Daar is over nagedacht

Lokale zoekmachine optimalisatie

Lokale SEO zorgt ervoor dat jouw website in de organische zoekresultaten in jouw regio beter gevonden wordt. Het grote voordeel van lokale seo is dat je niet de hevige concurrentiestrijd hoeft aan te gaan met concurrenten uit het hele hand.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie kan bij de juiste uitvoering een enorm rendement opleveren.

Meer informatie

Linkbuilding

Een goede site-structuur en hiërarchie zorgen ervoor dat Google jouw website makkelijk kan doorzoeken, begrijpen en indexeren.

Meer informatie

Zoekwoordenonderzoek

Achterhaal welke woorden er in welke fase van de klant-journey gebruikt worden om jouw doelgroep echt te bereiken.

Meer informatie

SEO Audit

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle fouten die ervoor zorgen dat je site de toppositie op Google nog niet heeft bereikt.

Meer informatie

SEO content plan

Een succesvolle SEO content strategie begint met een plan. Als je hoog wilt scoren, heb je goede content op de juiste plaats nodig.

Meer informatie

SEO migratie

Zonder een goede SEO migratie loop je risico op tot 80% verlies van je organisch verkeer. Voorkom dit en ga voor een goede aanpak.

Meer informatie

Lokale zoekmachine optimalisatie

Stel, je bent een lokale visboer in Alphen aan den Rijn en je hebt naast een fysieke winkel ook een webshop waar mensen vis kunnen bestellen. Als lokale visboer in Alphen aan den Rijn is local SEO veel doeltreffender, omdat het bezorggebied waarschijnlijk in de omgeving van Alphen aan den Rijn en maximaal 15 kilometer daarbuiten ligt. Je zit er niet op te wachten om kleine bestellingen in Groningen te moeten bezorgen. Als lokale visboer in Alphen aan den Rijn heb je dus minder aan klanten in Groningen en daarom wil je met jouw webshop lokaal goed zichtbaar zijn.  

Wanneer jouw doelgroep zich in of nabij de stad waar jouw fysieke winkel bevindt, is de kans op conversie velen malen groter dan wanneer iemand aan de andere kant van het land woont. Uit onderzoek is gebleken dat 72% van de consumenten die een lokale zoekopdracht uitvoeren, binnen één dag een fysieke winkel in de buurt bezoeken. Naast dat het niet voor alle bedrijven interessant is om landelijk of misschien zelf internationaal gevonden te worden, kan het lokale zoekgedrag verschillen ten opzichte van het landelijke zoekgedrag. Google zegt zelfs dat lokale zoekopdrachten in de afgelopen 2 jaar vervijfvoudigd zijn. Onder lokale zoekopdrachten verstaan we zoektermen in combinatie met ‘dichtbij’ of ‘in de buurt’. Een consument zou dus bijvoorbeeld kunnen zoeken naar ‘gaatjes schieten’, maar de kans dat diegene zoekt op ‘gaatjes schieten Alphen aan den Rijn’ of ‘gaatjes schieten in de buurt’ is een stuk groter. 

Bij lokale zoekmachine optimalisatie gaat het erom hoe jij jouw website kunt optimaliseren om beter te ranken voor een lokaal publiek. Met een website heb je de mogelijkheid om landelijk of zelfs internationaal te targeten, maar voor bedrijven die regionaal actief zijn, is een lokale focus veel efficiënter. Daarom is het (als lokale ondernemer) bij zoekmachine optimalisatie belangrijk om na te gaan welke doelgroep je precies wilt bereiken.

Local SEO uitbesteden door IQ Leads

Wanneer wij voor jouw website aan de slag gaan met local seo, zullen we naast jouw website, ook jouw Google Mijn Bedrijf-account gaan optimaliseren om te zorgen dat jouw website beter gevonden wordt in regio’s waar jij je op focust. 

Google Mijn Bedrijf

Voordat we aan de slag gaan met local seo, kijken we of er volledig gebruik wordt gemaakt van Google Mijn Bedrijf. Met Google Mijn Bedrijf kun je jouw bedrijf zichtbaar maken door een bedrijfsvermelding aan te maken, mits je de adresgegevens, openingstijden etc. correct en volledig hebt ingevuld. Zo kijken we dus of je bijvoorbeeld gevonden wordt met zoekopdrachten als ‘visboer Alphen aan den Rijn’. Naast dat je met een Google Mijn Bedrijf goed gevonden wordt op producten en diensten, is deze bedrijfsinformatie ook zichtbaar in de Google Maps resultaten én geef je de consument de mogelijkheid om een review achter te laten. 

Reviews

Het grote voordeel van reviews op Google, is dat Google de gemiddelde score van die reviews en het aantal reviews toont. Vervolgens zal Google positieve reviews meenemen in de lokale ranking van jouw website, waardoor je jouw doelgroep laat zien dat je een betrouwbare website bent.    

Local linkbuilding

Linkbuilding, een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat de autoriteit van jouw site verbeterd wordt. Bij local linkbuilding richten we ons volledig op het verkrijgen van relevante, lokale externe links. Wanneer jouw website links krijgt van bedrijven uit de omgeving waarin jij je wilt focussen, zal het bezoekersaantal op jouw website verhogen.    

Structured data

Je kunt de adresgegevens van jouw bedrijf kenbaar maken middels Google Mijn Bedrijf, maar het is ook mogelijk om dit via structured data uit te lichten. We zorgen middels structured data, ook wel bekend als schema.org markup ervoor dat contactgegevens in de zoekresultaten worden uitgelicht. Het type structured data dat we hiervoor gebruiken is ‘Local Business’. Hoe meer data we vermelden in deze markup, hoe meer Google leert over jouw bedrijf en daarmee meer informatie heeft om dit in de SERP’s weer te geven.

Aanpak van IQ Leads

Wanneer we een analyse hebben gemaakt van jouw huidige website, waarbij we niet alleen kijken naar jouw Google Mijn Bedrijf-account, maar ook of jouw website technisch helemaal op orde is, of de content op jouw site geoptimaliseerd is voor zoekmachines etc. bespreken we samen met jou wat jij graag wilt bereiken. Op welke gebieden wil jij je gaan focussen? Wie is jouw doelgroep en waar bevinden zij zich? Op basis van deze informatie kunnen wij voor jou aan de slag gaan om jouw lokale vindbaarheid te verbeteren.