Social Advertising
Vergroot je naamsbekendheid

Iedere dag bezoeken miljoenen mensen verschillende social media kanalen en al die miljoenen bezoekers laten iedere dag waardevolle informatie over zich achter. Zo vertellen zij wat ze leuk vinden, wat ze graag doen in hun vrije tijd, waar ze werken, hoe ze communiceren en nog veel meer. Al die social media kanalen slaan die informatie maar wat graag op. Door deze enorme schat aan informatie kun jij als bedrijf heel gericht adverteren. Hierdoor betaal je nooit teveel en haal je maximale ROI uit je advertentie budget.

beïnvloedingstechnieken

Door goed ingerichte social campagnes en bijbehorende creatieve advertenties behaal je optimaal resultaat. IQ leads maakt gebruik van meerdere designers die bij hun designs gebruik maken van psychologische beïnvloedingstechnieken. Hierdoor kunnen wij zonder aarzeling zeggen dat wij betere social campagnes bouwen dan onze concurrenten. Naast creatieve advertenties kun je niet zonder een goed ingerichte targetting. Onze online marketeers hebben allen ruime ervaring met doelgroepgericht communiceren en schrijven.

Het hoogste rendement

Een goed ingerichte campagne heeft een zogenaamd trickle down effect. Door advertenties te focussen op zogenaamde opinieleiders stopt het bereik niet nadat de advertentieperiode is afgelopen. Door delen en andere interacties te stimuleren, kun je nadat een advertentie is afgelopen blijvend resultaat boeken. Zo is je advertentiebudget veel meer waard dan de harde euro’s die je aanvankelijk betaalt. Full Service Internetbureau IQ Leads kan je ook helpen met het creëren van een buyer persona. Zo kunnen wij je social media campagne opzetten van A-Z.

Scannen van andere websites Leads genereren door Social advertising

Social advertising
Via het juiste platform

Niet elke product of dienst is geschikt voor elk social media platform. Door ervaring en het maken van fouten weten wij als geen ander welke social media platformen het meest geschikt zijn voor onze klanten. Zo hebben zakelijke klanten die zich richten op B2B meer aan LinkedIn en kledingwinkels meer aan Instagram, Pinterest en Snapchat. Wij bouwen voor jou een social media campagne waarbij alle social media kanalen elkaar versterken en samenwerken.

Social advertising
Met de juiste taal

Elke doelgroep spreekt zijn eigen taal en reageert op bepaalde manieren op woorden. Dat weten wij als geen ander. Alleen door ervaring kun je erachter komen hoe bepaalde doelgroepen reageren op bepaalde woorden en teksten. Al onze social media marketeers zijn ook specialist op het gebied van zoekmachine optimalisatie, waarbij je constant mensen moet overtuigen met teksten. Dus overtuigen met tekst kunnen wij als geen ander!

Social-advertising-1

Creatieve advertenties

Op social media worden gebruikers gebombardeerd met filmpjes, plaatjes en nieuwsartikelen. Mensen klikken dus niet zomaar op jouw advertentie, je advertentie moet opvallen of een reactie uitlokken bij je doelgroep. Een creatieve afbeelding of video is hierbij een absolute must. Door goed ingerichte, creatieve content bouw je automatisch sneller een relatie op met je doelgroep. Dit zorgt op zijn beurt voor meer engagement en uiteindelijk dus voor meer bezoekers en aankopen of contactaanvragen op je website.

Daarnaast wekt een goed ontworpen advertentie geen irritatie op en werkt deze niet storend. Een goede advertentie biedt meerwaarde op de tijdlijn van je doelgroep en voor jou als bedrijf.

Targeting van je advertenties

Met social adverteren is een enorm budget helemaal niet nodig. Een goed targetting en juist ingekaderde doelgroep wel. Wanneer je social campagnes goed inricht bereik je alleen mensen die concrete interesse zouden kunnen hebben. Doordat je alleen mensen binnen je doelgroep bereikt, is de kans zeer groot dat je meer likes, shares en dus engagement kunt verwachten binnen je campagnes. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je geen enorm budget nodig heeft, omdat je advertentie bij elke share meer organisch bereik genereert.

Op die manier begin je met een betaalde advertentie en eindig je met een levenslange traffic builder. Een groot budget is dus totaal niet nodig, een goed uitgedachte campagne wel.

Social-advertising-2

Geld verdienen met Social Media? Onze experts weten hoe!
Like!

Facebook advertising

Facebook is koploper in het verkleinen van het organisch bereik van jouw advertenties. Sterker nog, uit recent onderzoek blijkt dat het marktaandeel parallel loopt aan de daling van het organisch bereik. In andere woorden, wil jij een serieuze Facebook strategie uitzetten? Dan ontkom je niet aan Facebook advertising. Serieus succes haal je alleen met goed ingerichte en creatieve campagnes.

Gelukkig zijn de advertentie mogelijkheden binnen Facebook zowat eindeloos. Zo kun je direct producten verkopen binnen Facebook, je website promoten via remarketing, adverteren direct op e-mailadressen en nog veel meer.

Kies je voor Facebook advertising door IQ Leads?

  • Geen verspilde euro’s door slecht ingerichte campagnes
  • Meedenkend van A-Z
  • Meerdere designers in dienst
  • Constante monitoring en bijsturing

Social-advertising-4

grafiek

Social-advertising-5.1

Linkedin Advertising

Voor bedrijven die zich richten op B2B en willen adverteren naar de hoogste functies binnen bedrijven werkt LinkedIn als een lopende trein. Doordat je direct kunt adverteren op de eigenaren of CEO’s van bedrijven, heb je de unieke mogelijkheid te communiceren met personen waar je vroeger alleen over kon dromen. Door voorafgaand goed onderzoek te doen naar je doelgroep kun je er daarnaast vrij succesvol achter komen bij welke groepen jouw doelgroep zit aangesloten.

LinkedIn is een zakelijk platform en dit zie je dan ook terug in het type advertenties dat succesvol is op Linkedin. Waar het bij Facebook vooral gaat om opvallen gaat het bij LinkedIn vooral om pakkende aansprekende teksten die de aandacht van jouw doelgroep vatten. IQ Leads heeft meerdere tekstschrijvers in dienst die de hele dag niets anders doen dan doelgroep gericht schrijven. Daarnaast biedt LinkedIn adverteren door IQ Leads de volgende oplossingen:

  • Advertentieteksten die aansluiten bij je doelgroep
  • De beste targetting waardoor geen verspilde euro’s
  • Meedenkend van A-Z
lars Geld verdienen met Social?
Onze experts weten hoe!