Je webshop over de grens starten

Internationale webshop starten

De e-commerce wereld groeit erg hard in Nederland. Je webshop loopt voorspoedig en je wilt door naar de volgende stap. Je ambities najagen! Je te behalen successen hoeven zich echter niet tot Nederland te beperken. Breid je webshop internationaal uit en zet een online stap over de grens.

Wil je weten hoe je je webshop over de grens krijgt? Bij IQ Leads denken onze experts graag met je mee.

Online verkopen in Duitsland

Ontdek Duitsland, de verschillen en de verkoopkansen.

Ja, genau

Online verkopen in België

Ontdek België en wat een propere website betekent

Meer informatie

Online verkopen in het Verenigd Koninkrijk

Engels is makkelijk voor de meeste Nederlanders, maar heeft ook zijn valkuilen. Let us introduce you.

Let's go

De voordelen van een internationale webshop

Naast dat je met een internationale webshop een kans over de grens aangrijpt, zorgt een webshop in het buitenland voor nog veel meer voordelen. We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet:   

  • Een nieuwe en grotere afzetmarkt
  • Meer conversies en omzet
  • Inkoop-schaalvoordelen mogelijk
  • Groeimogelijkheden voor je bedrijf
  • Minder afhankelijk van het huidige land waar je verkoopt
  • Risicospreiding
  • Kansen met een ander assortiment
  • Grotere naamsbekendheid

In ons downloadable product vind je alle belangrijke informatie die je moet weten om je kansen in het buitenland effectief te benutten. 

De eerste stap zetten in het buitenland 

Je webshop uitbreiden naar het buitenland is bereikbaarder dan ooit tevoren. IQ Leads is Gold partner van het e-commerce platform Lightspeed. Binnen je Lightspeed shop schakel je eenvoudig naar een andere taal en maak je zonder al te veel moeite een kopie van je Nederlandse website. De content pas je aan naar de taal en gebruiken van het land waarin je gaat verkopen. 

Ook marketplaces zoals Bol.com breidde haar diensten uit naar het buitenland. Hierdoor ga je als verkoper via hun platform moeiteloos mee in die internationale uitbreiding. Voor je het weet gaat jouw eerste pakketje de grens over. Starten met online verkoop in het buitenland is bereikbaar maar ook spannend. Hier komt IQ Leads in beeld. Met de juiste expertise en ervaring ga je doelgericht aan de slag om de nieuwe markt te veroveren. Samen bouwen we aan de ideale strategie.

Ranken in Google

Bij het opzetten van een internationale webshop komt veel kijken. Een belangrijk aandachtspunt is de taal. Zo is het cruciaal dat je website content beschikbaar wordt in de taal van de nieuwe markt. Uiteraard wil je daar ook scoren in de organische zoekresultaten, dus richten we het optimaal voor je in met Internationale SEO. We baseren onze marketingstrategie, zoekwoordenonderzoek en content creatie op de afzetmarkt van het specifieke land die je wilt aanboren. Dit doen we natuurlijk altijd in samenspraak met jou. We geven advies of nemen de volledige content voor je uit handen. Onze expertise ligt in online marketing en dit vertalen we dan ook moeiteloos naar het buitenland. Zo pluk jij hier de vruchten van. Bekijk case 

SEA optimalisatie in een andere taal

Het grote voordeel van internationale uitbreiding met behulp van Google advertising is dat het niet stopt bij onze landsgrenzen. Met betaalde advertenties zoals Google Shopping bereik je jouw doelgroep moeiteloos met jouw producten. Binnen IQ Leads hebben we ervaring met SEA in de Nederlandse markt als ook diverse andere Europese landen. We helpen je graag met het inrichten van je funnel, adverteren op de juiste zoekwoorden en het verhogen van je ROAS

Adverteer je al via ons? Dan breiden we dit uiteraard uit naar het buitenland om je webshop ook over de grens goed aan te bieden. Download nu de downloadable product en zie direct waar jouw kansen liggen. 

Internationaal verkopen met behulp van IQ Leads

Wil je met SEO, SEA of Social media advertising starten in het buitenland of wil je een hele nieuwe webshop voor een ander land? IQ Leads, Lightspeed Gold Partner, geeft je een kickstart. Met ervaring in het upscalen naar diverse Europese landen adviseren we je graag, zodat jij met een gerust hart je doelen nastreeft. We ontwikkelen een data driven strategie om samen te kijken waar de kansen liggen. Samen starten! Welk land gaan we veroveren?