NIEUWSBRIEVEN DIE NIET METEEN DE PRULLENBAK INGAAN
Blijf op een positieve manier in contact met jouw klanten door middel van nieuwsbrieven
Nieuwsbrief laten maken?

Nieuwsbrief uitbesteden

Nieuwsbrieven uitbesteden aan ervaren e-mail marketeer

Kies je voor een nieuwsbrief uitbesteden bij IQ Leads? Dan ben je verzekerd van professioneel uitgevoerde e-mail-campagnes die niet alleen door meer mensen worden geopend, maar die ook leads of conversies opleveren. Een nieuwsbrief is een belangrijke manier van communiceren met jouw doelgroep. Onze eigentijdse aanpak legt een bijzondere nadruk op inhoud van hoge kwaliteit voor de lezers. Geen 13 in een dozijn, maar gepersonaliseerde nieuwsbrieven die echt relevant zijn voor de ontvanger. Wil jij ook:

 • Een hogere open rate?
 • Een strak vormgegeven e-mail-template?
 • Minder tijd kwijt zijn aan nieuwsbrieven?
email automation.

Hoge open rate

Je kunt nog zoveel e-mailadressen in jouw mailbestand hebben, als de open rate laag blijft, zal je dat ook terugzien in de omzet. Daarom moet de open rate (de hoeveelheid mensen die de nieuwsbrief opent) snel omhoog. Wij weten precies welke onderwerpen daarvoor zorgen. Twijfel je? Dan kunnen we dit middels een A/B-test ook nog eens bewijzen. Zo maken wij altijd beslissingen op basis van data.

Strak e-mail-template

Als jij jouw klanten zo ver hebt gekregen om de mail te openen, is het de kunst om hen ook te laten converteren. Dat blijkt voor veel ondernemers die wij spreken nog erg lastig. Het design van een nieuwsbrief heeft hier een grote invloed op. Een mooi design straalt namelijk professionaliteit uit. Wij zorgen er voor dat het template aansluit bij jouw huisstijl, zodat iedereen jouw bedrijfsnaam direct herkent.

Minder tijd kwijt zijn

Het vormgeven van een nieuwsbrief kan veel tijd in beslag nemen. Niet alle e-mailprogramma’s zijn even gebruiksvriendelijk. Gelukkig kennen wij meerdere programma’s, dus weten we precies hoe we jouw nieuwsbrief mooi vormgeven zodat die zorgt voor extra conversies. Wil jij je weer bezig houden met ondernemen in plaats van vormgeven? Dan helpen wij je graag met het stylen van jouw nieuwsbrieven!

Vragen over nieuwsbrieven?
Neem contact op met een van onze specialisten voor een gratis adviesgesprek

Voordelen van nieuwsbrief uitbesteden

Of het nu gaat om een educatieve nieuwsbrief of een commerciële campagne, het opstellen van een nieuwsbrief is een tijdrovende klus. Het vereist gespecialiseerde vaardigheden. Onderzoek, de manier van schrijven, copywriting, het juiste beeldmateriaal… al die dingen zijn belangrijk. De beste manier om al deze elementen goed te krijgen, is door het uitbesteden van de nieuwsbrief aan IQ Leads. Onze nieuwsbrief-experts kijken naar jouw kansen in de markt en zorgen ervoor dat jouw nieuwsbrief daadwerkelijk geopend en gelezen wordt. Het doel? Klanten aan je binden met gepersonaliseerde nieuwsbrieven om zo jouw doelen te behalen.

Nieuwsbrief op de IQ Leads-manier

Wil je aan de slag gaan met een nieuwsbrief, maar heb je geen idee hoe je dit slim en efficiënt aanpakt? Of heb je zelf al nieuwsbrieven verstuurd, maar bereik je niet het gewenste doel? Een nieuwsbrief laten maken door IQ Leads is een uitstekend idee! Wij doen niet aan gestandaardiseerde werkwijzen, maar pakken het op onze unieke wijze aan:

 • Volledige ontzorging van jouw nieuwsbriefcampagne
 • Altijd alles in overleg met jou
 • Segmentatie en profielverrijking voor personalisatie
 • Professionele vormgeving van je nieuwsbrief
 • Van A tot Z wordt je nieuwsbriefcampagne opgebouwd
 • Aan de hand van A/B-testen en rapportages bouwen we voort op behaalde resultaten
 • Transparant in onze communicatie en werkwijze

