Lokale zoekmachine optimalisatie met een idee
Wil jij zichtbaar zijn in jouw regio? Dan is lokale zoekmachinemarketing wat jij zoekt. Hiermee zorg jij er voor dat jij altijd zichtbaar bent op zoekopdrachten die regiogerelateerd zijn.
Plan een gratis call in

Lokale zoekmachine optimalisatie

Altijd zichtbaar bij jou in de regio

Ben jij een lokale ondernemer die sterk afhankelijk is van klanten uit de regio? Dan is lokale zoekmachine optimalisatie iets voor jou. Hiermee zorg je dat je altijd zichtbaar bent bij de doelgroep bij jou in de buurt. Wil jij ook:

  • Een vindbaar business profiel?
  • Meer bezoek in je fysieke winkel?
  • Zichtbaar zijn met lokale zoekwoorden?
local seo

Vindbaar bedrijfsprofiel

Een bedrijfsprofiel is een belangrijk middel om lokaal zichtbaar te zijn. Denk hierbij aan vermeldingen in Google Maps. Het bekendste platform voor bedrijfsprofielen is Google My Business. Wij helpen je graag met het opzetten en optimaliseren van een Google My Business profiel.

Bezoek in je winkel

Lokale zoekmachinemarketing is een goed middel om meer bezoek in je winkel te krijgen. Onderzoek wijst namelijk uit dat 72% van de consumenten na het uitvoeren van een lokale zoekopdracht binnen één dag de fysieke winkel bezoekt. Wij helpen je om deze consumenten te bereiken.

Lokale zoekwoorden

Lokale zoekwoorden zijn anders dan zoekwoorden waarmee je landelijk wilt scoren. Denk hierbij aan combinaties van je zoekwoorden met “dichtbij” of “in de buurt”. Wij zoeken graag voor je uit welke zoekwoorden jij in de content moet gebruiken om lokaal zichtbaar te zijn.

Hoe presteer jij lokaal?
Vraag nu onze gratis SEO-scan aan en kom er achter wat jij kunt verbeteren!

Wat is lokale SEO?

Stel, je bent een lokale visboer in Alphen aan den Rijn en je hebt naast een fysieke winkel ook een webshop waar mensen vis kunnen bestellen. Als plaatselijke visboer in Alphen aan den Rijn is lokale SEO veel doeltreffender, omdat het bezorggebied waarschijnlijk in de nabije omgeving van Alphen aan den Rijn ligt. Je zit er niet op te wachten om kleine bestellingen in Groningen te moeten bezorgen. Als plaatselijke visboer in Alphen aan den Rijn heb je dus minder aan klanten in Groningen en daarom wil je met jouw webshop vooral lokaal goed zichtbaar zijn.

Waarom lokale zoekmachine optimalisatie?

Wanneer jouw doelgroep zich in of nabij de stad waar jouw fysieke winkel bevindt, is de kans op conversie velen malen groter dan wanneer iemand aan de andere kant van het land woont. Uit onderzoek is gebleken dat 72% van de consumenten die een lokale zoekopdracht uitvoeren binnen één dag een fysieke winkel in de buurt bezoeken. Er zijn drie redenen om lokaal gevonden te willen worden:

  • niet voor alle bedrijven is het interessant om landelijk of misschien zelf internationaal gevonden te worden
  • het lokale zoekgedrag kan verschillen ten opzichte van het landelijke zoekgedrag.
  • veel meer lokale zoektermen zoals “vis kopen in de buurt”. Google zegt zelfs dat lokale zoekopdrachten in de afgelopen 2 jaar vervijfvoudigd zijn.
seo groei.

Hoe lokale SEO uitvoeren?

Bij lokale zoekmachine optimalisatie (afgekort lokale SEO) gaat het erom hoe jij jouw website kunt optimaliseren om beter te ranken voor een plaatselijk publiek. Met een website heb je de mogelijkheid om landelijk of zelfs internationaal zichtbaar te zijn. Maar voor bedrijven die regionaal actief zijn is een lokale focus veel efficiënter. Daarom is het (als lokale ondernemer) bij zoekmachine optimalisatie belangrijk om na te gaan welke doelgroep je precies wilt bereiken. Heb jij hier momenteel nog geen inzicht in? Neem gerust contact met ons op, want wij helpen je graag met het uitstippelen van een strategie voor succesvolle lokale zoekmachine optimalisatie waar je lang profijt van hebt.

locale zoekmachine marketing
"68% van alle online ervaringen begint met een zoekopdracht in een zoekmachine"

Lokale SEO door IQ Leads

Wanneer wij voor jouw website aan de slag gaan met lokale SEO, zullen we naast jouw website ook jouw Google Mijn Bedrijf-account gaan optimaliseren om te zorgen dat jouw website beter gevonden wordt in regio’s waar jij je op focust.

Google Mijn Bedrijf

Voordat we aan de slag gaan met lokale SEO, kijken we of er volledig gebruik wordt gemaakt van Google Mijn Bedrijf. Met Google Mijn Bedrijf kun je jouw bedrijf zichtbaar maken door een bedrijfsvermelding aan te maken, mits je de adresgegevens, openingstijden etc. correct en volledig hebt ingevuld. Zo kijken we dus of je bijvoorbeeld gevonden wordt met zoekopdrachten als ‘visboer Alphen aan den Rijn’. Naast dat je met een Google Mijn Bedrijf-profiel goed gevonden wordt op producten en diensten, is deze bedrijfsinformatie ook zichtbaar in de Google Maps-resultaten én geef je de consument de mogelijkheid om een review achter te laten.

Reviews

Het grote voordeel van reviews op Google is dat Google de gemiddelde score van die reviews en het aantal reviews toont. Vervolgens zal Google positieve reviews meenemen in de lokale ranking van jouw website, waardoor je jouw doelgroep laat zien dat je een betrouwbare website bent.

Lokale linkbuilding

Linkbuilding, een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie, zorgt ervoor dat de autoriteit van jouw site verbeterd wordt. Bij lokale linkbuilding richten we ons volledig op het verkrijgen van relevante, lokale externe links. Wanneer jouw website links krijgt van bedrijven uit de omgeving waarin jij je wilt focussen, zal dit het bezoekersaantal op jouw website verhogen.

Structured data

Je kunt de adresgegevens van jouw bedrijf kenbaar maken middels Google Mijn Bedrijf, maar het is ook mogelijk om dit via structured data uit te lichten. We zorgen er middels structured data (schema.org markup) voor dat contactgegevens in de zoekresultaten worden uitgelicht. Het type structured data dat we hiervoor gebruiken is ‘Local Business’. Hoe meer data we vermelden, hoe meer Google leert over jouw bedrijf en daarmee meer informatie heeft om dit in de zoekresultaten weer te geven.

Hoe wij lokale SEO aanpakken

Wanneer we een technische en inhoudelijke analyse hebben gemaakt van jouw huidige website bespreken we samen met jou wat jij graag wilt bereiken. Op welke gebieden wil jij je gaan focussen? Wie is jouw doelgroep en waar bevinden zij zich? Op basis van deze informatie kunnen wij voor jou aan de slag gaan om jouw lokale vindbaarheid te verbeteren.

de pijlers van seo
gokhan specialist
Meer weten over lokale SEO?
Neem contact op met Gökhan en hij vertelt je er graag meer over.
Linkbuilding Zoekmachine-optimalisatie Zoekwoordenonderzoek