Magie met woorden en beelden

Content Marketing

Je hebt de volgende uitspraak vast wel eens gehoord, “content is key’’. Maar waarom is content marketing zo belangrijk geworden en wat bereik jij als ondernemer ermee? Wil jij weten hoe je content marketing in moet zetten, neem dan contact op met één van onze content marketeer. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

SEO Teksten

Woorden afgestemd op de customer-journey om jouw doelgroep echt te bereiken.

Meer informatie

Banners & Afbeeldingen

De beste visuele strategie om jouw merk bij de online gebruikers te brengen.

Meer informatie

Feed marketing

Slimme feeds voor adverteren via verschillende vergelijkingssites.

Meer informatie

Wat is Content Marketing?

Content marketing is een strategische marketingaanpak die gericht is op het creëren en distribueren van waardevolle, relevante en consistente content om een specifieke doelgroep aan te trekken en te behouden en, uiteindelijk, om winstgevende conversies te stimuleren. Content marketing omvat diverse soorten marketing waarbij inhoud oftewel content voor de consument wordt gemaakt en verspreid. Deze inhoud kan informatie zijn om de consument te informeren over jouw eigen diensten/producten. 

Nu je weet wat wat content marketing is willen we je informeren waarom je content marketing zou moeten inzetten.

Waarom content marketing?

Content marketing is vooral voor de potentiële klant en huidige klant van toepassing. Met behulp van content marketing help jij de klant met het oplossen van hun problemen. De inhoud die jij stuurt naar de doelgroep moet de interesse wekken en de behoefte van de doelgroep vullen. Dit doe je door waardevolle kennis te sturen. Door content marketing leert de doelgroep je kennen als iemand die zijn problemen kan oplossen en ben jij als het goed is de eerste keus als de klant een goede leverancier zoekt.

Nu je weet waarom je content marketing in zou moeten zetten, leggen we uit waartoe content marketing leiden kan.

Gevolgen content marketing

Je weet nu wat content marketing is en waarom je content marketing in moet zetten voor je organisatie maar waar leidt content marketing nou toe. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van content marketing:

Verbeter de merkreputatie door content marketing: Een van de grootste voordelen van content marketing is dat de reputatie van je merk verbeterd door middel van veel content. Door middel van het inzetten van content bouw je aan een goede band met je klanten. Deze klanten krijgen vertrouwen in je merk en hierdoor bouw je als bedrijf aan een positieve merkreputatie. 

Betere klantenbinding door content marketing: Door content goed in te zetten en op de juiste kanalen te plaatsen is de kans groot dat mensen uw website regelmatig gaan bezoeken. Als de inhoud eenmaal goed genoeg is voor mensen om in u te geloven werk je aan de klantenbinding. Eenmaal een sterke band met de doelgroep 

Meer leads door content marketing: Het belangrijkste voor bijna elke ondernemer is het binnenhalen van conversies. Hierin kan content marketing een belangrijke rol in spelen. Wanneer de inhoud overtuigt, is de kans groter dat de klant de gewenste actie ondergaat op uw website.

Bepalende factoren content marketing

Focus op de juiste doelgroep: Verplaats je in de doelgroep: wat wil jouw doelgroep lezen. Alleen inhoud die relevant is voor de doelgroep dragen bij aan het bereiken van het doel.

Hoge tekstkwaliteit: Bij content marketing is het van belang dat de teksten foutloos en leesvriendelijk zijn geschreven.

Wees uniek: Veel bedrijven maken gebruik van content marketing, de truc is dan ook om unieke content te schrijven. Unieke content wordt eerder opgepakt door de zoekmachines. Dus wees uniek en voorkom dat je op lagere posities wordt geplaatst.

onpage factoren

Content marketing uitbesteden aan IQ Leads

Wil jij ook aan de slag met content marketing maar ontbreekt het aan de juiste middelen om goede content op te stellen of heb je simpelweg geen tijd. Laat dan de content marketing uitbesteden. Neem contact op met één van onze specialisten en wij helpen je graag verder.