Jouw product over de grens verkopen
Een compleet nieuwe doelgroep aanboren in het buitenland? Dat kan met een internationale webshop! Wij helpen je graag met de bouw en optimalisatie.
Plan van aanpak nodig?

Internationale webshop starten

Jouw product over de grens verkopen

De e-commerce wereld groeit erg hard in Nederland. Je webshop loopt voorspoedig en je wilt door naar de volgende stap. Je ambities najagen! Jouw successen hoeven zich echter niet tot Nederland te beperken. Breid je webshop internationaal uit en zet een online stap over de grens. Wij helpen je graag met:

 • De bouw van een internationale webshop
 • Een SEO strategie voor het buitenland
 • Het opzetten van converterende Ads over de grens
internationale webshop.

Internationale website

De eerste stap voor verkopen over de grens is een internationale webshop. Wij helpen je graag met de bouw hiervan. Of het nu gaat om de bouw van een Lightspeed webshop of een WordPress website – onze developers weten precies waar een internationale site aan moet voldoen om succes te behalen over de grens.

Meer over Development

SEO over de grens

Zonder marketing is het lastig om succes te behalen over de grens. Je krijgt hier immers te maken met een nieuwe doelgroep die nog niet bekend is met jouw merk. Tevens krijg je te maken met andere concurrenten. Onze marketeers helpen je graag bij het opzetten van een solide marketingplan voor verkopen over de grens.

Meer over SEO

Converterende Ads

In de beginfase is het krijgen van verkeer op jouw internationale webshop lastig. Een goed doordachte SEA strategie helpt je om snel zichtbaar te zijn in de zoekmachines in het buitenland. Onze marketeers houden natuurlijk rekening mee met verschillen in zowel taal als cultuur en sturen continu bij op basis van jouw ROAS.

Meer over Ads

Ecommerce in het buitenland
Download onze whitepaper en lees direct waar je webshop aan moet voldoen in het buitenland
internationale webshop

De eerste stap richting internationalisering?

Je webshop uitbreiden naar het buitenland is bereikbaarder dan ooit tevoren. IQ Leads is Gold partner van het e-commerce platform Lightspeed. Binnen je Lightspeed shop schakel je eenvoudig naar een andere taal en maak je zonder al te veel moeite een kopie van je Nederlandse website. De content pas je aan naar de taal en gebruiken van het land waarin je gaat verkopen.

Ook marketplaces zoals Bol.com breiden hun diensten uit naar het buitenland. Hierdoor ga je als verkoper via hun platform moeiteloos mee in die internationale uitbreiding. Voor je het weet gaat jouw eerste pakketje de grens over. Starten met online verkoop in het buitenland is bereikbaar maar ook spannend. Hier komt IQ Leads in beeld. Met de juiste expertise en ervaring ga je doelgericht aan de slag om de nieuwe markt te veroveren. Samen bouwen we aan de ideale strategie.

Voordelen van een internationale webshop

Naast dat je met een internationale webshop een kans over de grens aangrijpt, zorgt een webshop in het buitenland voor nog veel meer voordelen. We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Een nieuwe en grotere afzetmarkt
 • Meer conversies en omzet
 • Inkoop-schaalvoordelen mogelijk
 • Groeimogelijkheden voor je bedrijf
 • Minder afhankelijk van het huidige land waar je verkoopt
 • Risicospreiding
 • Kansen met een ander assortiment
 • Grotere naamsbekendheid

In onze whitepaper vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt om je kansen in het buitenland effectief te benutten.

internationale webshop.

Internationale SEO

Bij het opzetten van een internationale webshop komt veel kijken. Een belangrijk aandachtspunt is de taal. Zo is het cruciaal dat je website content beschikbaar wordt in de taal van de nieuwe markt. Uiteraard wil je daar ook scoren in de organische zoekresultaten, dus richten we het optimaal voor je in met Internationale SEO. We baseren onze marketingstrategie, zoekwoordenonderzoek en content creatie op de afzetmarkt van het specifieke land die je wilt aanboren. Dit doen we natuurlijk altijd in samenspraak met jou. We geven advies of nemen de volledige content voor je uit handen. Onze expertise ligt in online marketing en dit vertalen we dan ook moeiteloos naar het buitenland. Zo pluk jij hier de vruchten van.

Internationale SEA

Het grote voordelen van uitbreiden met behulp van Google-advertenties is dat dit niet stopt bij onze landsgrenzen. Met betaalde advertenties zoals Google Shopping bereik je jouw doelgroep moeiteloos met jouw producten. Binnen IQ Leads hebben we ervaring met SEA in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Amerika. We helpen je graag met het inrichten van je funnel, adverteren op de juiste zoekwoorden en het verhogen van je ROAS.

Adverteer je al via ons? Dan breiden we dit uiteraard uit naar het buitenland om je webshop ook over de grens goed aan te bieden. Download nu onze whitepaper en zie direct waar jouw kansen liggen.

internationale webshop2

Internationaal verkopen met hulp van IQ Leads

Wil je met SEO, SEA of Social media advertising starten in het buitenland of wil je een hele nieuwe webshop voor een ander land? IQ Leads, Lightspeed Gold Partner, geeft je een kickstart. Met ervaring in het upscalen naar diverse Europese landen adviseren we je graag, zodat jij met een gerust hart je doelen nastreeft. We ontwikkelen een data driven strategie om samen te kijken waar de kansen liggen. Samen starten! Welk land gaan we veroveren?

Wil jij ook beginnen met Internationaal verkopen?
Neem direct contact op met onze specialist Enver
Engelse webshop starten Belgische webshop starten Duitse webshop starten