Hoe kun je een boekhoudsysteem koppelen aan je webshop?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je een boekhoudsysteem aan je webshop kunt koppelen. Eén manier is het gebruik van een integratieplatform zoals Zapier of IFTTT. Met deze platforms kun je twee of meer apps aan elkaar koppelen en taken tussen hen automatiseren. Je zou bijvoorbeeld een Zapier zap kunnen instellen die automatisch facturen aanmaakt in je boekhoudsysteem wanneer er nieuwe bestellingen worden geplaatst in je Shopify webshop.

Een andere manier om je boekhoudsysteem te koppelen is door een van de vele beschikbare apps te gebruiken. In een Lightspeed webshop kan je gemakkelijk een koppeling leggen via een app met Exact. Een veel gebruikt boekhoudsysteem. Deze app is makkelijk te configureren en praat vlekkeloos met Exact. In Shopify kan je met de Shopify app “Accounting Export by WebGility” bijvoorbeeld gegevens vanuit Shopify exporteren naar QuickBooks Online of andere populaire boekhoudprogramma’s.

Een derde optie is het realiseren van een nieuwe koppeling. Mocht jij een platform gebruiken voor je webshop die nog geen bestaande koppeling heeft met je boekhoudsysteem? Dan is het altijd mogelijk om bij een koppeling bouwer een aanvraag te doen om een nieuwe koppeling te creëren.

Een aantal bekende boekhoudsystemen

De voordelen van het koppelen van een boekhoudsysteem aan je webshop

Het koppelen van je boekhoudsysteem aan je winkel heeft veel voordelen. Het kan je bijvoorbeeld veel tijd en moeite besparen door automatisch facturen aan te maken in je boekhoudsysteem wanneer er nieuwe bestellingen worden geplaatst in je webshop. Op deze manier hoef je niet handmatig alle gegevens van elke bestelling in te voeren in je boekhoudsysteem – het wordt allemaal voor je geregeld!

Een ander voordeel van het koppelen van je boekhoudsysteem aan je shop is dat het kan helpen om nauwkeurigheid te garanderen en fouten kan voorkomen. Wanneer gegevens handmatig worden ingevoerd, is er altijd kans op menselijke fouten – maar wanneer informatie automatisch tussen systemen wordt overgedragen, wordt dit risico sterk verminderd.

Ten slotte kan het koppelen van een boekhoudsysteem aan je winkel veel waardevolle inzichten geven in de financiële prestaties van je bedrijf. Door verkoop en uitgaven op één plaats bij te houden, kun je een duidelijk beeld krijgen van waar het geld binnenkomt en uitgaat – wat ongelooflijk nuttig kan zijn bij het nemen van beslissingen over de groei en verbetering van je bedrijf!

In kaart
Welk boekhoudsysteem past het beste bij jouw onderneming?

Hoe kies je het juiste boekhoudsysteem voor je webshop?

Bij het kiezen van een boekhoudsysteem voor je webwinkel moet je met een aantal zaken rekening houden. Denk eerst na over welke functies en functionaliteiten je nodig hebt van een boekhoudsysteem. Als je bijvoorbeeld een complexe voorraad opzet hebt, heb je een boekhoudsysteem nodig dat voorraadniveaus en waarde kan bijhouden – terwijl dit misschien niet zo’n probleem is als je alleen digitale producten verkoopt.

Denk vervolgens aan gebruiksgemak en integratie. Je wilt een boekhoudsysteem dat gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is – anders maakt het de toch al ingewikkelde taak van het runnen van je bedrijf alleen maar zwaarder! Bovendien is het belangrijk om een boekhoudsysteem te kiezen dat integreert met andere software platforms die je gebruikt (zoals Shopify, Lightspeed of WordPress), zodat gegevens naadloos tussen de systemen kunnen stromen.

Vergeet tot slot de kosten niet! Boekhoudsoftware kan sterk variëren in prijs – dus zorg ervoor dat je rondkijkt en opties vergelijkt voordat je een beslissing neemt. Er zijn tegenwoordig veel goede gratis of goedkope opties op de markt.

Hulp nodig bij het koppelen van je boekhoudsysteem?

Kom je er zelf niet uit, of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met IQ Leads en vraag om een koppel specialist. We plannen een call met jou in zodat je het in kaart kan brengen voor ons. Vervolgens komen we bij je terug met een gepaste oplossing voor jouw probleem! Neem contact op via 0172 421 411, mail naar info@iq-leads.com of vul het contactformulier in. Zo heb jij binnen de kortste keren een werkende koppeling tussen jouw boekhoudsysteem en je webshop!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.