All-in Laminaat
Veeg de vloer aan met laminaat

De Online Vloerenstudio had voor laminaat diensten een nieuw concept bedacht: All-in Laminaat. Een dienst waarbij je laminaat, een ondervloer, plinten en legservice voor een vast prijs vanaf €19,90 per vierkante meter kan afnemen. IQ Leads ontwikkelde een website met maatwerk offerte formulier waar de bezoeker door middel van een paar eenvoudige stappen direct haar prijs voor de laminaatvloer kan bekijken.

Om het het laminaat aan de man te brengen doet IQ leads voor De Online Vloerenstudio zoekmachine optimalisatie.

Werkzaamheden

IQ Leads ging met De Online Vloerenstudio om de tekentafel zitten en hoorde de wensen aan. Wij bouwden een website waarbij de op maat gemaakte offerte formulier met rekenmodule prominent aanwezig was op de homepage en deze maakten we volledig responsive voor mobiel en tablet. Terwijl de programmeurs nog druk bezig waren, gingen de online marketeers ook al aan de slag. Er werd onderzocht waar mensen zo al als zij laminaat willen aanschaffen. Hieruit kwamen diverse zoekwoorden naar voren en samen met De Online Vloerenstudio werden hiervoor geoptimaliseerde teksten geschreven. Na de livegang van de website moest is er voornamelijk aan linkbuilding gedaan om de autoriteit van de website omhoog te halen.

Toegepaste best practices

  • Op maat gemaakte offerte formulier met rekenmodule
  • Relevante content toevoegen de website om gevonden te worden
  • Linkbuilding voor het verhogen van de website autoriteit

Het resultaat

In samenwerking met De Online Vloerenstudio heeft IQ Leads een nieuwe WordPress website ontwikkeld, waarbij wij een maatwerk offerteformulier met rekenmodule is gerealiseerd. Eind november 2014 ging de website live en vanaf dat moment is er begonnen met de zoekmachine optimalisatie.

Doordat we vanaf nul waren begonnen zijn we na het plaatsen van diverse teksten het linkprofiel flink gaan uitbreiden. Hierdoor steeg het zoekwoord All in laminaat al snel naar nummer #1 in zoekmachine Google. Later volgden zoekwoorden, zoals: Laminaat laten leggen, Laminaat aanbieding en plinten laminaat hoog in de zoekmachines.

Door de combinatie van een goed onderhouden WordPress website, zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren is de website een ware leadgenerator geworden.