Verkopen op Amazon
Amazon staat in NL nog in de kinderschoenen. Wil jij er op tijd bij zijn? Verkoop dan nu alvast je producten op Amazon!
Onze specialist spreken?

Verkopen op Amazon

Bereik meer dan 300 miljoen gebruikers

Met meer dan 300 miljoen actieve gebruikers is het internationaliseren van je bedrijf binnen handbereik. Wil jij verkopen via Amazon, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Dan helpen wij je graag met:

  • Het opzetten van een Amazon-account
  • Het maken van een geoptimaliseerde productfeed
  • Het verkopen van jouw producten over de grens
adverteren op amazon

Opzetten account

Amazon staat niet bepaald bekend als een gebruiksvriendelijk platform voor verkopers. Wij horen dan ook vaak dat het opzetten van een Amazon-account al voor hoofdpijn zorgt. Laat staan het daadwerkelijke optimaliseren en verkopen. Wij nemen deze stress graag voor je weg en helpen je dan ook van begin tot eind met het opzetten van een Amazon-account.

Geoptimaliseerde feed

Ook Amazon werkt met een algoritme. Als jij jouw productfeed onvoldoende optimaliseert, is de kans dat jouw producten getoond worden bijzonder klein. En geen vertoningen betekent: geen verkopen. Wij helpen je graag met het optimaliseren van jouw productfeed, zodat jouw producten door het Amazon-algoritme gezien en vertoond worden.

Verkopen over de grens

Amazon is een perfect platform om eens te testen met het verkopen over de grens. Je hebt namelijk geen vertaalde webshop nodig om je producten over de grens aan te bieden met Amazon. Zie je dat een bepaald product of productgroep goed verkoopt in een land? Dan kan dat een reden zijn om daar een vertaalde shop voor maken en te lokaliseren.

Ook verkopen via Amazon?
Onze Amazon specialisten geven je graag vrijblijvend advies

Waarom verkopen op Amazon?

Amazon is met meer dan 300 miljoen actieve gebruikers één van de grootste e-commerce-websites in Europa. Dat brengt natuurlijk enorm veel voordelen met zich mee. Amazon maakt het mogelijk om je productaanbod open te zetten voor het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk om zo te verkopen in meerdere landen. Want veel Amazon-klanten kopen “over de grens”. Sinds maart 2020 is het ook mogelijk om via Amazon te verkopen in Nederland.

Door te verkopen via Amazon is internationalisatie binnen handbereik en bereik je actieve shoppers in 27 landen.

verkopen op amazon.

Hoe wij helpen met verkopen op Amazon

Het succesvol verkopen op Amazon draait om veel factoren. Waaronder het slim bijhouden van voorraad, hogere conversiepercentages en de juiste product- en sfeerafbeeldingen. Doordat de verkopen omhoog gaan, is de kans om Amazon Choice te worden groter. Wij spelen in op data. Dat doen wij door slimme tools te gebruiken zoals Helium10, Sonar en Scribble (om producten, zoekwoorden en trends te analyseren en om Amazon-listings te optimaliseren). De specialisten van IQ Leads zorgen ervoor dat je producten goed vindbaar zijn en de juiste uitstraling hebben die het verdient.

  • Wij controleren wereldwijd op winstgevendheid
  • Wij optimaliseren productinformatie op basis van zoektrends en zoekvolume
  • Wij analyseren concurrenten en de positionering van concurrenten
  • Wij optimaliseren advertenties op performance en resultaat

Succesvol verkopen op Amazon

Wil jij verkopen via Amazon, maar weet je niet niet hoe of waar je moet beginnen? Of ben je al een verkoper op Amazon maar niet tevreden over het resultaat, omdat je weet dat het beter kan, en moet? Succesvol verkopen op Amazon heeft te maken met de positionering van jouw merk en product op Amazon. Daar ondersteunen wij jou bij.

De specialisten van IQ Leads kunnen je ook ondersteunen met het verkopen op overige Marketplaces zoals Bol.com.

adverteren op amazon.
Meer weten over verkopen via Amazon?
Onze specialist Enver vertelt je er graag meer over!
Verkopen op Bol.com Verkopen op Marketplaces Adverteren op Marktplaats