Transparante data en inzicht
Alle belangrijke data centraal in één dashboard. Wij helpen je graag met het instellen van Google Data Studio.
Wil jij een dashboard?

Google Data Studio

Optimaliseer jouw website aan de hand van data

Wil jij ook inzicht krijgen in de werkzaamheden die IQ Leads voor jou uitvoert en wat hiervan de resultaten zijn? Dit kan jij zien in één overzichtelijk Google Data Studio-dashboard. Google Data Studio is onderdeel van ons aanbod data & analytics. Wil jij ook:

  • Belangrijke KPI’s op één plek zien?
  • Een visueel aantrekkelijk dashboard?
  • Meerdere databronnen koppelen?
conversie optimalisatie.

Eén plek

Hoe groter jouw webshop, hoe groter de kans dat jij je belangrijke data van verschillende plekken moet halen. Dit maakt het vergelijken en analyseren niet makkelijker. Met een Data Studio-dashboard zorg je er voor dat jij vanaf 1 plek al jouw analyses kunt maken.

Visueel dashboard

Data bestaat vaak uit cijfertjes. Dat is niet voor iedereen even makkelijk uit te lezen. Daarom werken wij in Google Data Studio graag met overzichtelijke, aantrekkelijke tabellen en grafieken. Zo lees jij de data makkelijker uit en past het dashboard ook bij je huisstijl.

Meerdere databronnen

Data uit verschillende bronnen halen, is een tijdrovend en vervelend klusje. In Google Data Studio koppelen wij voor jou meerdere databronnen zoals Google Ads, Search Console en Analytics, zodat alle data op één dashboard te zien is.

Problemen met Data Studio?
Neem contact op met onze specialisten voor een gratis adviesgesprek over Data Studio

Wat is Google Data Studio?

Google Data Studio is een dashboard- en rapportage-tool die gemakkelijk te gebruiken, aan te passen en te delen is. Met Google Data Studio kan je eenvoudig visuele rapporten maken op basis van verzamelde data uit verschillende bronnen. Je kiest zelf helemaal hoe jij een dashboard wilt inrichten en welke KPI’s jij graag wilt weten. Daarnaast heb je ook de volledige vrijheid over de periode waarover je de data wilt inzien. Hierdoor kun je Google Data Studio gebruiken voor korte momentopnames, maar ook voor maand-, kwartaal- of zelfs jaarrapportages. Je kunt hiervoor iedere keer hetzelfde dashboard gebruiken. Het switchen tussen verschillende programma’s dus hiermee verleden tijd!

wat is google data studio

Één overzichtelijk dashboard

Het grote voordeel van Google Data Studio: alle data is in één overzichtelijk dashboard terug te vinden. Je hoeft dus niet meer eindeloos te switchen tussen verschillende platformen om data op te zoeken. Dit scheelt niet alleen veel tijd bij het maken van rapportages, maar ook in vergaderingen waarin resultaten besproken worden. Bovendien bepaal jij zelf hoe de data wordt weergeven. Zoals in grafieken of cirkeldiagrammen. Zo kan iedereen de data lezen.

Dashboard in jouw huisstijl

Doordat jij met Google Data Studio zelf een dashboard bouwt, heb je ook de mogelijkheid om styling hiervan te bepalen. Je kan bijvoorbeeld het dashboard in de huisstijl van jouw onderneming maken. Of dat nu gaat om de achtergrond van je dashboard of de kleur van jouw staafdiagrammen, grafieken en tabellen. Je hebt alles in eigen hand.

data studio dashboard
"Maak gebruik van een van de honderden voorgeprogrammeerde databronnen om data te combineren"

Data uit verschillende databronnen

Je kunt binnen Google Data Studio data importeren vanuit verschillende databronnen die door Google worden aangeboden. Denk hierbij aan Analytics, Ads, Search Console en Youtube. Wil jij data inladen uit een bron die niet standaard wordt geaccepteerd? Geen enkel probleem. Zolang jij deze data in een online Excelsheet hebt staan, kun je het ook in een dashboard uploaden. Zo kun je zelfs data vanuit Facebook of LinkedIn aan het dashboard toevoegen.

Google Data Studio versus Google Analytics

Toch ziet lang niet iedereen de noodzaak van een Google Data Studio-dashboard in. Heb je dan niet voldoende aan de dashboard-functie in Google Analytics? Nou, nee. Deze twee dashboarden zijn niet echt met elkaar vergelijken. Het dashboard van Analytics kan immers alleen meer data uit dat programma tonen. Bij Data Studio kun je juist data van verschillende bronnen met elkaar combineren en vergelijken. Hierdoor krijg je nog beter inzicht in de kansen en bedreigingen van jouw onderneming. Wacht dus niet langer en begin gelijk met het opstellen van een overzichtelijk dashboard voor jouw bedrijf.

google data studio 4

Data Studio-dashboard laten maken?

Wil jij graag een persoonlijk dashboard, maar heb je geen idee waar te beginnen? Geen paniek, want wij helpen je hier graag mee. Onze specialisten werken dagelijks met Data Studio en helpen jou graag met alle vragen over deze rapportage-tool. Liever alles uit handen geven? Ook dat is voor ons geen enkel probleem. Neem contact op met onze specialisten en geef jouw wensen en belangrijkste KPI’s door. Dan maken wij een nieuw en overzichtelijk dashboard voor je.

google analytics in het klein.
Wil jij ook een eigen Google Data Studio-dashboard?
Onze dataspecialist Mike vertelt je er graag meer over
Google Analytics Google Tag Manager Data en Analytics