Bereik jongeren via TikTok
Een van de meest trending social media kanalen van het afgelopen jaar, TikTok. Meer over TikTok weten en dit inzetten voor jouw bedrijf? IQ Leads helpt je op weg.
Beginnen met TikTok Ads?

Adverteren via TikTok

Speel in op de trend en begin met adverteren via TikTok

Je hebt het vast wel meegekregen afgelopen jaar. De enorme groei van social media platform TikTok. Waar in het begin met name jongeren op TikTok te vinden waren, zien we dat er steeds meer volwassenen ook een account aanmaken. Sinds kort zijn deze volwassenen te targeten door middel van adverteren via TikTok. Heb jij hulp nodig met:

  • Het opzetten van een TikTok-account?
  • Het bepalen van de targeting?
  • Het ontwikkelen van TikTok-advertenties?

Account opzetten

Het is sinds kort mogelijk in Nederland om te adverteren via TikTok. Het is daarom nog niet voor iedereen duidelijk hoe je het beste een zakelijk account op TikTok kunt aanmaken. Maar wij hebben dit al vaker gedaan. Het is voor ons dan ook geen enkel probleem. En we helpen je hier graag mee.

Bepalen wie je target

Op TikTok zit zowel jong als oud. Het targeten van je advertenties is daarom enorm belangrijk. Je wilt immers niet dat jouw advertentie aan een verkeerde doelgroep wordt getoond. Wij helpen je graag met het bepalen van de beste doelgroepen en passen hier jouw TikTok-advertenties op aan.

Advertenties maken

Op TikTok vind je hele unieke content. Het ontwikkelen van een pakkende advertentie is daarom niet zo eenvoudig als op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Wij ondersteunen je graag met het gehele creatieve proces: van script tot filmpje.

Hulp nodig met TikTok Adverteren?
Neem direct contact op met onze specialisten voor een vrijblijvend adviesgesprek

Wat is TikTok?

Met TikTok kunnen gebruikers van de app video’s maken met muziek op de achtergrond. Vervolgens kunnen deze video’s weer op andere social media gedeeld worden. Een video op TikTok heeft een tijdsduur van 15-60 seconden. De filmpjes bestaan voornamelijk uit playbacken, dansjes of grappige content. TikTok is in ieder geval een platform waar creativiteit gestimuleerd wordt. Niet alleen qua onderwerp, ook tijdens het bewerken. Zo kun je tijdens het opnemen van een video de snelheid aanpassen en achteraf verschillende filters en effecten toepassen. Op deze manier worden de video’s vaak nog grappiger. TikTok wordt dan ook met name gebruikt door jongeren en “hippe” volwassenen. Volgens TikTok moet de gebruiker minimaal 13 jaar oud zijn om de app te gebruiken.

De app heeft een startpagina, zoekpagina, inbox voor berichten en een persoonlijke accountpagina. Op de startpagina komen TikToks terecht die voor de gebruiker aanbevolen worden. Wanneer de gebruiker een video upload, kan diegene ook hashtags toevoegen aan de beschrijving. Op deze manier kunnen specifieke onderwerpen naar voren gebracht worden, zoals #cars, #funny, #dog, #foryoupage, #fashion etc. Op TikTok zien we ook regelmatig een nieuwe challenge voorbijkomen. Dan gaan gebruikers een challenge van een andere TikTokker aan en geven ze die #challenge door aan andere gebruikers.

adverteren op tiktok

TikTok-adverteren voor jouw bedrijf

Als bedrijf gebruik maken van TikTok? Doen! Sinds kort is het mogelijk om te adverteren op TikTok. Het is wel een heel creatief platform, een simpele advertentie gaat het dan ook niet redden. Op dit moment worden enkele adverteerders toegelaten om daadwerkelijk te adverteren op TikTok. Als bedrijf kan je sowieso alvast een bedrijfsprofiel aanmaken, waarmee je een blauw vinkje kan krijgen. Dit laat zien dat het profiel geverifieerd is.

Wil je adverteren? Dan meld je jouw bedrijf aan via het aanvraagformulier op de website van TikTok. Het platform neemt dan contact met jou op. Voorbeelden van advertenties zijn in-feed advertenties, hashtag-challenges en gesponsorde videos. De kosten van de advertenties worden berekend op basis van CPC en CPM. Samenwerkingen met influencers vindt ook al plaats op TikTok, wat een handige manier kan zijn om een product of dienst te laten zien.

ads op tiktok
Meer weten over TikTok-adverteren?
Onze marketeer Matthijs vertelt je er graag alles over!
Adverteren via Facebook Adverteren via Instagram Adverteren via LinkedIn