Voordat we beginnen met het opstellen van een geschikte nieuwsbriefcampagne gaan we eerst met je om de tafel zitten. Wie ben je, wie zijn je klanten en wat wil je bereiken? Op die manier kunnen we een goede inschatting maken van waar jouw klanten behoefte aan hebben en hoe we de campagne vorm gaan geven. Maatwerk dus.

email marketing

Waarom wij succesvol nieuwsbrieven versturen

Er zijn ontzettend veel bureau’s waar je kunt aankloppen om jouw nieuwsbrief uit te besteden, maar wij zijn van mening dat je met onze manier van werken het meeste rendement uit je nieuwsbrief haalt. Waarom? Wij versturen nieuwsbrieven niet in bulk, maar kijken veel meer naar relevantie. Dit leggen we graag uit aan de hand van een voorbeeld. Stel, je hebt een dierenwinkel.

Jan schrijft zich in voor de nieuwsbrief van jouw dierenwinkel. Hij heeft een schattig hondje en wil graag op de hoogte gehouden worden van leuke acties of nieuwtjes, dus Jan schrijft zich in. De eerste nieuwsbrief komt binnen en Jan opent hem nieuwsgierig. Helaas raakt hij toch teleurgesteld. Waarom? De acties in de nieuwsbrief zijn allemaal acties voor katten. Kattenvoer, kattenspeeltjes, kattenbakvulling… Jammer, maar volgende keer beter!

Een week later ontvangt Jan weer een nieuwsbrief. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Maar ook dit keer is Jan niet tevreden, want het gaat nu over speciaal konijnenvoer in de aanbieding. Na twee keer een nieuwsbrief ontvangen te hebben waar Jan niks aan heeft gehad, besluit hij zich weer uit te schrijven. Hoe had jij als eigenaar van de dierenwinkel Jan wél blij kunnen maken? Door hem alleen acties en nieuwtjes over hondenvoer en hondenspeeltjes te sturen!

5 redenen om jouw nieuwsbrief uit te besteden

Nieuwsbrieven zijn een geweldig marketingmiddel om in contact te komen met jouw doelgroep. Waarom? De instapdrempel is laag, ze kosten relatief weinig en ze hebben een bewezen potentieel voor een groot rendement. Maar maak en verstuur je de nieuwsbrief zelf of besteed je het uit aan een professional? Dat is een lastige keuze. Als jij je kan vinden in één van onderstaande 6 punten, kun je de nieuwsbrieven beter uitbesteden.

 • Je hebt moeite om sterke teksten te schrijven.
 • Je hebt moeite om het beeldmateriaal vorm te geven.
 • Je hebt te weinig tijd en je moet je eigenlijk op ander werk focussen.
 • Je kunt geen onderwerpen bedenken voor de nieuwsbrieven.
 • Je mist een duidelijke strategie achter het versturen van nieuwsbrieven.
mailprogrammas.
"80% van de marketeers gelooft dat e-mail marketing klantloyaliteit verhoogt"

Voor wie zijn nieuwsbrieven geschikt?

Of je nu een dienst verkoopt of een webshop hebt, het versturen van digitale nieuwsbrieven is handig voor verschillende bedrijven en organisaties. Voor e-commercebedrijven is het een geweldig middel om het huidige klantenbestand op de hoogte te brengen van bijvoorbeeld kortingen, nieuwe collecties of andere relevante informatie. De Customer Lifetime Value (CLV) is namelijk ontzettend belangrijk.

Nieuwsbrieven focussen op de CLV

Vaak zien we in de onlinemarketingwereld dat bedrijven zich vooral focussen op het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl het verhogen van de Customer Lifetime Value misschien nog wel veel belangrijker is. Waarom? Deze klanten hebben al iets bij jou afgenomen. Ze zijn al bekend met jouw product of dienst en zullen dus sneller overgaan tot nog een aankoop dan potentiële klanten. Maar ook wanneer je een dienst verkoopt, zijn nieuwsbrieven een uitstekende manier om jouw doelgroep van relevante informatie te voorzien.

Nieuwsbrief laten maken door IQ Leads?

Als onlinemarketingbureau hebben we de kennis en expertise in huis om een doordachte e-mailstrategie uit te werken. We gaan vooral veel testen, analyseren en optimaliseren om het hoogst mogelijke rendement uit jouw nieuwsbrieven te halen. Tevens is het mogelijk dat we jouw hele e-mail marketing uit handen nemen en kunnen we door e-mail automation veel van jouw e-mails laten automatiseren.

email marketing mogelijkheden
gokhan specialist
Meer weten over succesvolle nieuwsbrieven?
Onze e-mail marketing-specialist Gökhan vertelt je er graag meer over!