Google Data Studio

Wil jij ook inzicht krijgen in de werkzaamheden die IQ Leads voor jou uitvoert en wat hiervan de resultaten zijn? Dit kan jij zien in één overzichtelijk Google Data Studio dashboard. Google Data Studio is onderdeel van ons aanbod data & analytics. Wil jij gemakkelijk data uitlezen? Lees hier meer over Google Data Studio.

Data & Analytics

Hoe wij je helpen met implementeren en interpreteren van Data en Analytics.

Lees meer

Google Analytics

Analyseren van het gedrag van al jouw websitebezoekers.

Meer informatie

Google Tag Manager

Het meten van specifieke gebeurtenissen en events op je website.

Lees meer

Wat is Google Data Studio

Google Data Studio is een dashboard en rapportage tool die gemakkelijk te gebruiken, aan te passen en te delen is. Met Google Data Studio kan je eenvoudig visuele rapporten maken op basis van verzamelde data uit verschillende bronnen. Je kiest zelf helemaal hoe jij een dashboard wilt inrichten en welke KPI’s jij graag wilt weten. Daarnaast heb je ook de volledige vrijheid over de periode waarvan je de data wilt inzien. Hierdoor kun je Google Data Studio gebruiken voor korte momentopnames, maar ook voor periodieke rapportages zoals maand-, kwartaal- of zelfs jaarrapportages. Je kunt hiervoor iedere keer hetzelfde dashboard gebruiken. Het switchen tussen verschillende programma’s is hiermee verleden tijd!

seo audit

Één overzichtelijk dashboard

Het grote voordeel van Google Data Studio is dat alle data in één overzichtelijk dashboard terug te vinden is. Het eindeloos switchen tussen verschillende platformen om data op te zoeken is daarom niet meer nodig. Dit scheelt niet alleen veel tijd bij het maken van rapportages, maar ook in vergaderingen waarin resultaten besproken worden. Bovendien bepaal jij zelf hoe de data wordt weergeven, dus zodat deze ook voor een leek te begrijpen is.

Dashboard in jouw huisstijl

Doordat jij met Google Data Studio zelf een dashboard bouwt, heb je ook de mogelijkheid om styling hiervan te bepalen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een dashboard in te richten dat geheel in lijn is met de huisstijl van jouw onderneming. Of dat nu gaat om de achtergrond van je dashboard, of de kleur van jouw staafdiagrammen, grafieken en tabellen. Je hebt alles in eigen hand.

google data studio dashboard maken

Data uit verschillende databronnen

Je kunt binnen Google Data Studio data importeren vanuit verschillende databronnen die door Google worden aangeboden. Denk hierbij aan Analytics, Ads, Search Console en Youtube. Wil jij data inladen uit een bron die niet standaard wordt geaccepteerd? Geen enkel probleem. Zolang jij deze data in een Google Sheet hebt staan, kun je het ook in een dashboard laden. Zo kun jij zelfs data vanuit Facebook in het rapport zetten of uit elk ander kanaal, zolang de data maar in een Google Sheet beschikbaar is.

Google Data Studio versus Google Analytics

Toch ziet lang niet iedereen de noodzaak van een Google Data Studio dashboard in. Je hebt immers ook een dashboard functie in Google Analytics, toch? Dat is zeker waar. Echter kun je de twee dashboard niet echt met elkaar vergelijken. Immers kun je in het dashboard van Analytics alleen maar gebruik maken van de data uit deze bron. Bij Data Studio kun je juist data van verschillende bronnen met elkaar combineren en vergelijken. Hierdoor krijg je nog beter inzicht in de kansen en bedreigingen van jouw onderneming. Wacht dus niet langer en begin gelijk met het opstellen van een overzichtelijk dashboard voor jouw bedrijf.

Wat doet IQ Leads met Google Data Studio

Wil jij graag een persoonlijk dashboard, maar heb je geen idee waar te beginnen? Geen paniek, want wij helpen je hier graag mee. Onze specialisten werken dagelijks met Data Studio en helpen jou graag met alle vragen over deze rapportage tool. Liever alles uit handen geven? Ook dat is voor ons geen enkel probleem. Neem contact op met onze specialisten en geef jouw wensen en belangrijkste KPI’s door, zodat wij voor jou aan de slag kunnen met een nieuw dashboard.