berichten.
insta adverteren iq leads
Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van Instagram-adverteren?
Onze Instagram-specialist Enver vertelt je er graag meer over!