Magie met woorden en beelden

Content Marketing

Je hebt de volgende uitspraak vast wel eens gehoord, “content is key’’. Maar waarom is content marketing zo belangrijk geworden en wat bereik jij als ondernemer ermee? Wil jij weten hoe je content marketing in moet zetten, neem dan contact op met één van onze content marketeer. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

SEO Teksten

Woorden afgestemd op de customer-journey om jouw doelgroep echt te bereiken.

Meer informatie

Banners & Afbeeldingen

De beste visuele strategie om jouw merk bij de online gebruikers te brengen.

Meer informatie

Social Media Marketing

Content Marketing als onderdeel van een social media marketing strategie.

Meer informatie

Wat is Content Marketing?

Content marketing is een strategische marketingaanpak die gericht is op het creëren en distribueren van waardevolle, relevante en consistente content om een specifieke doelgroep aan te trekken en te behouden en, uiteindelijk, om winstgevende conversies te stimuleren. Content marketing omvat diverse soorten marketing waarbij inhoud oftewel content voor de consument wordt gemaakt en verspreid. Deze inhoud kan informatie zijn om de consument te informeren over jouw eigen diensten/producten. 

Nu je weet wat wat content marketing is willen we je informeren waarom je content marketing zou moeten inzetten.

Waarom content marketing?

Content marketing is vooral voor de potentiële klant en huidige klant van toepassing. Met behulp van content marketing help jij de klant met het oplossen van hun problemen. De inhoud die jij stuurt naar de doelgroep moet de interesse wekken en de behoefte van de doelgroep vullen. Dit doe je door waardevolle kennis te sturen. Door content marketing leert de doelgroep je kennen als iemand die zijn problemen kan oplossen en ben jij als het goed is de eerste keus als de klant een goede leverancier zoekt.

Nu je weet waarom je content marketing in zou moeten zetten, leggen we uit waartoe content marketing leiden kan.

Paid, Owned en Earned content

De effectiviteit van content marketing kan worden beïnvloed door inzet van verschillende kanalen. Daarin maken we onderscheid tussen paid, owned en earned.

Paid content is de inzet van (online) kanalen, tegen betaling. Dit kunnen bijv. websites, online magazines, blogs, social media of influencer marketing zijn. Wij hebben meerdere partners waar we regelmatig mee samenwerken om dit soort projecten te realiseren.

Owned content zijn de eigen kanalen van een bedrijf. Waaronder de website, sociale kanalen, email-bestand. We helpen en adviseren je graag om deze kanalen te laten groeien, zodat het plaatsen van owned content steeds meer impact gaat hebben op je resultaten.

Earned content kan gezien worden als gratis publiciteit. Dit zijn de websites, blogs, nieuwsitems en reposts op sociale kanalen die jouw verhaal gratis doorvertellen.

Wij hebben als online marketing bureau ervaring om vanuit owned en paid media, een sneeuwbaleffect met earned media te creëren. Waarbij het vergroten van de bekendheid van jouw bedrijf centraal staat. . Hierin kan content marketing een belangrijke rol in spelen. Content marketing helpt om vertrouwen uit te stralen en een band op te bouwen bij de klant. Wanneer de inhoud overtuigt, is de kans groter dat de klant de gewenste actie ondergaat op uw website.

Gevolgen content marketing

Je weet nu wat content marketing is en waarom je content marketing in moet zetten voor je organisatie maar waar leidt content marketing nou toe. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van content marketing:

Verbeter de merkreputatie door content marketing: Een van de grootste voordelen van content marketing is dat de reputatie van je merk verbeterd door middel van veel content. Door middel van het inzetten van content bouw je aan een goede band met je klanten. Deze klanten krijgen vertrouwen in je merk en hierdoor bouw je als bedrijf aan een positieve merkreputatie. 

Betere klantenbinding door content marketing: Door content goed in te zetten en op de juiste kanalen te plaatsen is de kans groot dat mensen uw website regelmatig gaan bezoeken. Als de inhoud eenmaal goed genoeg is voor mensen om in u te geloven werk je aan de klantenbinding. Eenmaal een sterke band met de doelgroep 

Content marketing als lead generator: Het belangrijkste voor bijna elke ondernemer is het binnenhalen van conversies. Hierin kan content marketing een belangrijke rol in spelen. Content marketing helpt om vertrouwen uit te stralen en een band op te bouwen bij de klant. Wanneer de inhoud overtuigt, is de kans groter dat de klant de gewenste actie ondergaat op uw website.

Bepalende factoren content marketing

Focus op de juiste doelgroep: Verplaats je in de doelgroep: wat wil jouw doelgroep lezen. Alleen inhoud die relevant is voor de doelgroep dragen bij aan het bereiken van het doel.

Hoge tekstkwaliteit: Bij content marketing is het van belang dat de teksten foutloos en leesvriendelijk zijn geschreven.

Wees uniek: Veel bedrijven maken gebruik van content marketing, de truc is dan ook om unieke content te schrijven. Unieke content wordt eerder opgepakt door de zoekmachines. Dus wees uniek en voorkom dat je op lagere posities wordt geplaatst.

Content marketing uitbesteden aan IQ Leads

Wil jij ook aan de slag met content marketing maar ontbreekt het aan de juiste middelen om goede content op te stellen of heb je simpelweg geen tijd. Laat dan de content marketing uitbesteden. Wij stellen een volledige content kalender voor je op, waar jij geen omkijken meer naar hebt. Neem contact op met één van onze specialisten en wij helpen je graag verder.